Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Lehet szebb a mosolyod! Tudj meg többet!

Lehet szebb a mosolyod! Tudj meg többet!

Nyáron a csapból is a fogfehérítés folyik! Miért? Mert a fehér fog egyfajta magabiztosságot varázsol, szebbé teszi a mosolyt. Nyáron több a fény, több a nevetés, barnább a bőr... a fehérebb fogak is jól jönnek. A fehérítésnek számtalan módja létezik. Érdemes utánajárni, hogy melyek azok, amik hatékonyak és nem teszi tönkre a fogakat.

Első kérdés: Miért lett sárgább, ha azelőtt fehér volt?

A fogak elszíneződését számos tényező okozhatja. Leggyakoribb az  étel, ital okozta elszíneződés: kávé, kóla, vörösbor, tea rendszeres fogyasztása megszínezi a fogakat. A cigaretta szintén sárgít. Az elhanyagolt szájhigiénia miatt pedig fogkövek rakódhatnak fel a fogakra, amik szintén sárgás elszíneződésűek.

Sokan nem tudják, de az életkorral a fogzománc kopik, így vastagsága csökken. A fogzománc alatt levő dentinszövet színe sárgásabb, vagy akár szürkésebb. Idővel a vékonyodó fogzománc kevésbé takarja az alatta levő sárgásabb színű dentint, így a fogak sárgábbnak tűnnek. Külső elszíneződés nélkül is. Legjellemzőbb ez a fogak nyakánál, ahol a zománcréteg a legvékonyabb.

Miért lettek sárgábbak a fognyakak?

Mint fent láthatod, a fognyaknál a legvékonyabb a zománc, ott, ahol a fog az ínnyel találkozik. Sokan nem helyesen mossák a fogukat, és a fognyakról a zománcot ledörzsölik. Ez nem csak sárgaságot, hanem fognyaki kopást is okoz. A fognyaki kopást már nem fogfehérítéssel, hanem fognyaki töméssel kezeljük. Sőt! A fognyaki kopás hátterében harapási probléma vagy éjjeli fogcsikorgatás is állhat! Mindenképp érdemes fogorvossal konzultálni!

Miért lett szürkébb egy-egy fog?

Az elszürkült fogszín hátterében leggyakrabban a fog elhalása áll. Ez leggyakrabban trauma vagy fogszuvasodás eredménye. Az ilyen fogakon az egyszerű külső fehérítés nem segít, leggyakrabban gyökérkezelni kell a fogat.

Miért szürkül meg a gyökérkezelt fog?

Hát... nem mindegy a technika! Amennyiben a gyökérkezelés után a fogorvos a koronai részben gyökértömő anyagot, vagy elhalt fogszövetet hagy, a fog gyakrabban színeződik el. A koronai részből a gyökérkezelés során mindent nagyon alaposan el kell távolítani.

A mikroszkópos gyökérkezelés ebben is új lehetőségeket biztosít a fogorvosok, így a páciensek számára. A mikroszkópos kezeléssel ugyanis minden, később elszíneződést okozó anyagot eltávolíthatunk a fog koronai részéből a kezelés során. Az így kezelt fogak színe nagyobb eséllyel marad természetes színű, melyet fogfehérítéssel tovább fehéríthetünk.

Ne ugorj be az olcsó reklámoknak!

Hogyan indulj el ha szebb fogakat szeretnél? Először is járd alaposan körbe a témát! Ne ugorj be az olcsó reklámoknak! Az interneten kapható szerek nagy része egyszerű szódabikarbónát, vagy valamilyen savat tartalmaz.

A szódabikarbónás fehérítést te is egyszerűen elvégezheted otthon pár forintból. Vegyél szódabikarbónát a közértben vagy a patikában és minden reggel szórj belőle kicsit a fogkrémedre. Így moss fogat! Pár nap múlva láthatod az eredményt... már ha elszíneződés okozta a sárgább fogaidat és nem más áll a háttérben. A savas fogfehérítőktől azonban tartózkodj, nem tesznek jót a fogaidnak!

A te testedről van szó! A legjobb, ha fogorvossal konzultálsz!

Ha becsülöd és szereted a tested, szánj időt a fogorvosra! Az olcsó lehet, hogy rövid távon kielégülést okoz, hosszú távon azonban károkat. Inkább szánj pénzt a fogorvosi konzultációra, és csak olyan dolgokat tégy magaddal, amelyek biztonságosak!  A hatékony fogfehérítéshez először is meg kell határozni az elszíneződés okát, és ezt kell kezelni.

Fogfehérítés fogorvosi rendelőben

A rendelőben a fogorvos a számodra legjobb, leghatékonyabb módszert fogja javasolni. Ott te vagy a központban, nem pedig az olcsóság rövid távon izgalmas élménye! Gondolj bele! Mi valóban fontos neked?

A fogorvosi konzultáció után eldől, hogy milyen fogfehérítést érdemes választanod, kell egy gyökérkezelt foggal foglalkozni, van e fogszuvasodás, fognyaki kopás stb. A fogorvos alaposan megvizsgál, részletes kezelési tervet javasol.

Sokan vannak, akik az „olcsót” előrébb helyezik önmaguknál! Te ne tégy így! Értékeld a tested, értékeld a gyönyörű, kincseket érő fogaidat és add meg nekik a legjobbat! Ha fehérebb mosolyt szeretnél vágj bele! Válassz egy profi fogorvosi csapatot és hozd ki magadból a legtöbbet!

Fogorvosi fogfehérítés
69 000 Ft99 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
46 900 Ft67 000 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
46 900 Ft67 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Fogorvosi fogfehérítés (peroxid tartalmú) 60 perc
99 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.