Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Megbízható implantátumok

Megbízható implantátumok

Implantológia – fogbeültetés: Melyik implantátum márka megbízható?

A foghiány pótlásának egyik lehetséges módja a fogbeültetés. A modern fogászati rendelők szinte mindegyikében elérhető ez a fogászati szolgáltatás. A technológia fejlődésével, ahogy bővült a fogbeültetésekre igényt támasztó piac, úgy jött létre egyre több cég, melyek különböző implantációs rendszereket árulnak. 2009 tavaszán Kölnben jártunk a kétévenként megrendezésre kerülő hatalmas fogászati vásáron, ahol több ezer négyzetméteren mutatkoztak be a világ minden tájáról a különböző fogászati cégek. Implantációs rendszereket mutatnak be Japánból, Koreából, Kínából, az USA-ból és természetesen Európa számos országából is. Nagy örömünkre szolgált, hogy megtaláltuk a kiváló magyar implantátumokat gyártó céget is, a DenT®i implantátum standot is. A kínálat tehát hatalmas, választani kell. Ez a választás már évekkel ezelőtt (2004) megtörtént, a mostani kölni vásár és az azóta a gyakorlati implantálás során szerzett pozitív tapasztalatok csak megerősítették – a választásunk helyes volt.

A Budapest Dental fogászaton a DenTi® magyar fogászati implantátum rendszere, illetve a svéd Brönemark® cég Replace® implantátum rendszere mellett döntöttünk.

Mindkét cég több tíz éves tapasztalattal rendelkezik a gyártás területén és mindkét céghez komoly tudású implantológus – szájsebész orvosok adták a nevüket, akik a fejlesztésben, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében aktívan közreműködtek. A marketing nem elég, a terméknek bizonyítania is kell! Mindkét márka kifejlesztette a hagyományos titán implantátum csavarok és titán felépítmények mellé a fémmentes cirkónium implantátum csavar és cirkónium felépítményeket is. A cirkónium anyagok megjelenésével lehetővé válik a még természetesebb korona elkészítése. Ezen termékek alkalmazására elsősorban az esztétikailag érintettebb területeken – a front régióban van szükség. (A rágózónában nincs szükség a jóval drágább cirkónium anyag megfizetésére.) Nem mindegy az sem, hogy az implantátum csavarvezetése milyen. Hogyan formálták meg a fognyaki területet, milyenek a tapasztalatok az ínygyulladással az implantátum körül, ha ilyen előfordult vajon változtattak e a nyaki formán? Milyen méretű és vastagságú implantátumok kaphatóak, van e elegendő formájú implantátum felépítmény a nehezebb helyzetek megoldásához is. Milyen az implantátum felépítmény csatlakozása az implantátum csavarhoz, mennyire biztonságosan záródik? Milyen az implantátum csavarhoz szükséges elemek minősége, mennyire ügyesen tudja alkalmazni az orvos, mennyire felhasználóbarát? A megfelelően biztonságos, több év garanciát elbíró implantáláshoz ezeket a kérdéseket részletesen végig kell venni, alaposan kell tájékozódni. Ez elsősorban az implantátumot alkalmazó fogorvos felelőssége, de jó, ha a páciens is tisztában van azzal, pontosan milyen anyag, szerkezet kerül be a szájába, pontosabban a csontjába? Mire számíthat, milyen tapasztalatokkal bír az orvos aki a fogbeültetést végzi, miért épp azt az implantátum rendszert használja amelyiket. Az alapos tájékozódás sok későbbi problémát, vitát, akár fájdalmas és kellemetlen időszakot előzhet meg, érdemes időt szánni rá!

Ötletláda:

 • A túl olcsó implantátumok minősége sokszor nem megfelelő. Tájékozódjon a gyártó felől!
 • A nagyon drága implantátumok esetén általában valamilyen speciális felületkezelésről (Pl. Brönemark® TiUnite® rendszer) van szó, mely biztonságosabbá teszi az implantátum rögzülését. Érdemes áldozni ezekre az implantátumokra.
 • Az implantáláshoz kell a titán csavar, a felépítmény amire a korona kerül és maga a korona. Az árak nem mindig egyértelműek, kérdezzen rá!
 • A cirkon csavar és felépítmény jóval drágább mint a titán. Nem feltétlenül kell ez a modern anyag, sőt!
 • Az implantátum beültetés nem egyszerű feladat, már a tervezés komoly előkészületeket igényel. A biztonságos implantáláshoz 3 dimenziós CT felvétel elengedhetetlen! Fontos a bizalom, az implantológus személye és tapasztalata!
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.