Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Miért jó a digitális diagnosztika

Miért jó a digitális diagnosztika

Elektromos gyökércsatorna bemérés

A biztonságos gyökérkezelés eszköze : MORITA elektromos gyökércsatorna bemérő rendszer A cápáknak fogászati szempontból könnyű dolga van: ha elveszítenek egy fogat, már sorban áll a következő, hogy a helyére léphessen. Nem úgy az embereknél. A maradó fog elvesztése után ugyanis már csak a fogpótlás jöhet szóba. Emiatt szorgalmazza rendelőnk a minél ifjabb korban elkezdett, rendszeres fogorvosi ellenőrzést, és ezért törekszünk arra, hogy amennyiben megmenthető egy fog, akkor annak érdekében a lehető legtöbbet tegyük meg. A gyökérkezelés sok esetben tehát az utolsó mentsvár a fogeltávolítás elött. Ha a gyökérkezelés sikerül, az adott fog még hosszú évekig a szájban maradhat, szinte azonos értékkel funkcionálva, mint az élő fogak. Ha nem, akkor sajnos jön a fogeltávolítás, ekkor már fogpótlásról, azaz műfogról kell gondoskodni, mely sosem lesz értékében a saját foghoz hasonló. Stratégiai jelentősége miatt tehát a gyökérkezelésre, mint technikára is különös gondot fordítunk. Nem mindegy ugyanis, hogy a fogorvos a sokszor kanyargós, szűk gyökércsatorna rendszer feltárására milyen technikákat, eszközöket használ, hiszen az orvos tapasztalata mellett a jó minőségű és „okos” gyökérkezelő eszközök rengeteget segíthetnek. Gyökérkezelés során az egyik legfontosabb feladat, hogy a fog gyökerét annak csúcsáig feltárjuk. Nem tovább és nem is rövidebb szakaszon, mint a valós csatorna hossza. A feltárást követően célunk, hogy a csatornákat különböző mechanikai illetve lézeres tisztító eljárások segítségével biztonsággal megtisztítsuk a baktériumoktól, szövettörmeléktől, illetve, hogy az elhalt ideget hatékonyan és fájdalommentesen távolítsuk el a gyökércsatornákból. A biztonságos feltáráshoz ad nagy segítséget az elektromos gyökércsatorna rendszer, melynek segítségével az orvos legtöbb esetben milliméter pontossággal képes a gyökércsatorna hosszának meghatározására.

Mire jó a Morita gyökércsatorna bemérő eszköz?

Hosszú, finom tűjével, amely egy apró, gyengéd fúró is egyben, képes behatolni a kanyargósabb, szűkebb gyökércsatornákba, hogy egyrészt bemérje, majd megtisztítsa azt, megfelelően előkészítve a helyet a gyökértömésnek. A műszer használata rugalmas tűje miatt biztonságos. A fog gyökere nem teljesen függőleges, hanem kissé elhajló, sőt néha egészen kanyargós is lehet, a rugalmas tű pedig követi a gyökércsatorna útját pontosan a gyökércsúcsig. Az elektromos potenciálkülönbséget kimérő eszköz pontosan megadja a fogorvosnak a megmunkálandó csatorna hosszát. A készülékhez csatlakozó kis monitor mutatja a bemért foggyökér méreteit, illetve azt is, hogy az orvos éppen hol tart a feltárásban. Ezzel a precíziós műszerrel a gyökércsatorna rendszer nagyobb eséllyel és biztonságosabban tárható fel, mely pedig a hosszú távú, jól elkészített gyökértömés alapja. A műszer feje kicsi, elforgatható, így az orvos a hátsó, nehezebben elérhető fogakhoz is elérhet, így olyan fog megmentésére is képessé válhat, mely a műszer nélkül nem, vagy nem biztonsággal lenne feltárható. Összegzés: az elektromos gyökércsatorna bemérő műszer segítségével több lehetősége van a fogorvosnak, hogy biztonságos és hosszú távon jól funkcionáló gyökértömést készítsen. Egyszerűbb esetekben gyorsabbá, könnyebbé válik a gyökérkezelés, nehezebb esetekben pedig lehetőséget nyújt olyan csatornák feltárására, illetve bemérésére, melyek a hagyományos eszközökkel nem, vagy csak jóval nehezebben lennének megközelíthetőek. Gyökérkezelésen átesett pácienseink e műszer használata és a precíz, gondoskodó orvosi ellátás miatt elégedettek és egészségesek – a fogaink karbantartása és folyamatos ellenőrzése ugyanis olyan befektetés, amit majd idősebb korunkban fogunk igazán értékelni.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.