1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Budapest Dentál 13. kerület

Láthatatlan fogszabályozás

Titokban tartaná? Akkor legyen láthatatlan!

A láthatatlan fogszabályozás népszerű módszer felnőtt pácienseink körében, akik szeretnék titokban tartani, hogy felnőtt fejjel vágnak bele a fogszabályozásba. Szeretik azok is, akiknek előny a kiszámíthatóság és az, hogy önmaguk szabják meg, mennyire gyorsan haladhatnak.

Induljon el és fedezze fel az Ön mosolyának lehetőségeit!

Nem veszít semmit, ha az elköteleződés nélküli konzultációval kezd. Ha később kezelés tervezést kér, a konzultáció ingyenessé válik az Ön számára. Nézze meg a fogszabályozás lépéseit:

Tájékozódjon, akár ingyen!

Sokan bizonytalanok, hogyan induljanak el szabálytalan mosolyuk kapcsán, így Önnek is lehetnek kérdései úgy, hogy nem is biztos benne, hogy el szeretné e kezdeni a kezelést. A fogszabályozási konzultáció ára később beszámítható!

Kérjen kezelési tervet

Ha úgy dönt, belevág, az első lépés a tervezés. Ebben az esetben az első konzultációja máris ingyenessé válik, a kifizetett összeget beszámoljuk a tervezés árába. A fogszabályozó terv bonyolult, orvosa sok adatot gyűjt az Ön mosolyáról.

Fogszabályozás tervezés

Fogsorairól lenyomatok készülnek. Arcprofiljáról, mosolyáról, harapási viszonyairól fotófelvételek. Szükség van panoráma röntgenre és a koponyát oldalról mutató teleröntgen felvételre. Az összes adat kiértékelése után születik meg a kezelési terv.

Virtuális előtte-utána videó

A kezeléstervezés része lehet a virtuális kezelési videó. Ez lényegében egy grafikus videó, amelyben a kezdő mosoly és a várható végeredmény közti átalakulás van modellezve, így a végeredmény előre kiszámítható és értékelhető.

Fogszabályozás

Ha láthatatlan fogszabályozás a kontrollok során valósul meg. A tempo azon múlik, hogy Ön megfelelő ideig (napi 22 óra) hordja e a sínt. 4 hetente kell a rendelőbe jönni, hogy a következő sínekkel tovább lehessen folytatni a kezelést.

Mosoly megtartás fázisa

A fogszabályozással elért eredményt meg is kell tartani, hiszen az izmaink és fogaink vissza szeretnék alakítani majd az eredeti helyzetet. Ezért van a fogmegtartó, mely éppolyan fontos, mint az aktív fázis és ugyanúgy láthatatlan sínnel történik.

Szeret titkot tartani? Kérjen láthatatlan fogszabályozást!

Észrevétlen

A láthatatlan, vagy kivehető sínek teljesen átlátszóak, viselésük nem feltűnő. A síneket étkezés közben ki lehet, sőt ki is kell venni, egyébként mindig a szájban kell tartani. Étkezés után a fogak tökéletesen ápolhatóak, nincs ínygyulladás vagy kellemetlen lehelet. Napi 22 óra hordás elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

Randi? Nem gond!

Míg a fix fogszabályozótól nem lehet megszabadulni, a láthatatlan fogszabályozás rugalmas, magunk szabályozhatjuk, hogy mikor szabályzunk. Fontos találkozó idejére nyugodtan kivehetjük a készüléket! Azért figyeljünk rá, hogy naponta 22 órát a szájban legyen, ha szeretnénk eredményt elérni.

Hatékony

A virtuális video bemutatja, hogy a kiindulási helyzettől a végeredményig milyen fogelmozdulások várhatóak és hogyan fog alakulni a mosolyunk. A napi 22 órás hordás megfelelő hatást biztosít, így általában 6-9 hónap elegendő a szabályzásra. Az elért, szép mosolyt a megtartó fázissal tovább stabilizáljuk.
Virtuális előtte-utána videó
A láthatatlan fogszabályozó kezelés lelke a digitális tervezés. A hagyományos kezelési terv mellett itt belép egy speciális tervezési lépés is, a digitális vagy virtuális tervezés, ahol a szükséges sínek először a virtuális térben kerülnek megtervezésre. A tervezés megadja a pontos sín számot, így a kezelés ára pontosan kalkulálhatóvá válik.
Nagy előnye, hogy még a kezelési folyamat megkezdése előtt pontos képet kaphatunk a várható eredményről. A grafikus videó megmutatja, hogyan vezet az út a végeredmény felé és milyen lesz a kezelés után a mosolyunk.
Pontos és hatékony 3D
A kezeléshez szükséges fogszabályozó síneket ultravékony anyagból, mikromilliméter pontossággal készíti el a fogtechnikai labor, lézeres scanner és 3D nyomtató segítségével. A sínekbe a szükséges fogelmozdítások be vannak kódolva.
Az átlátszó műanyag sín hajszálpontosan fogja be és tartja a megadott helyen a páciens fogait, és a kívánt helyen megfelelő mértékű nyomást, húzást stb. fejt ki a mozgatni kívánt fogakra.
A fogmozgatás során a fogak kezdetben érzékenyekké válnak, ez természetes. Ám ahogy a folyamat halad előre, a kellemetlenség hamar csökken és a látványos eredmények segítenek elviselni a kellemetlenséget.
A csont átépül, a fogak átrendeződnek
A síneket a megfelelő hatás érdekében min. 22 órán át hordani kell minden nap. De ez a tapasztalatok szerint nem jelent gondot, a beszédet nem zavarja. Étkezésnél, fontos találkozó, idejére kivehető!
A sínt addig kell hordani, míg a kódolt hatást teljes egészében át nem viszi a fogakra. Amikor teljesen lazán, feszülés nélkül tudjuk felhelyezni a fogainkra a síneket, jöhet a következő sín! Egy sínt általában 2 hétig szükséges hordani.
A mozdítások sínről, sínre fokozatosan, enyhe erőkkel történnek. A folyamat során a csont átépül, a fogak átrendeződnek, éppúgy, mint a hagyományos fogszabályozásnál, csak épp láthatatlanul. A folyamat biztonságos levezetéséhez 4 hetente kontroll szükséges!
És mi a helyzet az erősebb torlódásokkal?
Mint minden orvosi kezelésnek, úgy a láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozásnak is megvannak a maga lehetőségei és ezzel együtt határai is. A láthatatlan sínes szabályzás akkor a leginkább hatékony, ha nincs a csontok között komolyabb harapási eltérés, mint például mélyharapás, előre-hátra viszony eltérése, erős fogívszűkület. Ez felnőtt fogszabályozós esetek kb. 50%-t jelenti.
A nehezebb esetek megoldására a fix fogszabályozó kezelések javasoltak. Ám itt sem kell megrettenni a modern, lágy biológiai erőkkel dolgozó készülékekkel a kezelések gyorsabbak és igen hatékonyak.

“ Naponta 3-4 páciens érkezik az igénnyel, hogy láthatatlan szabályozást szeretne, és mintha ez a szám tovább növekedne. A módszer kényelmes és hatékony, így gyorsan terjed a híre. Az enyhébb szabálytalanságokat kitűnően lehet kezelni, nem egy olyan esetem van, akivel fél év után már belevághattunk az utolsó, megtartó fázisba. “

Dr. Prém Barbara

Fogszabályzó fogorvos

Mennyibe kerül a láthatatlan fogszabályozás?

A fogszabályozás bonyolult terület, ráadásul egy adott helyzetre több készüléktípus is választható. Az Ön konkrét helyzetére a kezelési terv ad pontos árajánlatot. Az alábbiakban az elindulás és a kezeléstervezés árai láthatóak:

Nézze meg a virtuális kezelési videót!

Ha Ön is belevág, a saját fogairól készült video lemodellezi majd a kiindulási és végső fázis közti átalakulás folyamatát. Látható, ahogy a fogak átmozdulnak egy új pozícióba és a csont átépül!
Ismerje meg a szebb és szabályosabb mosoly lehetőségét!