1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Nagyszervíz a maszk takarásában

Tartalomjegyzék

Hiányzó fogak pótlása:

Egy vagy több hiányzó fog pótlása nem kis vállalkozás. Szeretnénk segíteni, hogy minél több, valóban hasznos információt tudjon meg a fogpótlások témaköréről. A konkrét információkat természetesen fogorvosa adja majd meg a rendelőben az egyéni helyzete megismerése után, de nagy segítség, ha már előre tájékozódik, így nem csöppen egy teljesen ismeretlen területre a fogorvosi székben. A nyugtalanító helyzet ellenére be kell vallani, hogy nincs praktikusabb időpont a fogpótlás megkezdésére, mint az az időszak, amikor még esetleg a maszk takarja a folyamatban lévő kezelés nyomait, és még van idő felkészülni az önfeledt nyári vidámságra.

Hiányzó fogak pótlása fogászati implantátummal:

Egy vagy több hiányzó fog bizony sok gondot okozhat. Egyrészt, ha a foghiány a beszédkor vagy mosolygáskor láthatóvá válik, akkor azt sokszor érezzük zavarónak és emiatt kellemetlenül érezzük magunkat. De van egy ennél is károsabb tulajdonsága a hiányzó fogaknak, mégpedig azok biológiai hatása a többi fogra. Erről kevesen tudnak, de bizony nem csak a meglévő fogaink gyakorolnak hatást a szomszédos fogakra, hanem a hiányzó fogak is. Fogaink úgy alakultak ki, hogy a rágó terhelés egyenletesen érje el a terhelt fogakra, de mi van abban az esetben, ha kiesik egy vagy több fog ebből az egyensúlyi állapotból? Akkor a többi fogat éri egyenetlen terhelés, ami hosszú távon már komoly gondokat okozhat: fogak eldőlése, elvándorlása, illetve csontsorvadás.

Miért érdemes többet tudnunk a fogbeültetésről már a foghúzás előtt?

A fogeltávolítás kellemetlen “élmény”, sokan csak a műtét túlélésére gondolnak, pedig a foghúzás utáni periódus gondos megtervezése éppolyan fontos időszak. A foghúzás ugyanis nem ér véget a műtéttel, legalábbis biológiai értelemben nem! A foghúzás helyén maradó szövetben ugyanis aktív változások történnek. Első lépésben a csontüreg feltelítődése, majd új csontszövet kialakulása. Később pedig, ha a terület funkció, azaz “rágás” nélkül marad, a csontszövet lebomlása indul el.

A fogbeültetés folyamata három alapvető részből és részfolyamatból áll:

  1. Műgyökér, azaz a fogimplantátum beültetése műtét során, – láthatatlan rész.
  2. 4-6 hónap múlva ínyformázás és felépítmény, – íny felett megmutatkozó rész.
  3. Végül maga a fogpótlás, a végleges esztétikus korona. – látható, rágó és esztétikus rész
Ahhoz, hogy ez a hármas folyamat tökéletes végeredménnyel zárulhasson, több szakterület együttes munkájára van szükség. Ha Ön érintett, kérjen konzultációt. Ne feledje, a legnagyobb kockázatot akkor vállalja, ha a foghiánnyal nem kezd semmit. A fogbeültetés sikeraránya 98%. Ezt a fokú biztonságot megfelelő tervezéssel és előkészítéssel érjük el. Nem utolsó sorban kiváló eszközöket és a legmegbízhatóbb fogimplantátum márkákat alkalmazzuk. Teljes körű megoldásokat kínálunk egy vagy több foghiány, vagy akár teljes fogatlanság esetére. Kevés csont esetén megbízható csontpótlási lehetőségeket nyújtunk. Keressen minket bizalommal és foglaljon időpontot konzultációra!
Send this to a friend