Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Peroxidos kezelések a rendelőben

Peroxidos kezelések a rendelőben
A hatékony, peroxid tartalmú lámpás fogfehérítést fogorvos végzi. Kétévente ismételhető eljárás, mely otthoni kezeléssel kiegészítve még látványosabb eredményekre képes. Az orvosi fehérítés során a fogíny védelmére szükség van, ezért fogászatban járatlan személyzet nem végezheti. A rendelői fogfehérítést elsősorban komplex fogászati beavatkozások előtt javasoljuk, így a fogpótlások, tömések színe az új fogszínhez igazítható. Az orvosi fogfehérítés hatékony eljárás, azonban bizonyos esetekben más esztétikai kezelésre is szükség van a komplex, élethű és szép eredmény elérése érdekében. Ilyenek lehetnek: az egyes fogak lézeres kifehérítése, a Smile to Go mosolyesztétikai beavatkozás, vagy a porcelán héjakkal történő fogászati kezelések. Olvasson tovább a részletekért, és tudjon meg többet az esztétikai fogászat modern lehetőségeiről!

Rendelői, orvosi fogfehérítés, 60 perc időtartam

A fogorvosi rendelőben végezhető fogfehérítő eljárások közül a peroxidot tartalmazó fogfehérítés hatékony, biztonságos fogfehérítő eljárás. A kezelés előtt fogorvosi állapotfelmérésre van szükség, és amennyiben szükséges előkezeléseket kell végezni. A fogorvosi fogfehérítés előkészítő kezelései lehetnek: ultrahangos fogkőeltávolítás, fogínykezelés, fogtömések, gyökérkezelés stb. A peroxid tartalmú fogfehérítő zselé szuvas, vagy rossz tömésekkel ellátott fogak felszínére nem helyezhető fel, ezért csak fogorvosi felügyelettel, vagy fogorvos által végezhető eljárás. A technika lényege a peroxid tartalmú fogfehérítő gel és az ezt megvilágító speciális lámpa, mely hidegfényes technológiával aktiválja a fogfehérítő anyagot. A hidegfényes technológia felel azért, hogy a fogak ne váljanak érzékennyé a kezelés során. Egyes esetekben – vékony fogzománc, kopott fognyak, abradált, (elrágott, kórosan becsiszolódott) fogfelszínek esetén a fogfehérítés során fogérzékenység léphet fel, amely néhány órán belül elmúlik és nem okoz károsodást a fogakban és a fogzománcon

Mi történik a rendelői fogfehérítés során?

Az első lépés a fogorvosi állapotfelmérés. Az állapotfelmérés ad lehetőséget arra, hogy a fogorvos eldöntse, elvégezhető e a fogfehérítés, vagy megelőző fogászati kezelésekre van szükség. Az esetek kb. 75 %-ban ultrahangos fogkőeltávolítás javasolt, 20-25 % ban pedig fogtömésekre, esetleg gyökérkezelésre van szükség. A megelőző beavatkozások után történik a fogfehérítés. Kb. 60 percet kell rászánni, melynek során
 • A fogorvos először rögzíti az eredeti fogszínt, majd ínyvédelmet helyez fel a fogínyre.
 • Ezután felhelyezi a fogfehérítő anyagot, majd 8-15 percig aktiválja a hidegfényes lámpával
 • Lemossa az elhasznált anyagot, majd újabb 8-15 perc fehérítés következik
 • Harmadszorra is elvégzi a 8-15 perces fehérítést
 • Ellenőrzik az elért fehéredést

Kozmetikai és rendelői fogfehérítés összehasonlítása

A rendelői fogfehérítés nem az egyetlen hatékony módszer a fogak kifehérítésére. Amennyiben Ön gyors és hatékony megoldást keres, szeretné kihagyni a fogorvosi állapotfelmérést, az előzetes és utólagos kezeléseket, úgy választhatja a népszerű kozmetikai fogfehérítést! Az alábbi táblázatban részletesen összefoglaltuk az orvosi és kozmetikai fehérítés közti különbségeket: Rendelői Kozmetikai Fogfehérítés
 • kezelés hossza kb. 45 perc
 • peroxid mentes
 • hatékonysága rövidebb távú, az eredményt a páciens étkezési szokásai befolyásolják
 • állapotfelmérés a kezelés előtt nem szükséges
 • fogérzékenység a kezelés során/után nincs
 • ismétlési lehetőség 2-3 havonta
 • összefoglalva: ápoló, felfrissítő kezelés, rövid távra, randi előtt, esküvő előtt, party előtt
Rendelői Orvosi Fogfehérítés
 • kezelés hossza kb. 1 óra
 • peroxid tartalmú
 • hosszabb távú hatás, az eredményt a páciens étkezési szokásai befolyásolják,
 • otthoni kezeléssel kiegészítve hatása tovább fokozható
 • fogorvosi állapotfelmérés vagy előkezelés csak fogorvosi állapotfelmérés után lehetséges
 • fogérzékenység a kezelés során/után  előfordulhat, mely 24 órán belül elmúlik
 • ismétlési lehetőség 2 évente
 • összefoglalva: komplex kezelés hosszú távra, komolyabb fogpótlások, teljes "száj rendezés" előtt
Elutazik? Nincs ideje vagy lehetősége a rendelőbe jönni? Kiváló alternatíva az Otthoni fogfehérítés Sok páciens érdeklődik a csak otthon végezhető biztonságos fogfehérítő eljárásokról. Az interneten számos lehetőséget kínálnak a gyártók, fontos azonban tudni, hogy az otthoni fogfehérítők peroxid tartalmúak, így a szakemberek megelőző fogorvosi vizsgálat nélkül ezeket az eljárásokat nem tartják biztonságosnak.

Otthon fogfehérítő szett biztonságosan

A rendelőnkben javasolt Otthoni fogfehérítő szett fogorvosi állapotfelmérés után vehető igénybe. A fogorvosi állapotfelmérés után a rendelőben azonnal elkészül a fogfehérítő sín, a fogorvos elmondja a betartandó javaslatokat. A páciens így bátran utazhat, a szükséges fogorvosi segítséget az állapotfelmérés során már megkapta fogorvosától. Az otthoni fogfehérítést 14 napon át, minimum napi 1 órában, maximum 8 órában érdemes végezni a megfelelő hatás érdekében. Ha a páciens úgy érzi, további otthoni kezelést szeretne, újabb vizsgálat már nem szükséges, csupán a zselé megrendelésére van szükség, a fogsín is bátran használható tovább. Az otthoni fogfehérítés kényelmes alternatíva utazók, elfoglaltak részére! Fontos tudnivalók fogfehérítés előtt Az orvosi fogfehérítő kezelés csak egészséges fogíny és fogak esetén alkalmazható. Az állapotfelmérés során, – mely az orvosi fogfehérítés előtt elengedhetetlen – a fogorvos felméri szükség van e megelőző fogászati kezelésekre a fogfehérítés megkezdése előtt. Leggyakrabban szájhigiéniai kezelésekről, fogtömésekről vagy gyökérkezelésről van szó.

Fontos információk a fogfehérítés után

A fogfehérítés eredményének megőrzése érdekében sokat tehetünk, ha betartjuk a fogfehérítő kezelés után ajánlott javaslatokat. Az első 24 óra igényli a legnagyobb tudatosságot és bizonyos szabályok betartását az étkezésben és szájápolásban. Érdemes Senzitív fogkrémmel fogat mosni, ha fogérzékenységet tapasztalunk. Mindenképp kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását, hogy a fogszín tartósan fehér lehessen!
Fogorvosi fogfehérítés
69 000 Ft99 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
46 900 Ft67 000 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
46 900 Ft67 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Fogorvosi fogfehérítés (peroxid tartalmú) 60 perc
99 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.