1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Láthatatlan fogszabályozás. Lépésről lépésre, előnyök, hátrányok

Tartalomjegyzék

A láthatatlan fogszabályozást Neked találták ki…

  • ha fontos, hogy a mindennapok során a lehető leginkább észrevétlen maradjon a fogszabályozó készüléked
  • ha számít, hogy néhány órára (tárgyalás, randi idejére) a fogszabályozó viselését akár fel is függeszthesd
  • ha fontos, hogy a legmodernebb eszközökkel, a legújabb technikával végezzék fogszabályozó kezelésedet
  • ha szeretnéd az önbizalmadat is megőrizni, magabiztosan beszélni a fogszabályozó viselése közben is

Ha tényleg fontos a mosoly, vágj bele bátran!

A láthatatlan fogszabályzóval kényelmesen újrarendezhető a fogak sorrendje, beragasztott, fix fogszabályozó készülék nélkül. Ha zavarnak a kiálló, csámpás fogaid, vagy a rések a fogak közt, érdemes belevágni! Az átlátszó műanyag sínekkel hétről hétre finoman mozdulnak el a fogak a megfelelő pozícióba.

Fontos hogy tudd! A láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozóval az enyhébb, közepes esetek oldhatóak meg, ahol nincs komoly harapási eltérés. Ez a kezelések kb. 50%- a! Hogy megtudd, a te esetedben lehetséges e ez a kezelés, kérj időpontot fogszabályozó konzultációra!

Milyen lépésekből áll a láthatatlan fogszabályozás?

Mielőtt belevágnál a láthatatlan fogszabályozásba, érdemes végigfutnod a lépéseket, hogy tisztában legyél vele, mi vár rád:

Első lépés: Fogszabályozási konzultáció, amin megtudod, hogy a te esetedben alkalmazható e a láthatatlan szabályzás. A konzultáció kezeléstervezés nélkül még nem egy nagy összeg és ha belevágsz a kezelésbe, ez az összeg jóváírásra kerül a kezelés tervezés árából. Tehát nem sokat veszítesz ha érdeklődsz. Ha nálad működik a dolog, belevághatsz és..

Második lépés: megrendelheted a digitális tervezést, illetve fotók, röntgenek, lenyomatok készülnek rólad. A röntgen és a lenyomatok már pénzbe kerülnek, a kezelés megtervezése úgyszintén. Érdemes tájékozódni az árakról!

Harmadik lépés: Digitális tervezés, virtuális kezelési terv. Megtudod, hogy pontosan hány sínpárra van szükséged. Megnézed a videót, hogyan fog átalakulni a fogsorod.Pontos kezelési tervet kapsz az árakkal együtt. Most már minden információd megvan. Döntést hozhatsz: belevágsz vagy sem?

Negyedik lépés: Indulhat a kezelés!  A kezdéshez 4-4 sín kell alulra és felülre, majd később mindig 2-2 sínpár. Hordd a síneket min. 22 órán át naponta, így kéthetenként új sínpárt indíthatsz. Ha könnyebb eset vagy, akár 28 hét alatt végezhetsz a kezeléssel.
Fontos! az utolsó sínpárt még sokáig hordanod kell, nehogy a fogaid visszaálljanak!

Milyen elven működik a láthatatlan fogszabályozás?

A láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozó kezelés lelke a digitális tervezés. A hagyományos kezelési terv készítés mellett itt belép egy speciális tervezési lépés is, a digitális vagy virtuális tervezés, ahol a szükséges sínek először a virtuális térben kerülnek megtervezésre. A tervezés megadja a pontos sín számot, így a kezelés ára pontosan kalkulálhatóvá válik. Nagy előnye, hogy még a kezelési folyamat megkezdése előtt pontos képet kaphatunk a várható eredményről.

A kezeléshez szükséges fogszabályozó síneket ultravékony anyagból, mikromilliméter pontossággal készíti el a fogtechnikus lézeres scanner és 3D nyomtató segítségével. A sínekbe a szükséges fogelmozdítások be vannak kódolva. Az átlátszó műanyag sín hajszálpontosan fogja át és tartja a megadott helyen a páciens fogait, és a kívánt helyen megfelelő mértékű nyomást, húzást stb. fejt ki a mozgatni kívánt fogakra.

A síneket a megfelelő hatás érdekében min. 22 órán át hordani kell minden nap. De ez a tapasztalatok szerint nem jelent gondot, hiszen a beszédet egyáltalán nem zavarja. Étkezésnél, igen fontos találkozó, randi idejére kivehető!

Egy-egy sínt mindig addig szükséges hordani, míg a belé kódolt hatást teljes egészében át nem viszi a fogakra. Ha már teljesen lazán, könnyedén, feszülés nélkül tudjuk felhelyezni a fogainkra a síneket, akkor jöhet a következő sín. Persze ez megint feszíteni fog, hiszen újabb mozdítások vannak bele kódolva. Egy sínt általában 2 hétig szükséges hordani, bizonyos esetekben tovább.

A mozdítások sínről, sínre fokozatosan, enyhe erőkkel történnek, úgy, ahogy arra a fogszabályozás során szükség van. A folyamat során a csontokban, a fogak körül csont leépülési és felépülési folyamatok folynak, a nyomási, húzási irányoknak megfelelően, éppúgy mint a hagyományos fogszabályozásnál. A folyamat biztonságos levezetéséhez 4 hetente kontroll szükséges!

Mire alkalmas a láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozó?

Mint minden orvosi kezelésnek, úgy a láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozásnak is megvannak a maga lehetőségei és ezzel együtt határai is. Leegyszerűsítve: a legtöbb olyan esetben hatékonyan alkalmazható ez a fogszabályozási metódus, ahol a háttérben nincs a csontok között komolyabb eltérés (mélyharapás, előre-hátra viszony eltérése, erős fogívszűkület) a tér valamely irányában. Ez a rendelőbe betérő felnőtt fogszabályozós esetek kb. 50%-t jelenti.

Mennyibe kerül a láthatatlan fogszabályozás?

A láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozó kezelés ára elsősorban a Neked szükséges sínek számától függ. Minél bonyolultabb esetről van szó, annál több sínre van szükség a harmonikus mosoly eléréséhez. A kezeléshez szervesen tartozik a kezelési terv és a digitális tervezés is. Az árakhoz tájékoztatást nyújt az árlista, de pontos árajánlatot mindig a kezelés tervezés ad. Hogy minél jobban át tudd gondolni, szeretnél e láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozó kezelést, íme néhány általános elv, melyek segíthetnek:

  • A legtöbb esetben mindkét fogívet kezelni kell, alul és felül. Tehát sínpárokban gondolkodj!
  • Többnyire 12-16 sínpár kell az enyhe és közepes esetek megoldásához, de van hogy több!
  • 4 sínpárral kell kezdeni (8 sín), ez az első hónapban dupla a költség! Utána 4 hetente 2 sínpár (4 sín)
Send this to a friend