Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mi az a sinus lift

Mi az a sinus lift

Mi az a sinuslift?

A sinuslift, vagy más néven arcüreg emelő műtét, egy kedvelt és jól alkalmazható műtéti technika, mikor a fogbeültetéshez nem áll rendelkezésre megfelelő méretű csontállomány. Segítségével a műcsont ültethető be az arcüreg alá, így a fogbeültetés nagyobb eséllyel valósítható meg.

Mely fogak hiánya esetén lehet szükség sinuslift műtétre?

A sinus egy latin szó, melynek magyar megfelelője az arcüreg. Az arcüreg a felső rágófogak területe felett helyezkedik el, kinél szélesebben, kinél keskenyebben a fogak gyökere felett. Lefutása nagyon változatos, nem csak az előre - hátra, hanem a tér többi irányában is változatos formájú. Sok esetben még meglevő fogak esetén is mélyen lenyúlik, akár a felső első nagyőrlő fogak gyökere közé is beterjedhet. A leggyakrabban eltávolított fogak sajnos az első nagyőrlő fogak, hiszen ezek a fogak már 6 éves korban előbújnak a gyermekek szájában, így sok esetben felnőtt korra ezek a fogak már szuvasak vagy többször tömöttek, így eltávolításukra is nagyobb eséllyel kerül sor. Ha a fogeltávolítás után sok idő telik el, az eltávolított fog helyén a csont sorvadni kezd, ami azt is jelenti, hogy az arcüreg alsó határa elkezdi megközelíteni a fogíny felső határát, azaz a fogíny alatt a csont vastagsága egyre csökken. Amennyiben egy első rágófogat szeretne az implantológus beültetni, mivel ez a legerősebb rágófog, statikailag a beültetés során minél hosszabb és vastagabb átmérőjű csavart kellene becsavarnia ahhoz, hogy a beültetett fog hosszú távon képes legyen ellenállni a rágóerőnek. A legmegfelelőbb, ha legalább 2 cm hosszú és 4,5-5 mm átmérőjű csavart helyezhetne be. A valóság azonban az, hogy az első nagyőrlőfogak eltávolítása után visszamaradó csontméret ennek a töredéke, meg kellene tehát vastagítani a csontot. Ez egy módon lehet, az arcüregből kell elfoglalni területet, majd e területet feltölteni műcsont - csont keverékével, és így megfelelő méretű hely támad a csavar betekeréséhez.

Melyek az arcüreg emelő műtét technikái?

Több technika is alkalmazható, a választott megoldás a fogászati szituációtól függ. A két leggyakoribb fajta a nyitott vagy a zárt technika, de ezekből páciens számára semmi különbség nem érzékelhető. Szintén a fogászati helyzet határozza meg, hogy az arcüregemelés - csontbeültetés és a műgyökér beültetés egy ülésben, vagy két lépcsőben zajlik e. Amennyiben egy ülésben, az a könnyebb és gyorsabb rendszer, hiszen egyszerre történik meg a beültetett csont és a beültetett műgyökér szervülése. Amennyiben két lépésben, úgy az első alkalommal csak az arcüreg emelés történik meg, annak szervülnie kell (8 hónap), majd egy második feltárás szükséges a műgyökér beültetéséhez.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.