1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Mire jó a mini megoldás

Tartalomjegyzék

Mire jó a mini fogimplantátum?

A mini fogimplantátum a nyálas, síkos, lapos vagy enyhén kiemelkedő nyálkahártya felszínre kapaszkodókat biztosít a fogsor számára. Minél több kapaszkodót lehet beültetni, annál jobban lehet az adott fogsort rögzíteni. A mini fogimplantátumok kb. 1,8 mm átmérőjűek, így olyan páciensek esetén is nagy valószínűséggel alkalmazhatóak, ahol a csontsorvadás következtében a fogíny alatti csont szinte penge vékonnyá vált. A beültetett fogimplantátumoknak a nyálkahártya fölé, azaz a szájba emelkedő része gömb formájú, a fogsor ezekre, mint kis patentokra pattintható fel. A rögzülés stabil, a fogsor nem billen vagy csúszik el többet sem evés, sem beszélgetés közben. A fogsort ezentúl csak a tisztításra kell kivenni a szájból, ami sokkal kényelmesebb a kivehető műfogsor implantátummal.

Miért csúszkál, lötyög, billeg a hagyományos műfogsor?

Amennyiben a fogakat régebben távolították el a csont a kihúzott fog helyén nagyon elvékonyodik. Az évek óta műfogsort viselő páciensek ismerik ezt – a szájban, ahol régen fogak voltak, csak egy vékony , enyhén kiemelkedő kemény íny marad. A hagyományos műfogsor készítésekor ezt a megmaradt vékony ínyt mintázza le a fogorvos és erre készül el a műfogsor.

Az ilyen hagyományos fogsor számára nincs semmilyen kapaszkodó a szájban, akinek a fogak helyén visszamarad ínye vastagabb, azoknak jobban, akiknek vékonyabb, azoknak kevésbé stabil a fogsoruk. A fizika törvényei adottak, ha egy lapos vagy közel lapos, ráadásul a nyáltól síkos felszínre felteszünk egy fogsort, teljesen érthető, hogy a rágóerő hatására a fogsor kibillenhet, elcsúszkálhat.

Send this to a friend