1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Miért előnyös a fogakat pótoltatni akkor is ha nem látszik

Tartalomjegyzék

Kinek és miért nagyszerű megoldás a fogimplantáció?

A fogbeültetés segítségével az elveszített fog élménye visszaadható, így a fogimplantációs fogpótlás mind a rágás, mind az esztétika szempontjából kiváló megoldást jelent azon páciensünknek,

  • akinek az esztétikus, gyönyörű fog és a leginkább természethű megoldás igazi érték
  • aki a foghiányát nem olyan híddal szeretné pótoltatni, amihez a szomszédos, akár egészséges fogakat kell lecsiszolni
  • aki több fog hiányát szeretné pótoltatni, esetleg olyan helyen, ahol már nincsen lehetőség hídpillért bevonni, mégis fix fogakat szeretnének
  • és a különleges technika révén még azoknak is nagyszerű, akik már egyetlen foggal sem rendelkeznek rágózónában, de ezzel el tudják kerülni a kivehető fogsort – ide kattintva olvashat az All-on-4 ™ teljes fogsor fix pótlásáról 4 implantátummal

A fogbeültetés előtt sok kérdés merül fel, mit is jelent a fogimplantáció mennyi ideig tart, milyen részfolyamatokból áll, ki végzi, mekkora rizikója, és mennyibe kerül. Ezen az összefoglaló oldalon röviden válaszolunk ezekre, de az innen elérhető linkeken keresztül hosszabban is – egy elköteleződés nélküli konzultáció alkalmával pedig bármilyen kérdésére tudunk válaszolni, egészen pontosan, az ön fogainak, foghiányának, illetve csont-anatómiájának ismeretében.

Hogyan készül el a fogimplantátum és a felépítmény?

Fogbeültetéssel az elveszített fog helyére műgyökér kerül, ez a fogimplantátum – a képen az alsó titán csavar. A fogimplanátum biokompatibilis anyag, amely azt jelenti, hogy a csontszövet teljesen befogadja, sőt hozzánő az implantátum felszínéhez.

A műgyökér azaz fogimplantátum a csontosodási folyamat befejeződése után tovább építhető, vagyis kerül bele egy felső csavar, arra pedig maga a szájban látszó fogkorona. Így a fogbeültetéssel az elveszett fog gyökere és koronai része is pótolható.

A Budapest Dental fogászaton, különböző márkájú fogimplantátumokat alkalmazunk.

A három forgalmazott fogimplantátum családdal Ön bármely árkategóriában magas minőségű és kiváló eredményeket felmutató fogimplantátumhoz juthat. A különbség elsősorban anyagtani, a Nobel Biocare Replace® fogimplantátummal például rövidebb csontosodási időt ígérnek, így Ön gyorsabban juthat végleges fogpótláshoz.

A legtöbbet forgalmazott márka, a NeoBiotech® fogimplantátum, mely kitűnő választás abban az esetben is, ha Önnek egy vagy több foghiányát szükséges fogbeültetéssel pótolni. Kevés csont esetén lehetőség van csontpótlásra vagy arcüreg emelő műtétre is. A beültetett NeoBiotech® fogimplantátum műtétek sikeraránya 98%. A NeoBiotech® márkán kívül választható még a legkifinomultabb technológiai háttérrel rendelkező, világelső fogimplantátum, a svéd Nobel Biocare Replace® márkája vagy a magyar DenTi® fogimplantátum is.

Mik a fogimplantáció kockázatai és mikor a legjobb a fogbeültetés?

A fogimplantáció kockázata megfelelő tervezéssel minimalizálható. Mindenki hallott már meglazult és kiesett implantátumról, de ez bizony nem csak a műtéten, hanem a megfelelő tervezésen és előkészítésen, majd a műtéti kivitelezésen és az azt követő gondos ápoláson múlik. Tehát tévhit, hogy csak azon múlik a siker, hogy a műgyökér beültetése elég stabilan sikerült-e.

Nálunk az évtizedes tapasztalat, a megfelelő előkészítés és a szájhigiénia megtartása, megtanítása minimalizálja a fogbeültetés közbeni kockázatot. Tény és való, hogy azok a fogbeültetések, ahol a fogbeültetés előtt, vagy azzal egyidőben csontpótlásra is szükség van, valamivel nagyobb rizikójú beavatkozások, mint a pusztán a műgyökér beültetésével járó esetek, ahol a sikerarány 98% körüli.

A kockázatok minimalizálásához és a tökéletes végeredményhez több szakterület együttes részvételére van szükség. A fogbeültetés nem a szájsebész szakorvosnál, hanem a fogpótlást tervező protetikus szakorvosnál kezdődik. Az átgondolt protetikai terv után, a szájsebész, a protetikus javaslatai alapján végzi el a műtétet. A gyógyulás után pedig ismét a protetikus következik, a fogpótlás felépítésével.

Hogyan és mikor történik a beültetés? Mennyi időt vesz igénybe?

Erősen leegyszerűsítve a fogbeültetés folyamata a tervezésen túl három alapvető részből áll, de részletesen is elolvasható a fogimplantáció lépései cikkben, ide kattintva:

0. Fázis: Indító konzultáció, 3D CBCT készítés után:
1. Fázis: műgyökér, azaz a fogimplantátum beültetése műtét során – ez a sematikus képen az alsó szürke csavar, amit az íny körbe fog venni
2. Fázis: ínyformázás és felépítmény, műtéttől számítva 4-6 hónap múlva – , ami a sematikus első képen a második, levegőben mutatott szürke csavar,
3. Fázis: végül maga a fogpótlás, a végleges esztétikus korona – ami eltakarja a csavart

Ahhoz, hogy ez a hármas folyamat tökéletes végeredménnyel zárulhasson, több szakterület együttes részvételére van szükség.

A legjobb eredmény eléréséhez érdemes optimális időpontban beültetni az implantátumot.
Javaslat: A legkedvezőbb implantációs időszak a foghúzás után fél év múlva, de egy éven belül! Ha fél évnél hamarabb szeretné, akkor még nincs elegendően jó csont a foghúzás helyén, ha pedig sokat vár, a foghúzás helyén a csont vékonyodni és csökkenni kezd, mely a fogbeültetés sikerének kockázatát növeli, azaz a beültetési esélyeket csökkenti.

Kik készítik a fogbeültetést? Implantológus team, szájsebész és fogpótlás specialista

A Budapest Dental Fogászaton 2006 óta foglalkozunk implantációs protetikával és szájsebészeti műtétekkel. Mi nem csak kiváló szájsebészt, hanem fogpótlás specialista és implantológus együttes “team” munkáját javasoljuk Önnek a kiváló eredmény érdekében!

A műgyökér beültetése kritikus pont, tehát az a legjobb, ha tapasztalt és szakértő szájsebész kolléga végzi a műtétet. A műtétet megelőzően a tervezéshez és a beültetést követően a végleges fogpótlás elkészítéséhez azonban olyan szakember tudására van szükség, aki együttesen “képben van” mind a fogbeültetés lehetőségei, mind a fogpótlások készítése területén!

Ha tehát Ön nem csak biztonságos és precíz műgyökér beültetésre, hanem tartósan és kiválóan funkcionáló és esztétikailag is kifogástalan műgyökér alapú fogpótlásra is vágyik, válassza specialistáinkat.

A Budapest Dental Fogászaton a fogbeültetéssel kapcsolatos fogpótlások tervezését dr. Némethy Miklós Master of Implantologie, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa végzi, a műgyökér beültetéseket, csontpótlás műtéteket pedig dr. Némethy Miklós és dr. Gszelman Ferenc dentolaveoláris szájsebész szakorvos végzik, így a különböző szakterületeken megszerzett jártasság és tapasztalat összeadódik.

Drága a fogimplantáció?
Mennyibe kerül a tökéletes végeredmény?

A fogimplantáció egy befektetés a minőségi életünkbe. Ha így nézzük, akkor a hosszútávúság, a biztonság és a szakértelem mellett döntünk.

Az első lépés a konzultáció és egy 3 dimenziós Cone Beam CT.

Ebből és a megbeszélés alapján eldől fogbeültetéssel kialakítandó fogpótlás jellege, így az ára is, ami több tényezőtől függ:

1. Az első kérdés, hogy egyszerű fogbeültetésről van e szó, vagy csontpótlásra, esetleg arcüreg emelő műtétre is szükség van e ahhoz, hogy az implantátumot, vagyis a műgyökeret biztonságosan be lehessen ültetni az állkapocsba.

2. Következő kérdés a beültetendő fogimplantátum márkája, minősége. A Budapest Dental Fogászaton csak jól bevált és kiváló eredményességű fogimplantátum márkákat javaslunk pácienseinknek, különböző árkategóriában.

3. Ha eldőlt a fogimplantátum márkája, még ki kell válasszuk a készülő fogpótlás anyagát is, itt könnyebb a dolgunk, mert fémmentes cirkon kerámia, vagy fémet tartalmazó fémkerámia koronák között dönthetünk.

Send this to a friend