1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Peroxidos kezelések a rendelőben

Tartalomjegyzék

A hatékony, peroxid tartalmú lámpás fogfehérítést fogorvos végzi. Kétévente ismételhető eljárás, mely otthoni kezeléssel kiegészítve még látványosabb eredményekre képes. Az orvosi fehérítés során a fogíny védelmére szükség van, ezért fogászatban járatlan személyzet nem végezheti. A rendelői fogfehérítést elsősorban komplex fogászati beavatkozások előtt javasoljuk, így a fogpótlások, tömések színe az új fogszínhez igazítható.

Az orvosi fogfehérítés hatékony eljárás, azonban bizonyos esetekben más esztétikai kezelésre is szükség van a komplex, élethű és szép eredmény elérése érdekében. Ilyenek lehetnek: az egyes fogak lézeres kifehérítése, a Smile to Go mosolyesztétikai beavatkozás, vagy a porcelán héjakkal történő fogászati kezelések. Olvasson tovább a részletekért, és tudjon meg többet az esztétikai fogászat modern lehetőségeiről!

A fogorvosi rendelőben végezhető fogfehérítő eljárások közül a peroxidot tartalmazó fogfehérítés hatékony, biztonságos fogfehérítő eljárás. A kezelés előtt fogorvosi állapotfelmérésre van szükség, és amennyiben szükséges előkezeléseket kell végezni. A fogorvosi fogfehérítés előkészítő kezelései lehetnek: ultrahangos fogkőeltávolítás, fogínykezelés, fogtömések, gyökérkezelés stb.

A peroxid tartalmú fogfehérítő zselé szuvas, vagy rossz tömésekkel ellátott fogak felszínére nem helyezhető fel, ezért csak fogorvosi felügyelettel, vagy fogorvos által végezhető eljárás. A technika lényege a peroxid tartalmú fogfehérítő gel és az ezt megvilágító speciális lámpa, mely hidegfényes technológiával aktiválja a fogfehérítő anyagot. A hidegfényes technológia felel azért, hogy a fogak ne váljanak érzékennyé a kezelés során. Egyes esetekben – vékony fogzománc, kopott fognyak, abradált, (elrágott, kórosan becsiszolódott) fogfelszínek esetén a fogfehérítés során fogérzékenység léphet fel, amely néhány órán belül elmúlik és nem okoz károsodást a fogakban és a fogzománcon.

Mi történik a rendelői fogfehérítés során?

Az első lépés a fogorvosi állapotfelmérés. Az állapotfelmérés ad lehetőséget arra, hogy a fogorvos eldöntse, elvégezhető e a fogfehérítés, vagy megelőző fogászati kezelésekre van szükség. Az esetek kb. 75 %-ban ultrahangos fogkőeltávolítás javasolt, 20-25 % ban pedig fogtömésekre, esetleg gyökérkezelésre van szükség. A megelőző beavatkozások után történik a fogfehérítés. Kb. 60 percet kell rászánni, melynek során

 • A fogorvos először rögzíti az eredeti fogszínt, majd ínyvédelmet helyez fel a fogínyre.
 • Ezután felhelyezi a fogfehérítő anyagot, majd 8-15 percig aktiválja a hidegfényes lámpával
 • Lemossa az elhasznált anyagot, majd újabb 8-15 perc fehérítés következik
 • Harmadszorra is elvégzi a 8-15 perces fehérítést
 • Ellenőrzik az elért fehéredést

Kozmetikai és rendelői fogfehérítés összehasonlítása

A rendelői fogfehérítés nem az egyetlen hatékony módszer a fogak kifehérítésére. Amennyiben Ön gyors és hatékony megoldást keres, szeretné kihagyni a fogorvosi állapotfelmérést, az előzetes és utólagos kezeléseket, úgy választhatja a népszerű kozmetikai fogfehérítést! Az alábbi felsorolásban részletesen összefoglaltuk az orvosi és kozmetikai fehérítés közti különbségeket:

Rendelői Kozmetikai Fogfehérítés

 • kezelés hossza kb. 45 perc
 • peroxid mentes
 • hatékonysága rövidebb távú, az eredményt a páciens étkezési szokásai befolyásolják
 • állapotfelmérés a kezelés előtt nem szükséges
 • fogérzékenység a kezelés során/után nincs
 • ismétlési lehetőség 2-3 havonta
 • összefoglalva: ápoló, felfrissítő kezelés, rövid távra, randi előtt, esküvő előtt, party előtt

Rendelői Orvosi Fogfehérítés

 • kezelés hossza kb. 1 óra
 • peroxid tartalmú
 • hosszabb távú hatás, az eredményt a páciens étkezési szokásai befolyásolják,
 • otthoni kezeléssel kiegészítve hatása tovább fokozható
 • fogorvosi állapotfelmérés vagy előkezelés csak fogorvosi állapotfelmérés után lehetséges
 • fogérzékenység a kezelés során/után  előfordulhat, mely 24 órán belül elmúlik
 • ismétlési lehetőség 2 évente
 • összefoglalva: komplex kezelés hosszú távra, komolyabb fogpótlások, teljes „száj rendezés” előtt

Elutazik? Nincs ideje vagy lehetősége a rendelőbe jönni? Kiváló alternatíva az Otthoni fogfehérítés Sok páciens érdeklődik a csak otthon végezhető biztonságos fogfehérítő eljárásokról. Az interneten számos lehetőséget kínálnak a gyártók, fontos azonban tudni, hogy az otthoni fogfehérítők peroxid tartalmúak, így a szakemberek megelőző fogorvosi vizsgálat nélkül ezeket az eljárásokat nem tartják biztonságosnak.

Otthon fogfehérítő szett biztonságosan

A rendelőnkben javasolt Otthoni fogfehérítő szett fogorvosi állapotfelmérés után vehető igénybe. A fogorvosi állapotfelmérés után a rendelőben azonnal elkészül a fogfehérítő sín, a fogorvos elmondja a betartandó javaslatokat. A páciens így bátran utazhat, a szükséges fogorvosi segítséget az állapotfelmérés során már megkapta fogorvosától. Az otthoni fogfehérítést 14 napon át, minimum napi 1 órában, maximum 8 órában érdemes végezni a megfelelő hatás érdekében. Ha a páciens úgy érzi, további otthoni kezelést szeretne, újabb vizsgálat már nem szükséges, csupán a zselé megrendelésére van szükség, a fogsín is bátran használható tovább. Az otthoni fogfehérítés kényelmes alternatíva utazók, elfoglaltak részére!

Fontos tudnivalók fogfehérítés előtt: Az orvosi fogfehérítő kezelés csak egészséges fogíny és fogak esetén alkalmazható. Az állapotfelmérés során, – mely az orvosi fogfehérítés előtt elengedhetetlen – a fogorvos felméri szükség van e megelőző fogászati kezelésekre a fogfehérítés megkezdése előtt. Leggyakrabban szájhigiéniai kezelésekről, fogtömésekről vagy gyökérkezelésről van szó.

Fontos információk a fogfehérítés után

A fogfehérítés eredményének megőrzése érdekében sokat tehetünk, ha betartjuk a fogfehérítő kezelés után ajánlott javaslatokat. Az első 24 óra igényli a legnagyobb tudatosságot és bizonyos szabályok betartását az étkezésben és szájápolásban. Érdemes Senzitív fogkrémmel fogat mosni, ha fogérzékenységet tapasztalunk. Mindenképp kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását, hogy a fogszín tartósan fehér lehessen!

Send this to a friend