Mire jó a lézeres kezelés

Hogyan működik a lézer a gyökércsatornában:

A hagyományos gyökérkezelési eljárás kiegészítéseként használjuk a lézersugarat elsősorban a gyökércsatorna maximális fertőtlenítésére. A gyökérkezelés során ugyanis a leggondosabb mechanikai tisztogatás (reszelés) illetve alapos gyökércsatorna átöblítés után is megbújhatnak kórokozók. Ezek aztán a későbbiek során toxinjaikat a gyökércsúcs körüli területre juttatják, ahol gyulladás, ciszta alakulhat ki.

Lézerkezeléssel tökéletesen elpusztulnak a baktériumok. A lézeres kezelés emellett tökéletesen lezárja a dentintubulusokat így később sem alakul ki fertőzés. Még egy fontos hatása, hogy a gyökércsúcson túl hatva ott biostimulatív hatása révén a csontsejteket szaporodásra serkenti. Ezzel elérhető, hogy egy esetlegesen már régebben elhalt fog körüli ciszta műtét nélkül meggyógyuljon.

A kezelés menetéről:

A lézerkezelés a gyökércsatorna mechanikus feltárása és tisztítása után alkalmazható. A 200 um vékony szálat a csatorna legvégéig vezetik be és pár másodpercig sugározzák át a csatornarendszert.

Teljesen fájdalommentes, hiszen az amúgy érzéstelenítésben végzett hagyományos gyökérkezelés egy plusz lépéseként végzi el az orvos. Egyszerűbb esetben egy kezelés is elegendő lehet a gyökércsatorna végleges lezárása előtt, súlyosabb, gennyedző, vagy már gyökércsúcsi felritkulást mutató esetben több (2-3) kezelésre is szükség lehet.

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Csapos fog felépítés lényege

Gyermekek kezelése

Fogak hatékony szabályozása vagy a porcelán héj

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”