Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Minden a korona készítéséről

A CAD-CAM egy rövidítés: CAD – Computer segítségével tervezett / CAM – Computer segítségével elkészített. A technika célja és lényege a nanométeres pontosság.

A hagyományos viaszmintázat készítéssel szemben, lézeres letapogatással az információ a számítógépbe kerül, és a fogtechnikus virtuálisan a számítógépben dolgozik.

A számítógépből az adatok a faragó gépbe kerülnek, ahol a gép nanométeres pontossággal készíti el az új cirkónium korona vázát.

Mennyi ideig tart az elkészítés?

A modern számítógépes technológia kiküszöböli az emberi pontatlanságokat. A cirkónium koronák és hidak tervezése számítógépes programmal történik a hagyományos megmintázás helyett. A virtuális formát frézgép faragja ki a cirkónium tömbből.

Mi a kezelés folyamata?

 1. Az első találkozás alkalmával szájvizsgálat és panoráma röntgen alapján a fogorvos kezelési tervet készít. Legtöbbször alternatív javaslatokat sorol fel, például, hogy lehet e fogbeültetést végezni vagy vannak-e előkészítő kezelési fázisok a koronakészítés előtt.
 2. A kezelési terv írásban tartalmazza az alternatív javaslatokat, árakat. A cirkónium korona alternatívája a fémkerámia. A cirkónium drágább, míg a fémkerámia olcsóbb. Tartósságban egyenértékűek, esztétikájában a cirkónium elegánsabb, szebb, természetesebb.
 3. A fogak előkészítése a kezelésre fájdalommentesen történik. Az Ultracain DS Forte érzéstelenítő négyszer olyan erősen zsibbaszt, mint a hagyományos Lidocain. A csiszolás után nagy pontosságú lenyomat készül. A kezelés 30 – 90 percig tart a fogászati szituációtól függően.
 4. A lenyomat alapján a laboratóriumban számítógépes CAD-CAM technológiával készül el a végleges korona. A várakozási idő 5-10 munkanap, időközi próbára szükség lehet. A köztes időben a fogra műanyag ideiglenes korona kerül.
 5. A porcelán leplezés a korona elkészítésének végső fázisa. A fogszínt a páciens meglevő fogainak színével harmonizálva választja ki a fogorvos. Ha fehérebb fogakat szeretnénk, érdemes előbb professzionális fogfehérítést kérni fogorvosunktól.
 6. A cirkónium koronára a garancia 3 év, de ennél sokkal többet bír, ha Ön betartja az előírt higiéniás szabályokat. A cirkónium koronák, fogpótlások javasolt felülvizsgálata évenként esedékes. Igény esetén értesítjük Önt a kontroll időpontjáról.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.