Mennyi idő a kezelés ha jól szeretnénk rágni

Mennyi idő alatt készül el az implantációs fogpótlás?

A fogbeültetéssel készülő fogpótlások jóval hosszabb idő alatt készülnek el, mint a hagyományos fogpótlások. Ez abban az esetben is így van, ha azonnal terhelhető fogimplantátumot kapunk, hiszen az azonnal terhelhető fogimplantátumok esetén is meg kell várni a végleges gyógyulási időt, így a végleges fogpótlás csak néhány hónap múlva kerülhet szájba.

Első szakasz

Ez az alapozás időszaka, mely 0 naptól egy évig terjedő időszak is lehet. Ez az eset bonyolultságától, a csont minőségétől és mennyiségétől függően ez az időtartam szélső határok között mozog. Egyszerű esetben, ahol van elegendő csont, egészségesek a meglevő fogak és fogíny, nem kell semmilyen előkészítő kezelés, az árajánlat elfogadását követően már kezdődhet is a műtét. Szintén egysezrű esetnek számít, ha a fogbeültetés előtt csupán egy fogkőeltávolításra vagy professzionális fogtisztító kezelésre van szükség. Bonyolultabb esetben kevés a csont, így a fogbeültetést megelőzi a beültetendő terület feljavítása, restaurálása. Itt számos műtéti típus jöhet szóba, ezek közül a leggyakoribb:

  • arcüreg emelés és csontpótlás
  • csontkivétel más helyről (szájból vagy csípőcsontból)
  • csontpótlás műcsonttal

Második szakasz

Maga a fogbeültetés műtét. 1-2 alkalom. Ennek során a megfelelően előkészített területre megtörténik a kiválasztott titán vagy cirkon fogimplantátumok elhelyezése. Többnyire ez a műtét egy alkalom alatt lezajlik, még abban az esetben is, ha több fogimplantátum csavart helyez el a szájsebész egyszerre.

Harmadik szakasz

Ez a gyógyulási, csontosodási periódus: 4-6 hónap. A műtét után a páciens ideiglenes fogpótlást kap, abban az esetben is ha fogbeülettése azonnal terhelhető. A beültetett fogimplantátum a műtét után még csak primér stabilitással rendelkezik, majd később alakul ki a secunder, biztosabb stabilitás, amikor a csontsejtek valóban hozzátapadnak a beültetett titán vagy cirkon csavar felületével. A Nobel Replace fogimplantátumok a TiUnite felületkezelés révén hamarabb csontosodnak, így a terhelést hamarabb kezdheti el a fogorvos.

Negyedik szakasz

A fogínyformázás időszaka. A csontosodás után a fogimplantátumok feltárhatóak a fogany alatt, és elhelyezhetőek az ínyformázó csavarok. Az ínyormázás időszaka általában 3 hét

Befejező szakasz

A fogimplantációs fogpótlás elkészítése, mely 5-10 munkanap közötti időtartamra tehető. Ekkor készülnek a fogászati lenyomatok, vázpróbák, ekkor választunk fogszínt, majd az ülések végén végre megtörténhet a beültetett implantátumokra a felépítmények és végleges esztétikus borítókoronák felhelyezése ragasztással, vagy csavarozással.
Utógondozás
A beültetett fogimplantátumok gondozására nagy figyelmet kell fordítani. Sokkal jobban oda kell figyelni a napi higiéniai szokásokra, és a szájhigiénikust is rendszeresen fel kell keresni.

AlphaBio®  fogászati implantátum

133 000 Ft145 000 Ft

Neo Biotech® titanium fogászati implantátum

155 000 Ft169 000 Ft

Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum

185 000 Ft198 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Nincs panaszom, miért van hat lyukas fogam?

Mindennapi fogápolás – Fognyaki kopás megelőzése

Sztármosoly titkai

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”