Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Mit érdemes tudni a tömés utáni ápolásról?

Mit érdemes tudni a tömés utáni ápolásról?
Aki rendszeresen jár fogorvoshoz, és megfelelő a szájhigiénéje, az az esztétikai és megelőző kezeléseken kívül legfeljebb 1-1 fogtöméssel találkozik a fogorvosi látogatások során. Ilyenkor az emberben felmerül a kérdés: mit csináljak a fogtömés után, hogy ne tegyem tönkre a tömést? Utána pedig a tömött fog nem fog hamarabb tönkre menni? A tartós tömés első és legfontosabb eleme a fogorvos, hiszen a tudásán és kézügyességén múlik, hogy tartós lesz-e a tömés. A tömés anyaga is fontos, már számtalan kiváló fogtömő anyag létezik, érdemes a minőségibbet választani, különösen, ha egy hatalmas mosoly esetén jól látható fogról van szó. Pácienseinknek mindig a helyzetnek legmegfelelőbb tömőanyagot javasoljuk, mint például az SDR® DENTSPLY tömést, ami jelenleg az egyik legjobb a lyukas fog megmentésére.

Moshatok fogat a tömés után?

A kezelés napján nem csak ajánlott, de szükséges is a fogmosás. Fontos tudni, hogy mivel a tömött fog már nem ép fog, így óvatosan, gyengéden mozdulatokkal tisztítsuk meg a fogat ügyelve a tömés épségére. Másik gyakori kérdés, hogy mikor ehet a kezelést követően. Legtöbbször fényre kötő esztétikus fogtömést készítünk, ami szinte azonnal megköt, mégis érdemes a zsibbadás elmúlását követően étkezni, hogy biztosan ne sérüljön a frissen tömött fog.

A megfelelő fogápolás

Ahogyan fentebb is említettük, már a kezelés napján is tisztítani kell a tömött fogat. A fogkefe mellett érdemes fogselymet is használni, ez a megfelelő és hatékony fogápolás kulcsa, hiszen a fogközöket csak ezzel lehet megfelelően elérni, különösen azoknak, akinél a kicsik a fogközök, szorosan illeszkednek a fogak egymáshoz.

A rendszeres kontroll nem elhanyagolandó

A fogszuvasodás az emberek 85%-nál előfordul. A szuvas fog - ha időben felfedezésre kerül - könnyen orvosolható, éppen ezért fontos a rendszeres kontroll. Nem érdemes halogatni a fogászat meglátogatását, hiszen később akár már fájdalmak is jelentkezhetnek. De a halogatás ára egy egyszerű tömés helyett lehet egy hosszadalmas, fogmegtartó kezelés sorozat is. Ha nincs panasz, akkor elég csak féléves-éves kontrollra menni, viszont, ha kisebb érzékenységet tapasztaltunk, a lehető leghamarabb forduljunk fogorvoshoz
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.