Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Kinek ajánljuk a porcelánt

Kinek ajánljuk a porcelánt

Porcelán korona – kinek ajánljuk

A természetes hatású porcelán cirkonium korona elsősorban az alsó és felső metszőfogak esztétikai korrekciója esetén kerül készítésre. Nem túlzottan nagy rágóterhelés esetén kisőrlő fogakra is készíthető. Általánosabb esetben a Noritake® szintetikus kerámia korona. Erősebb igénybevételnél az IPS Empress® préskerámia korona ajánlott. Mindkét típus tökéletes anyagtani és esztétikai jellemzőkkel bír. A két porcelán különbségeiről a fémmentes porcelán korona oldalon tájékozódhat. A teljes porcelánkorona tervezésnél elsősorban a következő szempontokat szükséges figyelembe venni:

A koronázandó fog színe

 • amennyiben a koronázni kívánt fog erősen elszíneződött – például régi gyökérkezelés, vagy régóta fennálló nagymértékű szuvasodás miatt – úgy a korona készítése előtt mindenképp fehéríteni szükséges a fogat. Erre azért van szükség, mert az áttetsző kerámia korona a fényt átengedi – emiatt olyan határtalanul szép – viszont épp ez az oka, hogy az alatta levő fog sötét színe áttűnhet.
 • Amennyiben a színt nem sikerül egy bizonyos szintig kifehéríteni, nem készíthető teljes porcelán borítókorona, valamilyen egyéb megoldást kell választani.

A koronázandó fog állapota

 • amennyiben a koronázandó fogban régi fémcsap található mindenképp szükséges annak eltávolítása. Ez nem mindig egyszerű feladat, sőt előfordul, hogy a fog maradandó károsítása nélkül nem is lehetséges. Ebben az esetben nem készíthető teljes porcelán korona, hiszen a fémcsap színe átütne
 • amennyiben sikerül eltávolítani a régi fémcsapot úgy új fogszínű esztétikus csap készíthető – erre pedig már rákerülhet a teljes porcelán borítókorona kisebb tömések szuvasodások nem jelentenek gondot, ezek kitisztítása és újratömése után készíthető az új korona
 • gyökérkezelt fogra – amennyiben nem egészen sötétszürke, szintén készíthető porcelán korona – ilyenkor azonban nagyobb destrukció esetén érdemes azt fogszínű csappal megerősíteni a korona felhelyezése előtt.
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.