1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

A leghatékonyabb orvosi fogfehérítés 1 óra alatt

Tartalomjegyzék

6 érdekes infó a leghatékonyabb orvosi fogfehérítésről. A mosoly jelentősen meghatározza egy arc karakterét, például azt, hogy mennyi idősnek látszunk. A fogak elszíneződése természetes folyamat, ami ellen a megfelelő fogápolási rutin sem véd. Közrejátszik benne, hogy milyen típusú, összetételű fogakról van szó és az is, hogy mit eszünk-iszunk a mindennapok során.

Rengeteg fogfehérítési eljárás létezik a piacon, ezek azonban a legtöbb esetben pusztán kecsegtetnek az ígéretekkel, sok közülük nem válik valóra. Az egyik bizonyítottan hosszú távú és kiváló eredményeket hozó módszer az orvosi fogfehérítés. Tudományos cikkek bizonyítják, hogy sok esetben különböző fogfehérítési módszerek kombinációjára van szükség.

Mitől színeződnek el a fogak?

Alapvetően azt lehet mondani, hogy az ember fogának színét a genetika határozza meg. A fogban fellelhető pigment szemcsék színárnyalata ugyanis egyénenként más és más. Ez okozza, hogy van akinek mindenféle különösebb erőfeszítés nélkül is fehérebbek a fogai annál, aki görcsösen vásárolja a fogfehérítős fogkrémeket, géleket, „csodamasinákat”.

Vannak azonban külső tényezők is, amelyek hatással lehetnek a fogzománc színére. A sötét színű ételek, italok, mint például a kávé, több árnyalatot is változtathatnak a fogakon, a dohányzásról nem is beszélve.

Aki tehát genetikailag sötétebb pigmenteket örökölt és még dohányzik is, jó eséllyel szembesül majd a sárga fogak problémájával. Az orvosi fogfehérítés jó megoldás lehet az elszíneződés csökkentésére, érdemes azonban reálisan kezelni az elvárt eredményeket és szem előtt tartani, hogy egy kezelés után nem biztos, hogy vakítóan fehér lesz a fogsorunk.

Mi az az orvosi fogfehérítés?

A leghatékonyabb orvosi fogfehérítés lényege, hogy egy gélt visznek fel a fogfelszínre, majd egy speciális LED lámpa segítségével megvilágítják, aktiválják az anyagot, ami gondoskodik a fehérebb árnyalatról és arról, hogy a lehető legtovább látható legyen a hatás.

Milyen típusai vannak a fogfehérítésnek?

Az orvosi fogfehérítés több típusban érhető el a felhasznált anyag és technika függvényében. A következőkben ezeket a típusokat mutatjuk be!

Hidrogén peroxidos fogfehérítés

A hidrogén peroxidos fogfehérítés esetében a fogfehérítő gél hidrogén peroxidot és szilikon dioxidot is tartalmaz, ezek segítik a kívánt árnyalat elérését és a tartósságot. A fogsort LED lámpa segítségével világítják meg kék fénnyel. Az egész procedúra 1 órán át tart az eredmény pedig igen látványos és hosszú távú lesz. Ide tartozik például a Beyond vagy a Zoom fogfehérítő rendszer, mindkettő amerikai fejlesztés.

Hidrogén peroxid mentes fogfehérítés

Ez az úgynevezett kozmetikai fogfehérítés, ami hasonlít a peroxidos változathoz, azzal a kivétellel, hogy itt a gél nem tartalmaz hidrogén peroxidot, csak természetes anyagokat. Lényeges azonban tisztában lenni azzal, hogy az eljárás hatékony, az eredmény azonban csak néhány hónapig átütő.

Fogfehérítés otthon, sínnel

Ennek a módszernek a lényege, hogy az ember a fogorvostól kap egy egyénre szabott sínt. Egyénre szabott, mivel előzetesen az orvos egy mintát vesz és ez alapján készül el az az anyag, amivel a fogvédőt megtöltik. Ezt a sínt otthon lehet használni egészen addig, amíg a kitűzött célt el nem érjük. A megoldás igen hasonlít a nagyon divatos otthoni fogfehérítő módszerekhez, ez azonban jóval biztonságosabb, hiszen a fehérítőanyag koncentrációját az orvos határozza meg, illetve a sín egyedileg készül el.. Maga az eljárás kényelmes, hiszen otthon bármikor felhelyezhetjük a sínt. További előnye, hogy megfelelő ideig hordva éppoly hatékoyn lehet mint a LED lámpás fogfehérítések.

Az orvosi fogfehérítés előnyei

Az orvosi fogfehérítés megannyi előnnyel bír a piacon elérhető „csodaszerekhez” képest. A hatékony a technológiának köszönhetően, egyetlen óra után, akár 5 árnyalattal is fehérebb fogakkal térhetünk haza. Egyszerű megoldás, a kutatások pedig azt is igazolták, hogy a fog zománcát és a szöveteket nem károsítja.

Orvosi fogfehérítés

A gyökérkezelt fog elszíneződése gyakran okoz problémát, az orvosi fogfehérítő eljárásokkal azonban ezen is úrrá lehet lenni. Lehetőség van például a belső fogfehérítésre is, ilyenkor a fog belsejébe juttatják be a fehérítő anyagot. Ezt a kezelést néhány alkalommal meg kell ismételni.

Mi a fogfehérítés menete?

A fogfehérítés első lépéseként az orvos megvizsgálja a fogak állapotát, majd, amennyiben szükséges, leszedi a fogkövet, sőt a szuvas fogakat is helyre kell állítani. Következő alkalommal történik maga a kezelés, aminek kezdetén a fogíny, az ajkak és a fogtövek védelméről gondoskodnak, majd felkenik a fogakra a fehérítő anyagot. Ezután jön a fény, amivel megvilágítják a fogakat, rajtuk a fehérítő géllel. A folyamatot megismétlik 3-4-szer, attól függően, hogy milyen kezelésről van szó.

Mi történik a fogfehérítés után?

A fogfehérítés hatása azonnal szembetűnő, érdemes azonban ügyelni arra, hogy mit eszünk és iszunk a kezelést követő órákban, napon. Tilos például savas és sötét színű ételeket, italokat fogyasztani és mellőzni kell a színes fogkrémek használatát is. Ezek ugyanis színanyaguknál fogva csökkenthetik a fogfehérítés hatását.

A kezelést követően vissza lehet térni a napi rutinhoz, a megszokott tevékenységekhez. A fogak még 1 napig érzékenyek lehetnek, ez azonban elmúlik és nem marad más csak a ragyogó fehér fogsor.

A Budapest Dental többféle fogfehérítési megoldást kínál, például orvosi fogfehérítést, dentalhigiéniai fogfehérítést és otthoni fogfehérítést. Kattints, és tudj meg róluk többet!

Send this to a friend