1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Mindent a direkt kompozit technikáról

Sok páciens keres olyan esztétikai kezeléseket, melyek segítségével minimális beavatkozással fiatalíthatóak meg a fogak. Mindez lehetőség szerint egy ülésben, a rendelőben, azonnal. A direkt kompozit héj megoldást nyújt ezekre az esetekre. A direkt kompozit héj a rendelőben azonnal elkészíthető, nem kell hozzá fogtechnikai laboratórium. A fogakból minimális csiszolás szükséges, csak a szuvas, vagy elszürkült részeket távolítja el a fogorvos. A hiányzó foganyagot esztétikus kompozit tömőanyaggal építi újjá. Ez a direkt kompozit héj, divatos nevén Smile-to_Go restauráció! Közepesen károsodott fogak esetén kiváló megoldás, elkerülhető a porcelán héj vagy korona.

Milyen kompozit anyag szükséges a Smile-to-Go, azaz direkt héj fogfelépítéshez?

A Smile-to-Go esztétikus fogrestauráció a legkiválóbb minőségű, szuperesztétikus kompozit anyagokat alkalmazza. Kifejezetten magas minőségű esztétikai fogászati beavatkozásról van szó. A kiváló minőséget a Gradia GC®, Cosmedent® első osztályú kompozit rendszerei biztosítják, melyek a legelismertebb kompozit márkák az esztétikai fogászat piacán. Ezek a legmodernebb, nano töltésű kompozit anyagok, melyek a dentin és a zománc színét, tarnszparenciáját természethűen képesek utánozni.

Mennyi ideig tart a direkt héj kompozit felépítés a rendeőben?

A kezelés általában egy órát tart. A szuvas részek vagy régi fogtömés eltávolítása után a kompozitot vékony rétegekben kell a fog belsejére, illetve felszínére vinni. Aprólékos, finom mozdulatokat, művészi igényességet megkövetelő eljárás. A legtöbb esetben egy fogászati ülés alatt elkészül, néha egy második ülésre is szükség lehet, amennyiben a fogorvos utólagos színárnyalat javítást, polírozást érez helyénvalónak. Időtartama a fog állapotától függően 1-2 óra közt van. A kezelés természetesen fájdalommentes, hiszen helyi érzéstelenítésben történik.

Mikor lehet direkt kompozit héj felépítést végezni?

Direkt esztétikus héj élő vagy gyökérkezelt fog esetén egyaránt készíthető. Gyökérkezelt fog esetén megelőző belső fogfehérítő kezelésre szükség lehet. A legjobb megoldás a direkt esztétikus foghéj abban az esetben, mikor közepes mértékű a fog szöveti hiány, azaz annál nagyobb, mint ami egy egyszerű esztétikus töméssel felépíthető lenne, de annál viszont kisebb, hogy a fogat borítókoronához le kelljen csiszolni. Minden eset más és más. A döntéshez meg kell vizsgálni a fogat, a fog környezetét és a harapást is. Csak teljes körű állapotfelméréssel lehet megítélni, hogy egy adott fog esetén melyik a legmegfelelőbb megoldás. Sokszor több megoldás is javasolható. Ezekben az esetekben arról kell dönteni, hogy az esztétika, a gyorsaság vagy az ár felé billenjen a döntés.