Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental

Miért előnyös a fogakat pótoltatni akkor is ha nem látszik

| Dr. Pattogató Rita
Miért előnyös a fogakat pótoltatni akkor is ha nem látszik
Miért előnyös a fogakat pótoltatni akkor is ha nem látszik

Kinek és miért nagyszerű megoldás a fogimplantáció?

A fogbeültetés segítségével az elveszített fog élménye visszaadható, így a fogimplantációs fogpótlás mind a rágás, mind az esztétika szempontjából kiváló megoldást jelent azon páciensünknek,
 • akinek az esztétikus, gyönyörű fog és a leginkább természethű megoldás igazi érték
 • aki a foghiányát nem olyan híddal szeretné pótoltatni, amihez a szomszédos, akár egészséges fogakat kell lecsiszolni
 • aki több fog hiányát szeretné pótoltatni, esetleg olyan helyen, ahol már nincsen lehetőség hídpillért bevonni, mégis fix fogakat szeretnének
 • és a különleges technika révén még azoknak is nagyszerű, akik már egyetlen foggal sem rendelkeznek rágózónában, de ezzel el tudják kerülni a kivehető fogsort - ide kattintva olvashat az All-on-4 ™ teljes fogsor fix pótlásáról 4 implantátummal
A fogbeültetés előtt sok kérdés merül fel, mit is jelent a fogimplantáció mennyi ideig tart, milyen részfolyamatokból áll, ki végzi, mekkora rizikója, és mennyibe kerül. Ezen az összefoglaló oldalon röviden válaszolunk ezekre, de az innen elérhető linkeken keresztül hosszabban is - egy elköteleződés nélküli konzultáció alkalmával pedig bármilyen kérdésére tudunk válaszolni, egészen pontosan, az ön fogainak, foghiányának, illetve csont-anatómiájának ismeretében.

Hogyan készül el a fogimplantátum és a felépítmény?

Fogbeültetéssel az elveszített fog helyére műgyökér kerül, ez a fogimplantátum - a képen az alsó titán csavar. A fogimplanátum biokompatibilis anyag, amely azt jelenti, hogy a csontszövet teljesen befogadja, sőt hozzánő az implantátum felszínéhez. A műgyökér azaz fogimplantátum a csontosodási folyamat befejeződése után tovább építhető, vagyis kerül bele egy felső csavar, arra pedig maga a szájban látszó fogkorona. Így a fogbeültetéssel az elveszett fog gyökere és koronai része is pótolható. A Budapest Dental fogászaton, különböző márkájú fogimplantátumokat alkalmazunk. A három forgalmazott fogimplantátum családdal Ön bármely árkategóriában magas minőségű és kiváló eredményeket felmutató fogimplantátumhoz juthat. A különbség elsősorban anyagtani, a Nobel Biocare Replace® fogimplantátummal például rövidebb csontosodási időt ígérnek, így Ön gyorsabban juthat végleges fogpótláshoz. A legtöbbet forgalmazott márka, a NeoBiotech® fogimplantátum, mely kitűnő választás abban az esetben is, ha Önnek egy vagy több foghiányát szükséges fogbeültetéssel pótolni. Kevés csont esetén lehetőség van csontpótlásra vagy arcüreg emelő műtétre is. A beültetett NeoBiotech® fogimplantátum műtétek sikeraránya 98%. A NeoBiotech® márkán kívül választható még a legkifinomultabb technológiai háttérrel rendelkező, világelső fogimplantátum, a svéd Nobel Biocare Replace® márkája vagy a magyar DenTi® fogimplantátum is.

Mik a fogimplantáció kockázatai és mikor a legjobb a fogbeültetés?

A fogimplantáció kockázata megfelelő tervezéssel minimalizálható. Mindenki hallott már meglazult és kiesett implantátumról, de ez bizony nem csak a műtéten, hanem a megfelelő tervezésen és előkészítésen, majd a műtéti kivitelezésen és az azt követő gondos ápoláson múlik. Tehát tévhit, hogy csak azon múlik a siker, hogy a műgyökér beültetése elég stabilan sikerült-e. Nálunk az évtizedes tapasztalat, a megfelelő előkészítés és a szájhigiénia megtartása, megtanítása minimalizálja a fogbeültetés közbeni kockázatot. Tény és való, hogy azok a fogbeültetések, ahol a fogbeültetés előtt, vagy azzal egyidőben csontpótlásra is szükség van, valamivel nagyobb rizikójú beavatkozások, mint a pusztán a műgyökér beültetésével járó esetek, ahol a sikerarány 98% körüli. A kockázatok minimalizálásához és a tökéletes végeredményhez több szakterület együttes részvételére van szükség. A fogbeültetés nem a szájsebész szakorvosnál, hanem a fogpótlást tervező protetikus szakorvosnál kezdődik. Az átgondolt protetikai terv után, a szájsebész, a protetikus javaslatai alapján végzi el a műtétet. A gyógyulás után pedig ismét a protetikus következik, a fogpótlás felépítésével. Hogyan és mikor történik a beültetés? Mennyi időt vesz igénybe? Erősen leegyszerűsítve a fogbeültetés folyamata a tervezésen túl három alapvető részből áll, de részletesen is elolvasható a fogimplantáció lépései cikkben, ide kattintva: 0. Fázis: Indító konzultáció, 3D CBCT készítés után: 1. Fázis: műgyökér, azaz a fogimplantátum beültetése műtét során - ez a sematikus képen az alsó szürke csavar, amit az íny körbe fog venni 2. Fázis: ínyformázás és felépítmény, műtéttől számítva 4-6 hónap múlva - , ami a sematikus első képen a második, levegőben mutatott szürke csavar, 3. Fázis: végül maga a fogpótlás, a végleges esztétikus korona - ami eltakarja a csavart Ahhoz, hogy ez a hármas folyamat tökéletes végeredménnyel zárulhasson, több szakterület együttes részvételére van szükség. A legjobb eredmény eléréséhez érdemes optimális időpontban beültetni az implantátumot. Javaslat: A legkedvezőbb implantációs időszak a foghúzás után fél év múlva, de egy éven belül! Ha fél évnél hamarabb szeretné, akkor még nincs elegendően jó csont a foghúzás helyén, ha pedig sokat vár, a foghúzás helyén a csont vékonyodni és csökkenni kezd, mely a fogbeültetés sikerének kockázatát növeli, azaz a beültetési esélyeket csökkenti.

Kik készítik a fogbeültetést? Implantológus team, szájsebész és fogpótlás specialista

A Budapest Dental Fogászaton 2006 óta foglalkozunk implantációs protetikával és szájsebészeti műtétekkel. Mi nem csak kiváló szájsebészt, hanem fogpótlás specialista és implantológus együttes “team” munkáját javasoljuk Önnek a kiváló eredmény érdekében! A műgyökér beültetése kritikus pont, tehát az a legjobb, ha tapasztalt és szakértő szájsebész kolléga végzi a műtétet. A műtétet megelőzően a tervezéshez és a beültetést követően a végleges fogpótlás elkészítéséhez azonban olyan szakember tudására van szükség, aki együttesen “képben van” mind a fogbeültetés lehetőségei, mind a fogpótlások készítése területén! Ha tehát Ön nem csak biztonságos és precíz műgyökér beültetésre, hanem tartósan és kiválóan funkcionáló és esztétikailag is kifogástalan műgyökér alapú fogpótlásra is vágyik, válassza specialistáinkat. A Budapest Dental Fogászaton a fogbeültetéssel kapcsolatos fogpótlások tervezését dr. Némethy Miklós Master of Implantologie, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa végzi, a műgyökér beültetéseket, csontpótlás műtéteket pedig dr. Némethy Miklós és dr. Gszelman Ferenc dentolaveoláris szájsebész szakorvos végzik, így a különböző szakterületeken megszerzett jártasság és tapasztalat összeadódik.

Drága a fogimplantáció? Mennyibe kerül a tökéletes végeredmény?

A fogimplantáció egy befektetés a minőségi életünkbe. Ha így nézzük, akkor a hosszútávúság, a biztonság és a szakértelem mellett döntünk. Az első lépés a konzultáció és egy 3 dimenziós Cone Beam CT. Ebből és a megbeszélés alapján eldől fogbeültetéssel kialakítandó fogpótlás jellege, így az ára is, ami több tényezőtől függ: 1. Az első kérdés, hogy egyszerű fogbeültetésről van e szó, vagy csontpótlásra, esetleg arcüreg emelő műtétre is szükség van e ahhoz, hogy az implantátumot, vagyis a műgyökeret biztonságosan be lehessen ültetni az állkapocsba. 2. Következő kérdés a beültetendő fogimplantátum márkája, minősége. A Budapest Dental Fogászaton csak jól bevált és kiváló eredményességű fogimplantátum márkákat javaslunk pácienseinknek, különböző árkategóriában. 3. Ha eldőlt a fogimplantátum márkája, még ki kell válasszuk a készülő fogpótlás anyagát is, itt könnyebb a dolgunk, mert fémmentes cirkon kerámia, vagy fémet tartalmazó fémkerámia koronák között dönthetünk.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.