Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mit kell tudni a fogágypusztulásról

Mit kell tudni a fogágypusztulásról
A fogágypusztulás, az adott páciens immunrendszere állapotának függvényben előbb vagy utóbb a fogak elvesztéséhez vezet. A folyamat adott, rajtunk – fogorvoson és Páciensén közösen – múlik, hogy le tudjuk e lassítani, vagy meg tudjuk e állítani a kóros folyamatot. A betegség leküzdésében nagyon nagy jelentőségű, ha tudjuk, mi miért történik, a tudás hozzásegít önmagunk jobb megértéséhez, mélyebb tiszteletéhez – hiszen a gyógyulás elsősorban itt kezdődik. Ebben segítenek a professzionális fogínykezelések is.

Első szint

A gyulladt íny mechanikus megtisztítása – fogkőlevétel, polírozás, elálló tömés vagy koronaszélek elsimítása – már sok esetben elegendő lehet a gyulladás nagymértékű csökkentéséhez, a gyógyulási folyamatok elindításához. Ha a tünetek első jelentkezésekor fogorvoshoz fordul, nagy eséllyel fogínye gondozásba kerül és az ördögi folyamat nem halad tovább. Ha tüneteiben nem biztos – vérző fogíny, duzzadt, lilás ínypapillák, kellemetlen szájszag, fogkövek – tökéletesen megfelel, ha félévente fogtisztítást kér fogorvosától, legrosszabb esetben extra tiszták lesznek a fogai, de talán rosszabb állapot nem alakul ki.

Ha nem lépünk közbe időben, vagy rendszeres időközönként

Ha hagyjuk a folyamatot tovább baktatni a saját útján, lassan olyan mély és gyulladt ínytasakok vehetik körül a fogakat, hogy azok mechanikus megtisztítása már nem elegendő. A tasakok mélyén lappangó baktériumokra az immunrendszer gyulladással reagál.  Ezért az ilyen fogak - ha nem kezeljük időben – előbb utóbb meglazulnak és eltávolításra kerülnek.Legfőbb  tünetei között a fogmosáskor jelentkező ínyvérzés, kellemetlen szájszag, lilás-vörös, duzzadt fogíny mellé lassan felsorakoznak a kezdetben kevéssé majd egyre jobban mozgatható fogak, majd a fájdalom, mely elsősorban ráharapásra jelentkezik.

Tudományos tény...

Tudományosan bizonyított tény, hogy a fogágybetegség az egész szervezetre kihatással van. Persze, hogy nem kezelhető külön, azért, mert a szájunkban van, még az egész szervezet részét képezi, hatással van a szervekre, mint ahogy azok is hatással vannak a fogínyre. Ha a beteg fogínytasakokat a fogak körül összeadnánk, egy hatalmas sebfelületet kapnánk, tele gyulladással, baktériumokkal. A gyulladásos mediátor anyagok, baktériumok a vérrel eljutnak a szervezet egyéb területeire, ott gócos megbetegedést okozva. Hatással vannak az érrendszerre, szívre, ízületekre, bőrre egyaránt.
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.