Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mennyi idő a kezelés ha jól szeretnénk rágni

Mennyi idő a kezelés ha jól szeretnénk rágni

Mennyi idő alatt készül el az implantációs fogpótlás?

A fogbeültetéssel készülő fogpótlások jóval hosszabb idő alatt készülnek el, mint a hagyományos fogpótlások. Ez abban az esetben is így van, ha azonnal terhelhető fogimplantátumot kapunk, hiszen az azonnal terhelhető fogimplantátumok esetén is meg kell várni a végleges gyógyulási időt, így a végleges fogpótlás csak néhány hónap múlva kerülhet szájba.

Első szakasz

Ez az alapozás időszaka, mely 0 naptól egy évig terjedő időszak is lehet. Ez az eset bonyolultságától, a csont minőségétől és mennyiségétől függően ez az időtartam szélső határok között mozog. Egyszerű esetben, ahol van elegendő csont, egészségesek a meglevő fogak és fogíny, nem kell semmilyen előkészítő kezelés, az árajánlat elfogadását követően már kezdődhet is a műtét. Szintén egysezrű esetnek számít, ha a fogbeültetés előtt csupán egy fogkőeltávolításra vagy professzionális fogtisztító kezelésre van szükség. Bonyolultabb esetben kevés a csont, így a fogbeültetést megelőzi a beültetendő terület feljavítása, restaurálása. Itt számos műtéti típus jöhet szóba, ezek közül a leggyakoribb:
 • arcüreg emelés és csontpótlás
 • csontkivétel más helyről (szájból vagy csípőcsontból)
 • csontpótlás műcsonttal

Második szakasz

Maga a fogbeültetés műtét. 1-2 alkalom. Ennek során a megfelelően előkészített területre megtörténik a kiválasztott titán vagy cirkon fogimplantátumok elhelyezése. Többnyire ez a műtét egy alkalom alatt lezajlik, még abban az esetben is, ha több fogimplantátum csavart helyez el a szájsebész egyszerre.

Harmadik szakasz

Ez a gyógyulási, csontosodási periódus: 4-6 hónap. A műtét után a páciens ideiglenes fogpótlást kap, abban az esetben is ha fogbeülettése azonnal terhelhető. A beültetett fogimplantátum a műtét után még csak primér stabilitással rendelkezik, majd később alakul ki a secunder, biztosabb stabilitás, amikor a csontsejtek valóban hozzátapadnak a beültetett titán vagy cirkon csavar felületével. A Nobel Replace fogimplantátumok a TiUnite felületkezelés révén hamarabb csontosodnak, így a terhelést hamarabb kezdheti el a fogorvos.

Negyedik szakasz

A fogínyformázás időszaka. A csontosodás után a fogimplantátumok feltárhatóak a fogany alatt, és elhelyezhetőek az ínyformázó csavarok. Az ínyormázás időszaka általában 3 hét

Befejező szakasz

A fogimplantációs fogpótlás elkészítése, mely 5-10 munkanap közötti időtartamra tehető. Ekkor készülnek a fogászati lenyomatok, vázpróbák, ekkor választunk fogszínt, majd az ülések végén végre megtörténhet a beültetett implantátumokra a felépítmények és végleges esztétikus borítókoronák felhelyezése ragasztással, vagy csavarozással. Utógondozás A beültetett fogimplantátumok gondozására nagy figyelmet kell fordítani. Sokkal jobban oda kell figyelni a napi higiéniai szokásokra, és a szájhigiénikust is rendszeresen fel kell keresni.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.