Lehet szebb a mosolyod! Tudj meg többet!

Nyáron a csapból is a fogfehérítés folyik! Miért? Mert a fehér fog egyfajta magabiztosságot varázsol, szebbé teszi a mosolyt. Nyáron több a fény, több a nevetés, barnább a bőr… a fehérebb fogak is jól jönnek. A fehérítésnek számtalan módja létezik. Érdemes utánajárni, hogy melyek azok, amik hatékonyak és nem teszi tönkre a fogakat.

Első kérdés: Miért lett sárgább, ha azelőtt fehér volt?

A fogak elszíneződését számos tényező okozhatja. Leggyakoribb az  étel, ital okozta elszíneződés: kávé, kóla, vörösbor, tea rendszeres fogyasztása megszínezi a fogakat. A cigaretta szintén sárgít. Az elhanyagolt szájhigiénia miatt pedig fogkövek rakódhatnak fel a fogakra, amik szintén sárgás elszíneződésűek.

Sokan nem tudják, de az életkorral a fogzománc kopik, így vastagsága csökken. A fogzománc alatt levő dentinszövet színe sárgásabb, vagy akár szürkésebb. Idővel a vékonyodó fogzománc kevésbé takarja az alatta levő sárgásabb színű dentint, így a fogak sárgábbnak tűnnek. Külső elszíneződés nélkül is. Legjellemzőbb ez a fogak nyakánál, ahol a zománcréteg a legvékonyabb.

Miért lettek sárgábbak a fognyakak?

Mint fent láthatod, a fognyaknál a legvékonyabb a zománc, ott, ahol a fog az ínnyel találkozik. Sokan nem helyesen mossák a fogukat, és a fognyakról a zománcot ledörzsölik. Ez nem csak sárgaságot, hanem fognyaki kopást is okoz. A fognyaki kopást már nem fogfehérítéssel, hanem fognyaki töméssel kezeljük. Sőt! A fognyaki kopás hátterében harapási probléma vagy éjjeli fogcsikorgatás is állhat! Mindenképp érdemes fogorvossal konzultálni!

Miért lett szürkébb egy-egy fog?

Az elszürkült fogszín hátterében leggyakrabban a fog elhalása áll. Ez leggyakrabban trauma vagy fogszuvasodás eredménye. Az ilyen fogakon az egyszerű külső fehérítés nem segít, leggyakrabban gyökérkezelni kell a fogat.

Miért szürkül meg a gyökérkezelt fog?

Hát… nem mindegy a technika! Amennyiben a gyökérkezelés után a fogorvos a koronai részben gyökértömő anyagot, vagy elhalt fogszövetet hagy, a fog gyakrabban színeződik el. A koronai részből a gyökérkezelés során mindent nagyon alaposan el kell távolítani.

A mikroszkópos gyökérkezelés ebben is új lehetőségeket biztosít a fogorvosok, így a páciensek számára. A mikroszkópos kezeléssel ugyanis minden, később elszíneződést okozó anyagot eltávolíthatunk a fog koronai részéből a kezelés során. Az így kezelt fogak színe nagyobb eséllyel marad természetes színű, melyet fogfehérítéssel tovább fehéríthetünk.

Ne ugorj be az olcsó reklámoknak!

Hogyan indulj el ha szebb fogakat szeretnél? Először is járd alaposan körbe a témát! Ne ugorj be az olcsó reklámoknak! Az interneten kapható szerek nagy része egyszerű szódabikarbónát, vagy valamilyen savat tartalmaz.

A szódabikarbónás fehérítést te is egyszerűen elvégezheted otthon pár forintból. Vegyél szódabikarbónát a közértben vagy a patikában és minden reggel szórj belőle kicsit a fogkrémedre. Így moss fogat! Pár nap múlva láthatod az eredményt… már ha elszíneződés okozta a sárgább fogaidat és nem más áll a háttérben. A savas fogfehérítőktől azonban tartózkodj, nem tesznek jót a fogaidnak!

A te testedről van szó! A legjobb, ha fogorvossal konzultálsz!

Ha becsülöd és szereted a tested, szánj időt a fogorvosra! Az olcsó lehet, hogy rövid távon kielégülést okoz, hosszú távon azonban károkat. Inkább szánj pénzt a fogorvosi konzultációra, és csak olyan dolgokat tégy magaddal, amelyek biztonságosak!  A hatékony fogfehérítéshez először is meg kell határozni az elszíneződés okát, és ezt kell kezelni.

Fogfehérítés fogorvosi rendelőben

A rendelőben a fogorvos a számodra legjobb, leghatékonyabb módszert fogja javasolni. Ott te vagy a központban, nem pedig az olcsóság rövid távon izgalmas élménye! Gondolj bele! Mi valóban fontos neked?

A fogorvosi konzultáció után eldől, hogy milyen fogfehérítést érdemes választanod, kell egy gyökérkezelt foggal foglalkozni, van e fogszuvasodás, fognyaki kopás stb. A fogorvos alaposan megvizsgál, részletes kezelési tervet javasol.

Sokan vannak, akik az „olcsót” előrébb helyezik önmaguknál! Te ne tégy így! Értékeld a tested, értékeld a gyönyörű, kincseket érő fogaidat és add meg nekik a legjobbat! Ha fehérebb mosolyt szeretnél vágj bele! Válassz egy profi fogorvosi csapatot és hozd ki magadból a legtöbbet!

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Mindent a direkt kompozit technikáról

Letört a fogam

Tömés után tudni illik

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”