Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Olcsó és a drága megoldások

Olcsó és a drága megoldások

Olcsó és drága fog implantátumok - hogyan hozzunk megfelelő döntést fogbeültetés esetén a beültetendő fog implantátum márkájáról?

Kuriózum fogászati kezelés helyett a fogbeültetés rutineljárássá szelídült a fogorvosi rendelőkben az elmúlt évtizedben. Számos fogászat kínálja fogbeültetési szolgáltatásait, és ha összehasonlítjuk a beültetett fog implantátum márka kínálatot, láthatjuk, hogy szinte minden rendelő más és más fogimplantátum rendszerrel dolgozik. Ha szeretne megfelelő döntést hozni, tájékozódjon a drágább és olcsóbb fogimplantátum márkák közötti különbségekről!

Mitől van ekkora különbség az egyes fog implantátum márka árak között?

A legnagyobb árkülönbséget azokban az esetekben tapasztaljuk, amikor egy régi, patinás, évtizedes kutatási múlttal rendelkező márkanevet - például a svéd Nobel Biocare vagy egy frissen a piacra került, általában távolkeleti márkájú, rövid távú fejlesztési háttérrel rendelkező fogimplantátum márkát vizsgálunk. A fejlesztési, azaz a tudás háttér mellett természetesen nagy különbség lehet a fogimplantátum anyagában, formájában, felületkezelésében, az implantátum és a felépítmény csatlakozási mechanikájában stb. Az árkülönbséget természetesen a fogimplantátum műtéti díjában is tapasztalunk, hiszen tapasztaltabb, nagy rutinnal rendelkező, szakértő szájsebészek és implantológusok árképzése valamivel magasabb, mint a fiatalabb, ügyes, de mégis kevesebb tapasztalattal rendelkező kollégák esetében. A fogászati rendelők nagy részében, így a Budapest Dental Fogászaton is, a fogimplantátum árlistában megadott ára együttesen tartalmazza a beültetendő titán vagy cirkon fogászati implantátumot és a beültetés műtéti díját.

Milyen fogászati implantátum családokat alkalmazunk a Budapest Dental Fogászaton és miért ezek mellett döntöttünk?

Rendelőnkben a hagyományos fog impalntátumok tekintetében a DenTiSystem® magyar fogászati implantátum rendszere, a svéd Brönemark® cég Nobel Replace® implantátum rendszere mellett döntöttünk. Mindkét cég több tíz éves tapasztalattal rendelkezik a gyártás területén és mindkét céghez komoly tudású implantológus – szájsebész orvosok adták a nevüket, akik a fejlesztésben, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében aktívan közreműködtek. A marketing nem elég, a terméknek bizonyítania is kell! Mindkét márka kifejlesztette a hagyományos titán implantátum csavarok és titán felépítmények mellé a fémmentes cirkónium implantátum csavar és cirkónium felépítményeket is. A cirkónium anyagok megjelenésével lehetővé válik a még természetesebb korona elkészítése. Ezen termékek alkalmazására elsősorban az esztétikailag érintettebb területeken – a front régióban van szükség. (A rágózónában nincs szükség a jóval drágább cirkónium anyag megfizetésére.) Tegye fel a legfontosabb kérdéseket a fogászati implantátumokkal kapcsolatban, mielőtt döntést hoz! Nem mindegy, hogy az implantátum csavarvezetése milyen. Hogyan formálták meg a fognyaki területet, milyenek a tapasztalatok az ínygyulladással az implantátum körül, ha ilyen előfordult vajon változtattak-e a nyaki formán? Milyen méretű és vastagságú implantátumok kaphatóak, van-e elegendő formájú implantátum felépítmény a nehezebb helyzetek megoldásához is. Milyen az implantátum felépítmény csatlakozása az implantátum csavarhoz, mennyire biztonságosan záródik? Milyen az implantátum csavarhoz szükséges elemek minősége, mennyire ügyesen tudja alkalmazni az orvos, mennyire felhasználóbarát? A megfelelően biztonságos, több év garanciát elbíró implantáláshoz a fenti kérdéseket részletesen végig kell venni, alaposan kell tájékozódni. Ez elsősorban az implantátumot alkalmazó fogorvos felelőssége, de jó, ha a Ön is tisztában van azzal, pontosan milyen anyag, szerkezet kerül be a szájába, pontosabban a csontjába?

Néhány megfontolandó a kérdés a megfelelő implantátumok kiválasztása előtt

A túl olcsó implantátumok minősége sokszor nem megfelelő és nincs mögöttük megfelelő tudományos kutatás és laboratóriumi teszt A nagyon drága implantátumok esetén általában valamilyen speciális felületkezelésről (Pl. Brönemark® TiUnite® rendszer) van szó, mely biztonságosabbá teszi az implantátum rögzülését. Érdemes áldozni ezekre az implantátumokra. Az implantátum beültetés nem egyszerű feladat, már a tervezés komoly előkészületeket igényel. A biztonságos implantáláshoz 3 dimenziós CT felvétel elengedhetetlen
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.