1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Milyen lehetőségeim vannak ha teljesen fogatlan vagyok

Tartalomjegyzék

Elfogadom a kivehető fogpótlás tényét, vagy foggal-körömmel ragaszkodom a fix fog érzéséhez?

A kivehető fogpótlás tényét sokan nagyon nehezen fogadják el. A megkérdezett páciensek nagy része újra saját fogakat szeretne. A hagyományos műgyökerek beültetésének, melyek az elvesztett fogakat lényegében teljes értékkel pótolhatnák, általában anyagi, vagy egészségügyi akadályai vannak. Ha a hagyományos kivehető műfogsorral nem tud megbarátkozni, de a teljesen fix megoldásnak akadálya van, kiváló, és közkedvelt alternatíva, a kivehető műfogsor implantátummal, mely kevés csont esetén is nagy eséllyel elkészíthető, ráadásul megfizethető áron!

Rendben van az egészségem? Vállalható számomra a fogbeültetés? És a csontpótlás?

Amennyiben Önnek általános egészségügyi problémái vannak, pl. komoly cukorbetegség, keringési zavarok, stb, érdemes olyan megoldást választania, amely minél kevésbé invazív.

Hány év telt el a fogak eltávolítása óta? Vajon mennyi és milyen minőségű a csontom?

Minél kevesebb idő telik el a foghúzás után, annál megtartottabb a csont. Amennyiben tehát szeretne fix fogpótlást érdemes mielőbb a fogak fogbeültetéssel való pótlásáról gondoskodni.

Mennyire szívesen vállalok műtétet? És ha vállalok, inkább könnyebb műtétet szeretnék, vagy esetleg belemegyek komolyabb műtéti megoldásokba?

Ha Ön a fix fogpótlás érzéséről nem akar lemondani, de a nagy műtétet – sok műgyökér beültetést, csontpótlásokat nem szívesen vállalja, akkor válassz az All-on-4 megoldást, melynek elkészítéséhez állcsontonként mindössze 4 db fogimplantátum szükséges.

Mennyi időt szeretnék a fogászati beavatkozásokra szánni? Néhány hét, egy-két hónap, vagy akár egy év áll a rendelkezésemre?

A hagyományos kivehető fogpótlás legrosszabb esetben is két hét alatt elkészül, míg a teljes értékkel pótolt fogpótláshoz csontbeültetés, alapozó műtétek is kellhetnek, így ennek elkészülési ideje jóval hosszabb, inkább egy év körül mozog.

Mennyi pénzt szeretnék/tudok rááldozni a fogpótlásra? Olcsó, megfizethető megoldásokat választok inkább vagy a drága, speciális tudást és technikai hátteret igénylő lehetőségek is megfizethetőek számomra?

A hagyományos kivehető fogpótlás olcsó kategóriát képvisel, a mini implantátumos fogpótlást nyugdíjas pácienseink is megengedhetik maguknak, hiszen a mini implantátumok ára a hagyományos implantátumok árának kevesebb mint a fele. Az All-on-4 megoldás már exkluzív árkategóriát képvisel, de annak alsó határán, a fogak teljes értékkel történő pótlása pedig a legmagasabb árkategóriába esik, hiszen anyag, technika és tudásigénye ennek a legmagasabb.

Send this to a friend