Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mennyire tartós a beültetés

Mennyire tartós a beültetés

Mennyire tartós a fogászati implantátum?

Sok páciens kérdezi jogosan, mégis mennyire tartós egy fogbeültetés? Ez teljesen olyan lesz majd, mint egy igazi fog? Ugyanannyit és ugyanúgy kell mosni, vagy ez valami mást is kíván? Olvasson tovább és tudja meg, milyen módon tud Ön segítségére lenni fogászati implantátumainak.

Fog implantátum élethossza

A fogbeültetés a páciens egészségügyi állapotának és szájhigiéniai szokásainak függvényében több évtizeden át szolgálhat problémamentesen. A biológiai csontleépülés a fogimplantátum mellett is létezik, ezzel természetesen számolni kell, de ez a saját fogak esetén is meglévő jelenség. Amennyiben a fogimplantátum jól tervezett alapokon és jó technikával lett beültetve, illetve tulajdonosa betartja azokat a higiéniai szabályokat, amelyek a fogbeültetés után mindenképp szükségesek akkor a beültetett fogimplantátum élethossza a saját fogak élethosszával egyenlő lehet.

Megfelelő tervezés

Érdemes olyan szakembert választani, aki a sebészi és a protetikai (helyreállítási) folyamatokban is járatos. Számos esetben találkozni olyan páciensekkel, akiknél a műtét sikeres, csak épp a beültetett implantátum használhatatlan, mert rossz helyre helyezte el a szájsebész a csavart. Először ugyanis a fogpótlást kell megtervezni, majd a szükséges helyekre be kell tenni a csavarokat és nem pedig fordítva! Rossz megközelítés külön rendelőbe menni a csavarok beültetése végett és megint máshova a felépítményekért és a végleges koronákért. Egy ilyen felállás esetén nincs olyan szakember aki az egészet egyben előre megtervezi, és ez pedig sajnos vezethet kellemetlen eredményekhez is, melyeket utólagosan orvosolni nem lehet, vagy lehetetlen!

Jó műtéti technika

Az is fontos, hogy ki csinálja a műtétet. Itt olyan szájsebészt érdemes keresni, aki sok fogbeültetésen van túl, rutinos az összes műtéti technikában. A szájsebész azonban önmagában nem elegendő, a műtét előtt már megfelelő terv kell a később készülő fogpótlásról és ennek sarkalatos pontjait a műtét során a szájsebésznek követnie kell!

Szájápolás fogimplantátumokkal:

Ha a beültetés sikerült, ó volt a terv és a kivitelezés, nem utolsó sorban előnyös mechanikai kialakítású fogimplantátum csavar lett beültetve, innen a fogimplantátumunk sorsa már a mi kezünkben van. A fogimplantátum legnagyobb ellensége a baktérium és az elhanyagolt szájhigiénia! Figyelembe kell venni, hogy a fogimplantátum körüli ínyszövet élethosszig tartó gondoskodást igényel! Ez nem több napi 5 percnél, de ezt rá kell szánni! Speciális fogimplantátum tisztító kefét kell venni, étkezések után mindig alaposan meg kell tisztítani az ínyt a fogpótlás körül és be kell tartani az orvos ajánlását a féléves fogászati kontrollok és szájhigiéniai kezelések tekintetében. Ha egy páciens a megfelelő higiéniai hozzáállást követi, a fogászati implantátum jól fog szolgálni akár évtizedekig, épp úgy mint a saját foga. A fogak és az implantátum körüli csont ugyanolyan ütemben, a biológiai kornak megfelelően csökken csak. Megfelelő tervezés, műtét, protetikai kialakítás és gondos higiénia mellett nem alakul ki a fogászati implantátum körül gyulladás, így nincs helyi csontpusztulás mely a fogászati implantátumot meggyengíthetné.
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.