Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Letört szürke fog kezelése

Letört szürke fog kezelése
 • Fogászat 13 kerület
 • Fogászat 13 kerület

Szürke, gyökérkezelt fogak kezelése Cirkon fogkoronával

A képeken látható fiatal férfi páciens minden foga tökéletesen ép, kivéve az elülső metszőfogakat. Ezek közül több felső metszőfogat fogszuvasodás következtében már jóval korábban gyökérkezelni kellett. A gyökérkezeléssel a fogakat szerencsésen sikerült megmenteni, azonban a fogak eredeti természetes szép színe megváltozott, az évek során a fogak sárgásan, szürkésen elszíneződtek. A fogorvoshoz fordulás előtti utolsó pont az addig a bal felső metszőfog eltörése volt, mely baleset következtében kettétört. Az így kialakult összkép már nem várhatott tovább, a páciens esztétikai fogászatunkhoz fordult segítségért.

Gyökérkezelések idejére ideiglenes fogkoronák

Az állapotfelmérés során a röntgenfelvétel alapján kiderült, hogy a jobb felső 3 fog időközben elhalt, így ennek a fognak a gyökérkezelésére is sort kell keríteni. Mivel a gyökérkezelés hosszabb időt vesz igénybe, hiszen a gyökércsatornát fel kell tárni, gyógyszerekkel a teljes tisztulásig lezárni, közben lézerrel kifertőtleníteni, a gyökércsatorna hosszát digitálisan bemérni, a páciens e kezelések idejére ideiglenes koronákat kapott. Az ideiglenes fogpótlás a kezelések során a fogászati rendelőben aránylag könnyen eltávolíthatóak, míg napközben – kellő óvatosság mellett – nyugodtan használhatóak a rágáshoz és elfogadható esztétikai hatást nyújtanak.

ZirkonZahn® - kiváló cirkon minőségi garancia

A megfelelő vállas korona-előkészítés után a fogtechnikai laboratórium először a Zirkonzahn® márkájú cirkon fogkorona vázát küldi el a fogorvosnak próbára. A vázpróba alkalmával ellenőrizhető a koronák pontossága, mely a tartósság és a későbbi fogszuvasodás megelőzése végett nagyon fontos. Amennyiben a váz tökéletesen illeszkedik a következő lépés a porcelán koronák próbája. Először végleges szín nélkül csak a formai ellenőrzés folyik, ez a mattpróba lépése, a végleges fogszínt csak később viszi fel a fogtechnikus, mikor a fogforma már a páciens által is elfogadott. A képeken látható páciens Hugh Jackman egyik mosolygós képét hozta el a rendelőbe referenciaként, ő olyan formájú fogakat szeretne amilyen a filmsztárnak van. Törekedni lehet erre, persze a végeredmény nem csak a fogtechnikus kézügyességétől függ, hanem a fogak eredeti anatómiai adottságaitól is, amelyik meghatározza a lehetőségeket.

Digitális fogszín meghatározás a természethű végeredményért

Többszöri igazítás után a forma megfelelőnek bizonyult, már csak a helyes fogszín meghatározása van hátra. A Degudent cég Shade pilot fogszínmeghatározó rendszerével a fogorvos könnyedén meghatározhatja a fogszínt. A páciens a gép által javasolt fogszínnél valamivel világosabb fogak mellett döntött. Az elkészült fémmentes cirkon vázas porcelán koronákat egy hétre ideiglenesen ragasztottuk be, majd végleges beragasztásra a páciens teljes panaszmentessége és elégedettsége után került sor. A koronák egyenként kerültek beragasztásra, ilyen esetben ugyanis nincs szükség a fogak sínezésére, a természetes fogazat visszaállítása a cél.

Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 Dimenziós Cone beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft
Fogágy kezelések parodontológiai kürettel
8 900 Ft
Gradia® esztétikus kompozit betét
49 000 Ft
Arany betét (+aranyár)
55 000 Ft
IPS E.max esztétikus porcelán betét
77 000 Ft
Fémkerámia korona vagy hídtag
52 900 Ft
Cirkónium porcelán korona vagy hídtag
78 000 Ft
IPS e.max Ivoclar teljes porcelán korona
78 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.