Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mi az a mini implantátum

Mi az a mini implantátum

Mi az hogy mini implantátum és hogyan jön össze a műfogsorral?

A kivehető műfogsor implantátummal való rögzítése egy aránylag egyszerű műtéti beavatkozásból és a speciálisan kiképzett műfogsor elkészítéséből áll. Az eredmény: stabil fogsor kellemetlenségek és fogsor ragasztó nélkül. A technika, mely az Amerikai Egyesül Államokból indult, már sok százezer embernek segített biztonságosan.

Egyáltalán mi az a mini implantátum?

A mini implantátum egy kisméretű, biokompatibilis, titán ötvözetből készülő csavar, melyeket a csontba helyezünk egy egyszerű műtéti eljárás során. Az implantátumokat egy kis (1,1mm) fúróval előkészített nyíláson át csavarjuk az állkapocsba. Számos esetben ez az ínyen keresztül is lehetséges, tehát nincs szükség komoly műtéti feltárásra. Az önmetsző implantátum stabilitásának köszönhetően a legtöbbször azonnal terhelhető, azaz a beültetést követően késedelem nélkül már rácsatlakoztatható a fogsor.

Hogyan működik a fogsor rögzítése mini implantátumokkal?

Az implantátum gömbfej segítségével, csatlakozik az Ön fogsorához. A fogsorba speciális, fémmel megerősített csatlakozó felületet alakítunk ki, amelybe aztán könnyen be tud csúszni a gömbfej. A fogsor kellő rugalmasságát az O-gyűrűk biztosítják a gömbfej és a fogsor között. Ezzel modellezzük a természetes fogak rugalmasságát. A műfogsor ezzel a módszerrel tehát egyrészt stabilan rögzül, másrészt kellően rugalmas, harmadrészt pedig könnyen eltávolítható (tisztítás céljából) és ugyanolyan könnyen visszahelyezhető. Csak egy mozdulat az egész. Már az első alkalom után könnyen fog menni Önnek is, akár csak elégedett páciensek ezreinek.

Mivel jár egy ilyen beavatkozás? Biztonságos? Fájdalmas? Hosszú ideig tart?

Ennek a típusú műtéti beavatkozásnak pontosan az a lényege, hogy nagyon kíméletes legyen. Ahogyan azt említettük, sok esetben nincs is szükség az íny feltárására, hanem közvetlenül az ínyen keresztül kerül előfúrásra és becsavarásra az implantátum. Tekintettel arra, hogy ez egy egyszerű rutinműtétnek minősül, megfelelő tervezést és kellő előkészítést követően minimális kockázata van az Ön számára. A sikeres beültetetések aránya rendelőnkben 98,4%. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, így a beavatkozás teljes ideje alatt Ön semmit sem fog érezni belőle. A műtétet követően minimális érzékenység vagy fájdalomérzet előfordulhat, de ez fájdalomcsillapítók hatására egy-két napon belül nyomtalanul eltűnik. A műtét összetettségétől függően hozzávetőlegesen egy óra alatt készen van.

Mit kell tennie, ha úgy dönt, hogy mini implantátumokkal rögzítetett fogsort szeretne?

Ennek az élet minőséget jelentősen javító, de felelősségteljes, döntésnek a meghozatalához rengeteg információra van szükségre, mégpedig egy hozzáértő szakértőtől. Éppen ezért nem kell most eldönteni, hogy szeretne-e élni a mini implantátumok adata lehetőségekkel, csak annyit, hogy elindul az információszerzés útján és részt vesz egy konzultáción, ahol minden Ön számára fontos részletet megtudhat a mini implantátumokról és a műtéti beavatkozásról.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.