Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mikor van valóban szükség fog implantátumra

Mikor van valóban szükség fog implantátumra

Valóban szükség van e fogimplantátumra?

A fog implantátum alkalmazása egyre több fogászati rendelőben rutinszerűen elérhető. Az implantátumokkal foglalkozó klinikák választéka igen széles - mind az implantátum behelyezésével foglalkozó fogorvos szakember tapasztalata és tudása, mind a behelyezett műgyökér márkája, minősége tekintetében. Ha fog implantátum behelyezése előtt állunk, érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről:

Valóban szükség van e fog implantátumra?

 • Nem biztos, hogy az implantálás a legjobb megoldás, hiszen egy foghiány nagyon sok módon pótolható. Mindig mérlegelni kell, hogy a beavatkozás kockázata arányban van e az elérhető eredménnyel – mind funkcionális, mind esztétikai szempontból.
 • Sokszor egy régebbi fogeltávolítás helye a hiányt határoló fogak vándorlása miatt túl szűkké válik egy fog implantátum behelyezéséhez – ebben az esetben vagy meg kell előzze az implantátum behelyezését a fogszabályozó kezelés, vagy gyorsan, esztétikusan megoldható a foghiány pótlása csiszolás nélküli fogpótlással
 • Előfordulhat, hogy a foghiány már olyan régóta fennáll, hogy a fog alatt a csontszerkezet nagyon meggyengült, nincs elegendő hely az implantátum elhelyezéséhez. Ilyenkor egyszerűbb esetben csontpótló alkalmazása, bonyolultabb esetben saját csont átültetésére van szükség. Ilyen komoly műtéti beavatkozások esetén még gondosabban kell mérlegelni, hogy a készülő beavatkozást milyen tapasztalatú szakember végzi, milyen minőségű implantátumot helyez a csontba és hogy valóban nincs egyéb alternatív lehetőség a fogpótlásra.
 • Egyre több a tapasztalat az azonnal behelyezhető fog implantátumokkal kapcsolatban. Balesetben megrendült fog, vagy felépíthetetlen fog esetén jó megoldás lehet. Fontos azonban tudni, hogy amennyiben az eltávolítandó fog környezetében gyulladás, fájdalom tapasztalható, nem megfelelő megoldás az azonnali implantálás, hiszen a gyulladásos környezetben a műgyökér csontosodása gátolt. Amennyiben az eltávolítandó fog környezetében nincs gyulladás a fog eltávolítása speciális eszközökkel roncsolásmentesen eltávolítható, nagy segítség, ha azonnal implantálhat a fogorvos, mert ebben az esetben a fog helyén nem indul el a csontszerkezet gyengülése, így a végeredmény esztétikusabb lehet.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.