Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Önligírozó készülékek

Önligírozó készülékek

Felnőtt fogszabályozás - önligírozó fogszabályozó készülékek

A felnőtt kezelések során, a beragasztott fogszabályozást igénylő esetekben egyre népszerűbbek az úgynevezett önligírozó fogszabályozó készülékek. Az önligírozás segítségével a kezelési idő lerövidülhet, illetve a fogszabályzó rendelések közti idő megnyúlhat. Magyarul, ritkábban kell menni fogorvoshoz, mellyel időt és pénzt takaríthat meg a páciens. Először is, tisztáznunk kell, mi az a ligírozás? A ligírozás során kötjük be a fém ívet a brackettekbe. A hagyományos ligírozás során az ívet gumival vagy vékony fém ligatúrával rögzítjük. Minden aktiválás során, tehát nagyjából 4 hetente cseréljük ezeket a ligírozó eszközöket. Ezt a feladatot nevezzük aktiválásnak, azaz az ív ismét aktívan hat a fogakra. Az önligírozó készülékeknél nincs szükség gumi vagy fémligatúrára, mert a brackettbe be van építve egy apró zárszerkezet, mely az ívet rögzíti a bracketthez. Az önligírozó fogszabályozó készülékkel folyamatosan, egyenletes, finom lágy erők hatnak a fogakra. A ligatúra nem lazul meg, folyamatos hatás érvényesül a fogakon. Ezért az önligírozó készülékekkel a kezelés folyamata valamivel gyorsabb lehet, illetve bizonyos kezelési fázisokban hosszabb idő telhet el két kezelési időpont között, azaz a rendelésre ritkábban kell ellátogatni.
 1. Gyorsaság Önligírozó fogszabályozóval akár hónapokkal rövidebb kezelés
 2. Kényelem Hosszabb időszakok hagyhatóak ki fogszabályzó kontrollok között
 3. Lágyság Az önligírozó technika folyamatosan lágy erőket közvetít a fogakra
 4. Költségek Az önligírozó készülékek drágábbak, a modern technológia miatt

Milyen önligírozó fogszabályozó készülékek vannak?

Számos önligírozó készülék kapható a fogászati piacon. Önnek elsősorban azt kell eldöntenie, esztétikus, vagy fém fogszabályozót szeretne. Az esztétikus, beragasztott önligírozó készülékekről azt érdemes tudni, hogy az apró zárszerkezetben, amely a fémívet a brackettben rögzíti, lehet apró fém rész. Ennek ellenére rendkívül esztétikus, igényes hatású. A porcelán bracketteken a fémív súrlódása valamivel nagyobb mint a fém bracketteken, így ha szempont a kezelés időtartama, érdemes inkább fém brackettekben gondolkodni, azokkal ugyanis gyorsabb lehet a kezelés. Ez elsősorban azoknál a kezeléseknél lehet mérvadó, amikor a fogíven egy egy fognak hosszabb utat kell megtennie addig, míg megfelelő pozícióba kerül. Amennyiben fontos tényező a kezelés költsége, ráadásul, ha lehet, a leggyorsabb megoldást szeretnénk választani, úgy egyértelműen kedvezőbb, ha fém önligírozó brackettes készüléket választunk. A porcelán önligírozó készülékek a legdrágább eszközök, ezek exkluzív megoldást jelentenek.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.