Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Lágy biológiai erőkkel

Lágy biológiai erőkkel

Tudja miért érdemes fogszabályozásba kezdeni akár felnőtt fejjel is, és hogyan spórolhat időt?

A fogszabályozás folyamata aránylag hosszú folyamat, hiszen meg kell várnunk azokat a biológiai, sejtszinten zajló folyamatokat, amelyek során a fogak egészséges módon elmozdulnak, majd a fogakat tartó csontszerkezet átépül. Ez nem megy instant módon, a biológiai folyamatokat tiszteletben kell tartani. A legmodernebb technológiákkal, mint amilyen például az önzáró tappancsokkal működő, lágy biológiai erőket alkalmazó fogszabályozó készülék - lehet időt spórolni. Nem úgy, hogy a biológiát siettetjük - no azt nem lehet, hanem úgy, hogy kihasználjuk a modern fogszabályozási technológia nyújtotta előnyöket, mint például a legújabb ultrasoft memória ívek vagy az önzáró bracketek. Ugyanúgy, ahogy ma már okostelefonokat használunk a régi tárcsás kagylós telefonok helyett, a modern fogszabályozás is hatalmas fejlődésen ment keresztül, így lehetőség van a fogelmozdításhoz szükséges idő maximális kihasználására és ezzel a teljes kezelési folyamat lerövidítésére.

A fogszabályozás nem csak mosolyszépítésre jó, de komoly fogászati problémákat is megelőzhetünk vele!

A modern fogszabályozókkal tehát lehet időt spórolni, de így is több hónapig tartó folyamatról van szó. Akkor mégis miért vágnak bele egyre többen felnőtt fejjel is a fogszabályozásba? Mosolyesztétika, fiatalosság A kusza vagy réses fogak helyett fogszabályozással szép, magabiztos mosoly érhető el. Öregedés során a felső ajak egyre nyúlik, egyre kevesebb látszik a fogakból. A fogszabályozó kezeléssel változik a mosolyvonal, a fogakból ismét több látszódhat ki mosolygáskor, amely az arcot fiatalosabbá teszi. Tisztíthatóság A fogszabályozás egyik fontos szempontja a fogkövek, elszíneződés, fogszuvasodás, fogínypanaszok megelőzése. A torlódott fogak tisztítása nehézkes, a megtapadó lepedék ínygyulladást és fogszuvasodást idéz elő. A fogínygyulladás hosszú távon fogínysorvadást és a fogak korai elvesztését okozhatja. Kényelmes rágás A keresztharapásban álló, rosszul érintkező vagy túlterhelt fogak rendezése fontos feladata a fogszabályozó kezelésnek. A szabályozás nem csak a fogak elrendezését jelenti, hanem az alsó és felső fogsor harmonikus érintkezését is. Egy-egy korai fogérintkezés beállításával akár állkapocsízületi panaszok is rendeződhetnek. Fogak megtarthatósága Mélyharapás miatt a metszőfogak meglazulhatnak, a rossz helyzetben álló, túlterhelődő fogakat, vagy a torlódás miatt szuvasodásra hajlamosabb fogakat hamarabb veszíthetjük el. A fogak szabályos elrendezése lehetőséget ad arra, hogy a fogainkkal hosszú távon élvezhessük a rágás, a beszéd és a mosolygás örömét.

Milyen előnyöket nyújt Önnek a lágy erőkkel történő fogszabályozási technológia?

A fogmozgatásokhoz erőket kell kifejtenünk a fogakra. A fogelmozdulás során csont leépülési és felépülési folyamatok zajlanak és lassan a fogat tartó csont átépül. A fogakra ható erő nagysága azonban nem mindegy. A lágy, finom erők biztosan a biológiai tartományon belül hatnak, így a fogmozgatás és az átépülés folyamatos, ezzel a hagyományos technikákhoz képest idő spórolható. A lágy erőkkel történő fogszabályozás két legfontosabb eleme az önzáró tappancsokat tartalmazó fogszabályozó készülék és az ultrapuha memóriaívek. E modern technológia segítségével a fogelmozdítás kevésbé érzékeny, a fogszabályozás folyamata könnyebben viselhető, a két fogászati kontroll közt több idő telhet el, mert az ívet hosszabb időre lehet magára hagyni hogy dolgozzon, az önzáró technika kisebb surlódást tesz lehetővé a tappancsok és az ívek közt, így a fogak elmozdulása során a súrlódás minimalizálódik, azaz az elmozdulás ideje csökken. A Budapest Dental Fogászaton a Japán InOvation technológiát alkalmazzuk a lágy erejű fogszabályozásban. A fogszabályozó tappancsokat választhatjuk fém vagy esztétikus porcelán kivitelben. Az ultrapuha íveket a GC orthodontics Bio-Active light ívei biztosítják. A szuperelszatikus, alakmemóriás ívek biztosítják a biológiai erőket, így a leginkább hatékony mozgatást a fogelmozdítás során. Az önzáró brackettek, a megfelelő protokollokat és speciális íveket alkalmazva a fogakra lágy, biológiai erőket közvetítenek. Ez segít abban, hogy a fogívtágítás sikeresebb legyen (nagyobb eséllyel kerülhető el a foghúzás), hogy a kezelés gyorsabb és fájdalommentesebb legyen.

A sikeres fogszabályozás titka: profi fogászati csapatmunka

A sikeres fogszabályozó kezelés - főleg felnőtt korban - a legtöbb esetben csapatmunkával érhető el. A fogszabályozó kezelés sok esetben igényel általános fogászati beavatkozást, vagy mosolytervezési támogatást is. Az összehangolt munkának megvan az eredménye: természetes, esztétikus mosoly, jól funkcionáló, kényelmes harapás. A Budapest Dental Fogászat csapatában összedolgozhat a fogszabályozás a fogpótlástannal, a szájsebészettel vagy a fogbeültetéssel is. Minden egy helyen az Ön egészséges mosolyáért!

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.