1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Kozmetikai fehérítés vagy Otthoni fehérítés

Mit gondoljon végig, mielőtt a megfelelő fogfehérítést kiválasztja?

A modern fogászat számos fogfehérítő eljárást ajánl szépülni vágyó pácienseinek. Mind a kivitelezés technikájában, mind a fogfehérítés hatékonyságában, mind az árakban hatalmas különbségek vannak. A laikus nehezen tud döntést hozni ennyi információ között, így az alábbi összefoglalás segítséget jelenthet a döntéshez:

Kozmetikai fogfehérítés (fogorvosi rendelőben):

 • gyors (60 perc)
 • olcsó
 • rövidebb ideig hat, de rövid távon nagyon látványos
 • kíméletes fogfehérítő anyag (nem peroxid)
 • tökéletesen fájdalommentes

Otthoni fogfehérítés:

 • lassú (napok, hetek)
 • középáras
 • a leghatékonyabb és a legjobb eredményt ez hozza
 • peroxidos fehérítés
 • arra érzékenyeknél átmeneti kellemetlen érzést okozhat

Rendelői lámpás fogfehérítés:

 • gyors (60 perc)
 • legdrágább
 • hatékony, hosszú távú hatás, komolyabb esztétikai fogászati átalakítások mellé ez ajánlott
 • peroxidos fehérítés
 • arra érzékenyeknél átmeneti kellemetlen érzést okozhat

Randi, találkozó, esküvő, szilveszteri party… előtt

Ha gyors és látványos változást szeretnénk a fogak színében, de nem akarunk túl sok pénzt költeni a fogainkra, a legjobb választás a kozmetikai fogfehérítés. Ez egy nem túl drága beavatkozás, kíméletes fehérítő anyaggal, mely nem tartalmaz peroxidot. Fiatalabb páciensek esetén (a vastagabb fogzománc miatt) még látványosabb eredményt ad, mint idősebb pácienseknél. Hatékonyság megnövelhető azzal, ha a fogfehérítés előtt professzinoális fogtisztítást is kérünk, így a letisztított, lepolírozott fogfelszínekkel érintkezhet a fogfehérítő anyag.

Előnye tehát, hogy olcsó, gyors, nem okoz fogérzékenységet, hátránya pedig, hogy hatása nem olyan hosszú, mint a rendelői peroxidos fehérítőknek, 3 havonta ismételhető.

A leghatékonyabb fogfehérítés – személyre szabva, kényelmesen, otthon

Tapasztalataink szerint a leghatékonyabb fogfehérítést az otthoni fogfehérítéssel lehet elérni. Nem mindegy ám, hogy melyikkel. Az olcsóbb szettekben ugyanis nincs egyéni fogsín, illetve alacsony koncentrátumban tartalmazzák a fehérítő anyagot. Rendelőnkben az amerikai Opalescence fogfehérítő szett mellett tettük le a voksot, ezzel a márkával ugyanis biztosra mehetünk!

Az otthoni fogfehérítő abban az esetben adja meg a megfelelő biztonságot, amennyiben használatához először a fogorvosi rendelőben egyénre szabott fogsín készül. Ebe a fogsínbe kerül majd be otthon a fogfehérítő anyag. A fogfehérítő anyagot kis fecskendőkben lehet megkapni, a sínekbe úgy adagoljuk, ahogy nekünk az otthoni elfoglaltságaink szerint a lehető legkényelmesebb. Elegendő csupán 2 óra (pl. egy hosszabb vasalás?..) és máris láthatjuk, hogy fogaink fehérebbek. Ha úgy alakul, kihagyhatunk egy – két napot is, majd folytatjuk.

A legjobb, leghatékonyabb módszer persze az, ha mindennap, egymás után egy hétig alkalmazzuk, minimum naponta 2 órán át, de akár hosszabb ideig is (akinek megy, alhat is benne, bár ez okozhatja a másnapi fogérzékenységet.

Rendelői fogfehérítés – nagyobb esztétikai beavatkozások kiegészítésére

Akik gyors, mégis igen hatékony fehérítést szeretnének, és megengedhetnek maguknak komolyabb költséget is, választhatják a rendelői, peroxidos, lámpás fogfehérítést. A bonyolultabb esztétikai fogászati beavatkozásokhoz, mint például a porcelán héjak, vagy koronák kiegészítésére szintén alkalmas. Mielőtt az új porcelán héj vagy korona színe kiválasztásra kerül, időben – a fogszínválasztás előtt kb. egy héttel kell elvégezni a fogfehérítést azokon a fogainkon, amelyekre nem kérünk koronát vagy héjat.

Ezek kifehérítése után az új porcelán koronák vagy héjak színét már a fehérebb saját fogszínhez választhatja ki a fogorvost, így az összkép fehérebb és esztétikusabb mosolyt eredményez. A rendelői fogfehérítés hátránya, hogy magasabb költséggel kell számolni, illetve bizonyos pácienseknél fogérzékenységet okozhat.