1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Segíthetünk? Várjuk szeretettel!

Címünk

1137 Budapest,
Szent István krt. 10.
3. emelet 8.
41-es kapucsengő

Elérhetőségeink

info@budapestdental.hu
+36 1 315 4545
hétköznap
08:00–20:00 óráig

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
08:00 – 20:00
 • Szombaton
      zárva
 • Vasárnap
         zárva
 • Foglaljon időpontot

  Csak egy kattintás…

  Gyakran ismételt kérdések

  A legtöbb kérdésére valószínűleg fogorvosa adja majd meg a választ, jelentkezzen be bátran!

  Mennyibe kerül az állapotfelmérés?

  Az állapotfelmérés csomag (szájvizsgálat + panoráma röntgen) aktuális árát az ÁRAK menüpont tartalmazza. Visszatérő pácienseink részére a kontrollvizsgálati csomag kedvezményes!

  Mit kell vinni, kitölteni az első állapotfelmérés előtt?

  Az első állapotfelmérés időpontja előtt, kérjük, érkezzen legalább 10 perccel korábban a szükséges adminisztráció miatt. Mielőtt fogorvosa szólítja, általános és fogászati állapotot érintő kérdőívet, GDPR adatlapot és COVID-19 járványügyi adatlapot szükséges kitöltenie. Meg kell majd adnia gyógyszerei nevét, háziorvosa elérhetőségét és a TAJ számát is, az EESZT adatfeltöltéshez.

   

  Az állapotfelmérés során digitális panoráma röntgent készítünk,majd fogorvosa megvizsgálja fogai, fogínye, állkapocs ízülete, harapása stb. állapotát. Átbeszélik, hogy milyen kezelésekre lenne szükség, elemzik a röntgenfelvételeket és az intraorális felvételeket.

   

  Az ülés végén a legtöbb esetben kezelési terv készül. Bonyolultabb esetekben, ha szak-konzultáció bevonására van szükség, a kezelési tervet néhány nappal később, e-mailen juttatjuk el az Ön számára.

  COVID-19 járványügyi helyzetben mi a teendőm?

  A Budapest Dental csapata természetesen mindent megtesz az új egészségügyi szabályok betartása érdekében, kérjük, hogy a szükséges óvintézkedésekben legyen partnerünk. Az alábbiakban, az új egészségügyi eljárási rendnek megfelelő rendszabályokról tájékoztatjuk Önt.

   

  • Pácienseinket csak előzetes telefonos időpont egyeztetés után tudjuk fogadni
  • Kérjük Pácienseinket (és esetleges kísérőiket), hogy a rendelőbe érkezéskor maszkot viseljenek, mert a rendelő területén ez kötelező
  • A recepción történő bejelentkezés után pácienseink részére a lázmérés kötelező, majd belépés után fertőtlenítőszeres kézmosás szükséges
  • Pácienseinknek az eljárási rendben meghatározott koronavírus kérdőívet szükséges kitölteniük a kezelés előtt, a COVID-19 gyanújának kizárása érdekében
  • Pácienseink közt a váróban a 2 m es távolságot biztosítjuk, időegység alatt kevesebb pácienst látunk el
  • Kérjük Pácienseinket, lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek hozzánk!
  • Orvosaink és asszisztenseink védőfelszerelésben dolgoznak
  • Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást végzünk

  Történik e kezelés már az első alkalommal?

  Amennyiben sürgős fogászati ellátásra, fájdalomcsillapításra van szükség, úgy igyekszünk már az első alkalommal sürgősségi ellátásban részesíteni Önt.

   

  Egyéb esetben az első alkalommal csak diagnosztikus vizsgálatok és fogászati állapotfelmérés történik, illetve elkészül a kezelési terv és árajánlat. A kezelési terv alapján a következő alkalommal jól megtervezve indulhat el a fogászati kezelés. Fontos, hogy mind Ön, mind az orvos felkészülten kezdhesse el a kezeléseket, ne legyenek tisztázatlan, homályos részletek. Fontos, hogy Ön részleteiben átlássa és a kezelések anyagi oldalát is, így kezelési terve pontos árajánlatot tartalmaz. A kezelés a Beleegyező nyilatkozat aláírásával indul el.

  Mikor kaphatok időpontot sürgős panasz esetén?

  Rendelőnkben minden fogorvos előjegyzési naptár alapján fogadja a pácienseket. A legtöbb esetben aznap, vagy néhány napon belül tudunk időpontot biztosítani pácienseinknek. Amennyiben sürgős beavatkozásra van szükség, úgy igyekszünk mielőbb megfelelő időpontot találni az Ön számára!

  Milyen specialista orvosaik vannak?

  Rendelőnkben fogorvosok, konzerváló fogászat és fogpótlástan fogszakorvosok, implantológus, dento-alveoláris szájsebész szakorvosok és fogszabályozó szakorvos kollégák dolgoznak. A gyökérkezelésekhez mikroszkópos gyökérkezelés specialista igénybe vehető.

  Nyitva vannak hétvégén?

  Rendelőnk hétvégenként zárva tart. Rendelési idő munkanapokon 8.00-20.00-ig.

  Ha beküldöm a röntgenem, készítenek kezelési tervet?

  Kezelési tervet csak személyes állapotfelmérés után készítünk. Egy kétdimenziós röntgen alapján, szájvizsgálat nélkül rengeteg a hibalehetőség, így nem lehet felelősségteljes kezelési tervet készíteni. Szeretnénk elkerülni a szakmai hibák, csalódások, félreértések sorozatát, megértését köszönjük!

   

  Amennyiben Ön rendelkezik 3 hónapnál nem régebbi panoráma röntgenfelvétellel, úgy azt hozza el rendelőnkbe, ebben az esetben még akkor sem kell új röntgenfelvételért fizetnie, ha azt rendelőnkben a megfelelő diagnosztika érdekében megismételjük.

  Mikor kapok kezelési tervet és milyen formában?

  Az írásos fogászati kezelési terv a legtöbb esetben rögtön a szájvizsgálat és fogászati állapotfelmérés után elkészül, és nyomtatott formában átadja Önnek fogorvosa.

   

  Abban az esetben, mikor szak konzulens orvos véleményére vagy konzulens vizsgáltra van szükség, a fogászati kezelési tervet e-mailen küldjük el az Ön számára.

   

  Mind az első, de főleg a második esetben javasoljuk, hogy a kezelési terv részleteinek, lépéseinek megbeszélése érdekében jöjjön el hozzánk egy második, ingyenes konzultációra, amikor minden tisztázatlan kérdést megbeszélhet a kezelőorvossal.

  Milyen dokumentációt kell aláírnom a kezelések előtt?

  Rendelőnkben a fogászati kezeléseket csak a Páciens beleegyezésével kezdhetjük el, így Beleegyező Nyilatkozat aláírása kötelező, mely Általános Szerződési Feltételekhez (ÁSZF) kötött. Az ÁSZF részeként található meg a Garanciális Feltételek is.

   

  Minden páciens részére az e-mail címe alapján személyes jelszóval védett MyBudapestDental fiókot készítünk. Ide érkeznek meg a Páciens röntgenfelvételei és kezelési terve. A fiókból tölthető le az ÁSZF, a Beleegyező nyilatkozat, ezen kívül számos, a kezelésekkel összefüggő tájékoztató dokumentum. A Beleegyező Nyilatkozat aláírására a rendelőben kerül sor, de Ön a jogi dokumentációt, már jóval a kezelése elött letöltheti, így elegendő idő áll rendelkezésre az információk áttanulmányozásához és a döntéshez.

  Tartalmaz a Kezelési terv árakat?

  Igen, a fogászati kezelési terv tartalmazza az egyes beavatkozások árait is és a lehetséges variációs lehetőségeket is. Így Ön képet kap fogászati kezelésének teljes költségvonzatáról, több választási lehetőség esetén az árakat össze tudja hasonlítani.

   

  A véglegesen kialakított kezelési terv lesz az Ön Beleegyező Nyilatkozatának melléklete, így Ön a kezelés részleteivel és árával pontosan képbe kerül, mielőtt elkezdi a kezelést. A Budapest Dentalnál nincsenek apró betűs részek, célunk a maximális bizalom kialakítása és tájékoztatás!

  Mindig ugyanahhoz a fogorvoshoz kerülök?

  Rendszerint az állapotfelmérést végző orvos viszi végig a teljes kezeléssorozatot. Bizonyos esetekben egy-egy feladat elvégzésére (pl. szájsebészet, fogszabályozás, dentalhigiénia) más terület specialistáját kéri fel.

   

  Komplex fogászati kezeléssorozat eseté, fogorvosa javasolhatja, hogy az Ön kezelését más, a területen leginkább járatos szakorvos végezze el. Az orvos választás részleteit mindig megbeszélik a kezelés megkezdésekor. Az orvos választás elsődleges szempontja, hogy minden beavatkozást az adott területhez legjobban értő szakember végezze el, kapacitása szerint, így Ön maximális minőségű ellátást kapjon.

  Nekem csak fogszabályozás kell!

  Ebben az esetben is azt javasoljuk, hogy először állapotfelmérésre jelentkezzen valamelyik nem fogszabályozó szakorvos kollégánkhoz. Panoráma röntgenfelvételre és szájvizsgálatra ugyanis a fogszabályozó kezelés előtt is szükség van. Amennyiben rendszeren belül, az állapotfelmérést végző fogorvos adja Önnek a konzultációs időpontot a fogszabályozó szakorvoshoz, úgy a fogszabályozási konzultáció külön költséget nem jelent az Ön számára. Amennyiben Ön mégsem szeretne általános fogászati vizsgálatot, úgy választhatja az azonnali fogszabályozási konzultációt, vagy rögtön bejelentkezhet fogszabályozási kezelés tervezésre is.

  Én csak a bölcsességfogamat szeretném eltávolíttatni!

  Szájsebész szakorvosaink szoros előjegyzéssel dolgoznak, az előzetes állapotfelmérést, diagnosztikus vizsgálatokat és elemzést általános fogorvos kolléga végzi. Sok esetben a szájvizsgálat és a panorámaröntgen mellett, 3DCBCT felvétel készítésére is szükség van bölcsességfog eltávolítás esetén. A diagnózis alapján Kezelési Terv készül, melynek elfogadása után Ön időpontot tud egyeztetni szájsebészeti beavatkozásra.

  Én csak fogkozmetikai csomagot szeretnék!

  Mi sem egyszerűbb! A kozmetikai fogkezeléshez Önnek nem kell fogorvosi vizsgálatot kérnie, hiszen ezt a kezelést dentalhigiénikus munkatárs végzi! Bejelentkezésekor jelezze munkatársunknak, hogy kozmetikai fogfehérítést, vagy kozmetikai szájhigiéniai csomagot szeretne fogorvosi vizsgálat nélkül. Ebben az esetben munkatársaink közvetlenül dentalhigiénikus kollégáinkhoz irányítják Önt.

  Egészségpénztári kártyával tudok fizetni?

  Igen, szinte minden Egészségpénztári Szolgáltatóval szerződésben állunk. A szerződött egészségpénztári partnereinket az ÁRAK menüpont alatt tekintheti meg.