Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Összehasonlítás cirkon vs porcelán

Összehasonlítás cirkon vs porcelán

Miben különbözik a cirkon porcelán fogászati korona a „sima” porcelán (préskerámia) koronától?

„Cirkon porcelán koronát vagy sima porcelán koronát készíttessek?” Az esztétikai fogászati igényekkel érkező pácienseink, fogászati problémáikra a legtöbb esetben a lehető legesztétikusabb megoldást várják el rendelőnktől. Az alábbi cikk abban kíván segíteni, hogy érdeklődő Olvasóink minél inkább egyértelmű képet kapjanak az esztétikai fogászati lehetőségekről.

Zirkonzahn® cirkon porcelán korona: stabil váz – esztétikus, természethű küllem

A cirkon porcelán korona belső, cirkon vázzal rendelkezik. A szilárd váz révén a korona stabil, ebből az anyagból foghiányok hidalhatóak át, jól bírja a rágóerőt, magas szakítószilárdságú, erős, tartós fogpótlások, koronák készíthetőek, a repedés, törés komoly veszélye nélkül. Végső soron, a cirkon váz kerül ragasztással a lecsiszolt fogcsonkra és védi azt a nyáltól, baktériumoktól, hő és kémiai hatásoktól. A cirkon azonban önmagában még nagyon elütne a fogak színétől, ugyanis alapvetően egy tömör, fehér anyag, mely a fényt nem engedi át. Ezt a fehér anyagot a fogtechnikai technológia fogszínűvé varázsolja, azonban így is tömör marad, színe maximum a fog belsejében levő dentin foganyag utánozására alkalmas, ezért nem készül belőle teljes korona, csupán a korona magja, a váz rész. A természetes zománc, melyet pótolni, utánozni kívánunk, azonban légies, finom fényáteresztő anyag, tehát teljesen eltérő energiájú, finomságú anyag, mint a tömör cirkon. A kedvező esztétikai hatás érdekében, a cirkon vázra ezért leplező porcelán kerül, mely a korona végső, esztétikus küllemét adja. Ennek köszönhetően, a porcelánnal leplezett cirkon korona, a vázzal rendelkező koronák közül a legesztétikusabb, legszebb fogászati korona típus, emellett stabil, jó teherbíró képességű is egyben.

IPS Empress Max® préskerámia, avagy teljes porcelán korona – légies és természetes

A teljes porcelán (préskerámia) korona nem tartalmaz belső szilárd merevítő vázat. Az egész korona porcelánból készül. Ennek elsődleges előnye az esztétikai hatás: a belső váz nélkül az esztétikus korona még áttetszőbb, színe, megjelenése leginkább hasonlít a természetes fogzománc színéhez. Választáskor fontos azonban tudni, hogy a belső váz nélküli korona valamivel sérülékenyebb, mint a cirkon vázas társai, foghiány pótlására, kevésbé stabil fogak össze sínezésére ez a típus nem alkalmas. A préskerámia korona tehát a legjobb választás szóló koronák készíttetésekor, kiemelkedő esztétikai igények esetén, hiszen ez az anyag képes a természetes fogzománc leginkább természethű utánzására.

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.