Budapest Dentál 13. kerület

Műfogsor

Tartós és stabil megoldás az elmozduló fogsor helyett,
ragasztás nélkül, mini implantátumokkal!

A mini implantátumokkal egyszerűen lehet rögzíteni a kivehető műfogsort. Idősebb pácienseink leggyakrabban választott beavatkozása. A lötyögő fogsor a mini implantátumok beültetése után ragasztás nélkül fixen és biztonsággal ül a szájban, evéskor, beszédkor nem mozdul el. Kérjen konzultációt dr. Némethy Miklós
 vezető szakorvostól!
Fogászati állapotfelmérés csomag

84 900 Ft

Mini implantátum teljes kivehető fogsorhoz

32 750 Ft

Prémium műfogsor mini implantátumokra állcsontonként
59 900 Ft
Prémium műfogsor mini implantátumokra állcsontonként

240 000 Ft

Mini implantátum teljes kivehető fogsorhoz

69 000 Ft

30 éve fejlődő technológia, minimális kilökődési esély

A mini implantátumos fogbeültetés technikája több mint 30 éves, folyamatosan fejlesztették, így ma megfelelő tervezés, igényes kivitelezés, és a higiéniai szabályok betartása mellett a mini fogászati implantátumok kilökődésének esélye minimális. A Budapest Dental Fogászat 15 éves tapasztalata is garancia a sikerre.

Fogbeültetés specialistával

Amennyiben Ön fogimplantációs fogpótlásban gondolkodik, az első lépés az állapotfelmérés, amely a szakterületre specializálódott fogorvosnál történik. A vizsgálat minden esetben kiegészül 3 dimenziós CBCT röntgenfelvétellel, melyen a megfelelő méréseket végzi el az implantológus.

Együtt dolgozó orvoscsapat

A fogbeültetés tervezése egyszerre jelenti a későbbi műfogsor megtervezését és a fogbeültetés műtét megtervezését. A két fázis két különböző szakterület, így az ön műtéti és fogpótlásának kezelési terve két vagy több specialista fogorvos szoros együttműködése során valósul meg.

Mini implantátum műtét

A műtét helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen történik, egyszerű műtéti technikával, mely az idősebb páciensek számára sem jelent komolyabb kockázatot. Hossza kb. 60perc hosszú. Általában 2 vagy 4 db mini fogimplantátum kerül beültetésre.

Ideiglenes fogsor 2 héten belül

A mini implantátumok beültetése a hagyományos fogimplantációs műtéthez képest általában egyszerűbben elvégezhető, így a gyógyuláshoz is kevesebb időre van szükség. A műtétet követően a fogsor akár 2 hét alatt elkészül, 2-3 hónapon belül pedig az implantátumokkal is összekapcsolható

Végleges műfogsor

2-3 hónappal a műtét után a mini implantátum csavarok már biztosan rögzülnek a csontban. A műfogsor belső felszínén kis üregeket alakít ki a fogorvos, melyekbe speciális gyűrűket helyez el. Ebbe süpped bele az implantátum gömbfeje és patentszerűen rögzíti a műfogsort.

Végre jó élmény a rágás

A mini implantátumokra kialakítható műfogsor stabilan rögzül a szájban. Nem lötyög, nem esik ki, teljesen fix. A rögzítéshez ragasztás nem szükséges, a fix fogsor rögzítése így teljesen biztonságos. A fogsorral kényelmesen étkezhet, sokkal nagyobb rágóerő fejthető ki, mint a sima kivehető műfogsorral!

Kis műtéti megterhelés

A mini implantátumos műfogsor az idősebb páciensek speciális igényeire lett kialakítva. A mini titán csavarok egyszerű műtéti technikával akár lebenykészítés nélkül beültethetőek, a műtét pedig fájdalommentes, jellemzően mindössze kb. 60 perc alatt kész. A sikeresen elvégzett műtét után a gyógyulás kifejezetten gyors.

Régi fogsor esetén is

Amennyiben a most használt teljes kivehető műfogsor kialakítása megfelelő, nem kell új fogsort készíteni. Sok esetben a most használt fogsor átalakítható. A mini implantátumok beültetése után a régi fogsorba speciális gumigyűrűk kerülnek kialakításra, melyek segítségével a fogsor felpattintható a helyére.
Vékony csont és csontsorvadás esetén is
A mini fogászati implantátumok átmérője nagyon kicsi, így nagy eséllyel vékony, elsorvadt csontban is alkalmazható. Épp ez volt a fejlesztés lényege, hogy azoknál a pácienseknél, akiknél az idős kor, vagy a korai fogeltávolítás miatt az állcsontgerinc jelentősen elpusztult, elvékonyodott, mégis legyen lehetőség fogimplantátum beültetésére.
A beültethetőségről a biztos diagnózist a 3 dimenziós CBCT röntgenfelvétel alapján állapítja meg az orvos. A legjobb eredmény érdekében az alsó és felső állcsontban 4-4 db mini implantátum beültetésére van szükség.
Tisztításkor kivehető, evéskor fix fogsor
A mini fog implantátumok a kivehető fogsor rögzítésére szolgálnak. A fogsor kivehető marad, de a szájba helyezéskor felpattintható a mini implantátumok gömbfejeire. Úgy kell elképzelni, mint a kis patentokat, a fogsor ezekre a “patentokra” kapcsolható, így stabil és elmozdulás mentes marad evéskor és beszédkor is.
A kivehető fogsor tehát továbbra is kivehető marad, de stabilan rögzül a szájban, csak tisztálkodáskor szükséges kivenni, majd azonnal visszahelyezhető. Műfogsor ragasztó többet nem szükséges.
Milyen alternatívái vannak a mini implantátumos fogsornak?
A mini implantátumos kivehető fogsor a vékony csonttal rendelkező idősebb páciensek kezelésére lett kifejlesztve.

  • Amennyiben a csont extrém vékony, előfordulhat, hogy már mini implantátum sem helyezhető be, ebben az esetben teljes kivehető fogpótlás készülhet, hagyományos módon fogimplantátumok nélkül

  • Amennyiben azonban a csont vastagabb, All-on-4 fogpótlás készíthető, 4 db hagyományos méretű fogimplantátum meghatározott szögekben történő beültetése után. Ilyen esetben teljesen fixen rögzített (tehát nem kivehető) porcelán fogsor készíthető, mely a természetes rágás élményét adja vissza viselőjének.
“ A teljes fogatlanság sok idős páciensnek okoz nehézséget. A fogsor elmozdul, kiesik, feltöri az ínyt. A mini fog implantátumok a kivehető fogsor rögzítésére szolgálnak. A fogsor így is kivehető marad, de felpattintható a mini implantátumokra és ezzel stabil és elmozdulásmentes marad evéskor és beszédkor is. “

Dr. Némethy Miklós

Konzerválófogászat és fogpótlástan szakorvosa / Master of Implantologie

Mennyibe kerül a mini implantátumokon rögzíthető
műfogsor?

Egy ilyen döntés esetén az anyagiakon túl az életminőségbe való befektetés szempontjait is mérlegelni kell. A kivehető, ragasztható fogsor helyett, most itt egy technika, amelynek segítségével újra könnyebb a rágás, szebb a beszéd és jobb élmény közösségbe menni.

Prémium műfogsor mini implantátumokra állcsontonként

240 000 Ft
Prémium műfogak

Speciális illesztét mini implantátumokra

Pontosan, fixen rögzül

Kényelmes viselet

Mini implantátum teljes kivehető fogsorhoz

69 000 Ft
Vékony csont esetén is

Általában 2-4 mini implantátum szükséges

Könnyű műtéti technika

Gyors beavatkozás

Nyugdíjas páciens beszámolója a mini implantátumos fogbeültetésről

„ A fogaim rosszak voltak a régi híd alatt. Úgy döntöttem, hogy a mini implantátumos fogsort választom. Megérte! Úgy érzem, kicsit meg is fiatalodtam! ”
A fogbeültetés rutin műtét. Jöjjön el fogászati konzultációra!