Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Lézer lehetőségei a kezelésben

Lézer lehetőségei a kezelésben

Lézer a gyökérkezelésben

Gyökérkezelés során a gyökércsatorna lézeres fertőtlenítése kiegészíti a hagyományos kezelést. A lézerfény nagy energiája képes elpusztítani a csatornában levő baktériumokat és kb. 500 nanométer mélységig hatásos a dentin tubulusokban is a csatorna fala mellett. Mindez azt jelenti, hogy nagyobb biztonsággal csíramentesíthetjük a fog belsejében futó gyökércsatornát, mint tehetjük azt az egyéb hagyományos kémiai fertőtlenítő szerekkel. A lézer alkalmazásával a gyökérkezelések sikerességi aránya növekszik, a gyökércsúcsi elváltozások, gyulladások, ciszták kialakulási esélye csökken. A lézerfény emellett gyulladás és fájdalomcsökkentő hatású is.

Lézer a fogágybetegségek gyógyításában

A nagy energiájú lézersugár eljuttatható a meglazult fogak mellett kialakult ínytasakok mélyére. A tasakokban a lézer a baktériumokat, szövettörmeléket, gyulladásos szöveteket elpárologtatja, ezzel kevesebb feladatot hagyva az íny immunvédekezésének, így a gyulladás csökken. A csontban bizonyíthatóan a csontfelépítés felé tolja el a hangsúlyt, lézerkezelés hatására több osteoblast (csont felépítő sejt) keletkezik, mint osteoclast (lebontó sejt). A lézer nem csodaszer, de átlagos immunrendszer mellett, amennyiben a röntgenfelvétel alapján a fogakat még bizonyos mennyiségű egészséges csontszövet tartja, segíthet a meglazult fogak stabilitásának javításában, majd az állapot fenntartásában.

A lézer csak megfelelő dentalhigiéniai előkészítés után hatékony!

A lézeres fogíny kezelések soha nem az ínyterápia kezdő lépéséhez tartoznak. A lézer alkalmazása minden esetben a megfelelő professzionális előkezelések után történik. A fogak stabilitásának javításához első körben ultrahangos fogtisztítás, parodontológiai kürettálás szükséges, a lézeres terápia pedig kiegészíthető antimikrobiális terápiával és vektor terápiával is. Fontos megemlíteni, hogy komoly immunhiány hátterű, fiatalkori fogágypusztulás esetén, a lézer segítsége a legtöbb esetben nem elegendő a fogak megmentéséhez!

Lézer az elszürkült fogak fehérítésében

A lézerfényt a gyökérkezelt, vagy elhalt, elszürkült fogak fehérítése során is alkalmazhatjuk. A fogfehérítő kezelés megkezdése előtt meg kell bizonyosodnunk a gyökértömés megfelelő minőségéről, szükség esetén új gyökértömést készítünk. Lézeres fogfehérítő kezelést élő fogon nem alkalmazunk. A fogfehérítő pasztát a fogon belül és kívül helyezzük el, majd a lézerfény segítségével aktiváljuk. A lézeres fogfehérítés kiegészíthető kémiai fehérítéssel, illetve erős elszíneződés esetén megismételhető.
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.