Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Kiemelkedő biztonság CBCT felvétel

Kiemelkedő biztonság CBCT felvétel

3 Dimenziós Cone Beam CT a fogbeültetés és csontpótlás szolgálatában

A 3 dimenziós képalkotás a fogbeültetési és csontpótlási műtéti eljárások alapvető diagnosztikai eszköze. A fogbeültetés és a csontpótlás megtervezése akkor lesz sikeres és megbízható, ha az orvos a csontot minden irányból megfelelően feltérképezheti, lemérheti. A mérések alapján a szájsebész pontosan meghatározhatja a beültetendő fogimplantátum méretét, elkerülheti az idegeket és fontos anatómiai üregeket, így a fogpótlás vagy csontbeültetés műtéte lényegesen biztonságosabb.
Fontos Önnek a maximális biztonság a fogbeültetésben és a csontpótlásban?
Mert nekünk igen! Mi szeretnénk tökéletesen biztosak lenni abban, hogy az Ön fogbeültetése és csontpótlása kapcsán is a legnagyobb biztonsággal, körültekintéssel és szakértelemmel jártunk el! Ezért alkalmazzuk a kiemelkedő képminőséget biztosító 3 dimenziós CT készüléket a műtéti tervezésben és a kivitelezés során is. Fogbeültetésben gondolkodik? Kérjen időpontot konzultációra!

Miért jó Önnek? Mi az előnye a CBCT-nek a hagyományos röntgennel szemben?

A CBCT a Cone Beam Computer Tomográf rövidítése, mely kifejezetten az arc, állcsont régióra kifejlesztett, speciális 3 dimenziós röntgenkép készítését jelenti. Míg a panoráma röntgen csak 2 dimenzióban mutatja meg a csontot, addig a 3 dimenzió teljes térbeli leképezést jelent. A 3. dimenzió, azaz a mélység megjelenítése hatalmas többlet információhoz juttatja a diagnosztizáló szakorvost. Olyan csontrészletek is megjeleníthetőek, melyek a 2 dimenziós, azaz hagyományos röntgenfelvételeken egyáltalán nem vagy elmosódottan látszódtak. A 3 dimenziós CT segítségével tehát az orvos virtuális valóságában, minden kiterjedésében vizsgálhatja az Ön csontjának formáját, minőségi mutatóit. A képen a csontokat virtuálisan elforgathatja, lemérheti, tanulmányozhatja a belső felszíneket, így korrektebb és biztosabb diagnózis és műtéti kivitelezés valósulhat meg. A 3 dimenziós CT felvétel segítségével kivitelezett fogbeültetés és csontpótlás ezért nagyobb biztonságot jelent az orvos és a páciens számára egyaránt.

“Itt nem én vagyok a kísérleti nyúl!”

“A fogbeültetés sikeraránya 98%. A lényeg a megfelelő tervezésen és előkészítés. Nem lehet bárhova és bármilyen céllal implantálni, pontosan meg kell tervezni a beültetett implantátumra kerülő fogpótlást is már az elején. A fogpótlás megtervezése után következik maga a műtéti tervezés. Ennek során 3 dimenziós CT felvételt alkalmazunk, hogy megfelelő képünk legyen a csont belsejéről…”

Valóban igen alacsony sugárdózissal jár a CBCT készítése?

Sok páciensünk érdeklődik az őt érő sugárdózis mennyisége felől. Sokan a hagyományos, nem fogászati alkalmazású, úgynevezett orvosi CT felvételek paramétereit feltételezik, amelyek készítése során valóban jelentős dózis érhette a pácienst. A Cone Beam CT technológiája azonban lényegesen eltér a hagyományos orvosi CT technológiától. Az eltérő technológiának köszönhetően, a Cone Beam CT használatakor a nem fogorvosi felhasználású CT felvételek során kibocsátott sugárdózisnak körülbelül 1%-a éri a pácienst. Ez az egy százaléknyi dózis nagyságrendileg megegyezik a fogászatban eddig használt, hagyományos 2 dimenziós röntgen eljárások sugárterhelésével. További jelentős különbség, hogy a szkennelés a hagyományos orvosi CT-vel perceket vesz igénybe, míg CBCT-vel csupán 20-40 másodpercet.

Miért lényeges a 3 D CBCT a fogbeültetés és csontpótlás során?

A háromdimenziós nézetek megkönnyítik a fogimplantátumot befogadó csont feltérképezését. A csontviszonyok valós ismeretében pontosan megtervezhető a megfelelő implantátum, vagy implantátumok elhelyezkedése. A pontos tervezés kisebb kockázatot, nagyobb biztonságot jelent a műtéti kivitelezés során. A szájsebész már előre “ismeri” a csontot, még mielőtt a műtét elkezdődne. Biztos abban, hogy mit talál a fogíny alatt, tudja mire számíthat, jobban felkészülhet a teljes folyamatra. A műtét után lehetőség van azonnali kontrollálásra.

Miért lényeges a 3 D CBCT a fogágybetegségek kezelése során?

A többirányú felvételeknek köszönhetően lehetővé válik a fogínytasak dimenziók pontos feltérképezése. A pontos felmérés kiemelkedően fontos a fogpótlások megtervezésénél. Az orvos sokkal biztosabb képet kap arról, hogy egy adott fog megtartható e és biztonsággal építhető e rá a megtervezett fogpótlás. A biztos alapokon nyugvó tervezés hosszabb távon stabilan funkcionáló fogpótlást jelent.

Miért lényeges a 3 D CBCT a gyökérkezelés során?

A Cone Beam CT segítségével pontosan megállapítható a gyökércsatornák lefutása, a gyökércsúcson kialakult gyulladás jobban feltérképezhető. Biztosabban megállapítható, hogy egy adott fogat érdemes e egyáltalán elkezdeni gyökérkezeléssel megmenteni, vagy inkább a foghúzás felé érdemes lépni. A CT felvétel segítségével a foggyökerek biztonságosabban kikezelhetőek, több fogat menthetünk meg.

Hogyan készül a CBCT felvétel?

A CBCT felvétel álló helyzetben készül. A fej körül forog el a készülék, a felvétel ideje alatt nem szabad mozogni. A felvétel teljesen fájdalommentes. A testet ólomkötény védi a sugárzástól.
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.