Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Lézeres kezelés a szájban

Lézeres kezelés a szájban
A gyulladt íny kezelésére sok esetben elegendő a rendszeres professzionális fogtisztítás, azonban amikor már egyértelműen megállapítható a kezdődő vagy súlyosabb stádiumban lévő fogínysorvadás, akkor mindenképpen további segítségre, akár fogínykezelésekre is szükség van. A Budapest Dental Esztétikai Fogászat rendelőjének fogorvosai elkötelezett hívei a megelőzésnek, illetve a fogak és az íny aktuális állapotát figyelembe véve, a fogak megtartásának. Ehhez azonban nem mindig elegendő a szakszerű kezelés és a csúcstechnológiás fogászati műszerek, mindenképpen szükséges a tudatos, elkötelezett hozzáállás a páciens részéről is.

Első lépés: Ultrahangos fogkőeltávolítás

A fogágygyulladás legjellemzőbb tünetei között említhetjük a fogmosáskor fellépő fogínyvérzést, a kellemetlen szájszagot, valamint a lilás-vörös színű, duzzadt fogínyt. Előrehaladott fázisban a fogak is kisebb vagy nagyobb mértékben már mozgathatóvá válnak. Az általunk javasolt első lépés  az ultrahangos fogkőeltávolítás és Air-Brush sópolírozás kettőse, hogy az ínyt minél hamarabb annyi kórokozótól szabadítsuk meg, amennyitől csak lehetséges.

NO PAIN! Igen, ez lehetséges!

Jó hír, hogy elérhető rendelőnkben a legmodernebb ultrahangos módszer, a NO PAIN ultrahangos kezelés. Ez lehetőséget ad arra, hogy a fájdalomtól félő érzékenyebb páciensek is bátrabban lépjenek a tettek mezejére. A NO PAIN ultrahangos technológia a Guided Biofim Terápia része. Ez a komplex kezelési módszer azoknak lett kifejlesztve, akik úgy döntöttek, mindent szeretnének megtenni ahhoz, hogy fogaikat egy életen át megőrizzék. A lehetőség adott! Fogágy kezelésének további lépései A fogkőeltávolítás után szükséges további kezeléseket fogágypusztulás mértéke határozza meg,. A kezelési tervben választ kapunk arra, hogy számunkra mely kezelések kombinációja lesz a leghatékonyabb. Az alapos ultrahangos fogkő eltávolítással párhuzamosan, elkezdhető a fogínytasakok kézi kürettálása, a rossz koronák, tömések eltávolítása. Az ilyen módon megtisztított fogak és íny gyógyításának következő állomása, és sokszor befejező lépése, az antimikrobiális fotodinamikus terápia. Ez a kezelés a visszatérő fertőzések kezelésében kiváló. Antibiotikumok és mellékhatások nélkül pusztítja el a kórokozók 99%-t!

Milyen hatást fejt ki a lézer a fogínytasakokban?

A mély fogínytasakok további terápiás eszköze a nagyteljesítményű lézer. A lézersugarat a vékony, flexibilis szál segítségével eljuttathatjuk a fogínytasakok legmélyére, illetve minden pontjára. A lézersugár elpusztítja a mélyen megbúvó baktériumokat, elpárologtatja a beteg szöveteket illetve biostimuláló hatása van. Az így kitisztított tasakban megszűnik a gyulladás, ezáltal lehetővé válik feszes íny kialakulása a fog körül. A gyulladás megszűnése a csontot bontó agresszív, szövetkárosító gyulladásos termékek csökkenéséhez vezet. Az addig elpusztult csontszövet nem épül újra, a megmaradt szövet azonban regenerálódik, a fogak, a kezelések eredményeként hosszú távon megőrizhetőek.

Hányszor szükséges lézerkezeléseket végezni?

A megfelelő hatás elérése érdekében a lézeres kezeléseket minimum 2-3 alkalommal érdemes megismételni heti rendszerességgel, majd később féléves ciklusonként ismétlő kezelés ajánlott. Ne felejtsük el, a lézeres kezeléseket minden esetben megelőzi a hagyományos szájhigiéniai protokoll.

A lézerkezelés hatékony, de önmagában nem csodaszer!

Természetesen a lézerkezelés sem csodaszer, bizonyos határok között kiváló hatásfokkal alkalmazható, ám elsődleges szerepe a megelőzésben, a fogak megtartásában van. Fontos tudni, hogy az elpusztult csontszövetet lézerkezelés segítségével visszaépíteni nem lehetséges, erősen mozgatható fogak esetében már nem segít. Éppen ezért kiemelkedő fontosságú, hogy már az első tünetek felismerésekor forduljon fogorvoshoz, aki megfelelő kezelések segítségével még az immunológiai eredetű fogágypusztulás esetén is időt tud nyerni, s így rendszeres kontroll, illetve megfelelő otthoni szájápolás segítségével akár hosszú évekig megőrizhetők a páciens saját fogai.

A lézerkezelés korlátairól

Amennyiben immunológiai eredetű fogágypusztulás jelentkezik, a lézeres kezeléssel a fogágypusztulás sebessége lassítható, magára az immunbetegségre azonban a lézeres kezelés sem tud végleges megoldást jelenteni. A csökkent védekező mechanizmus folyamatosan a kezelések ellen dolgozik. Enyhén mozgó fogak esetén a feszes íny kialakításával a mozgathatóság csökken. Az elpusztult fogágyat a kezelés nem építi újra, de segít a kialakult állapot további romlásának megakadályozásában.

Van hogy már késő! Ezért inkább lépjen időben!

Más esetben a fogágypusztulás már olyan mértéket öltött, hogy a fogat szinte már nem tartja más csak a gyulladásos szövet. Ebben az esetben a fog már erősen mozgatható, egészséges, a fogat megfelelően rögzítő fogágyat, csontot szinte már nem is látunk, vagy csupán a foggyökér csúcsi részében, ami már nem képes elegendően stabilan tartani a fogat. Ebben az esetben sajnos nincs mód a fog megmentésére. Amennyiben a fogakat pótolni szükséges, vagy meglevő fogpótlásai alatti pillérfogai megőrzése érdekében szeretne tenni valamit, a lézeres kezelést csak akkor érdemes választani, ha új vagy régi fogpótlásai vállas korona előkészítési technikával készülnek. Hagyományos koronakészítés esetén a korona széle az egyébként sem jó immunitású ínyszélt irritálja, így a lézeres kezelés ellen dolgozik.
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 Dimenziós Cone beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
29 900 Ft42 500 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft
Elszíneződések eltávolítása Air-Brush® sópolírozással
9 000 Ft
Gyógyszermentes fogínygyulladás kezelés Antimikrobiális fotodinamikus terápia
30 000 Ft-tól
Fogágy kezelések Biolitec sebészeti lézerrel
8 900 Ft
Fogágy kezelések parodontológiai kürettel
8 900 Ft
Mikroszkópos eszközköltség alkalmanként
20 000 Ft
Fémkerámia korona vagy hídtag
52 900 Ft
Cirkónium porcelán korona vagy hídtag
78 000 Ft
Prémium kivehető műfogsor állcsontonként
165 900 Ft
Mini implantátumokra illeszthető, teljes kivehető műfogsor állcsontonként
240 000 Ft
Mini implantátum teljes kivehető fogsorhoz
69 000 Ft
Alphabio® fogászati implantátum felépítmény
55 000 Ft
Neo Biotec® fogászati implantátum felépítmény
55 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® fogászati implantátum felépítmény
65 000 Ft
Csontpótlás, arcüregemelő műtét, titánhálós műtétek
85 000 Ft-tól
All-on-4 implantáció és fogsor
ez a kérédés
Ínyformázó csavar behelyezése
15 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.