Polírozással is lehet szebb a mosoly

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után, a professzionális fogtisztítás második fázisa következik, az Air-Brush só polírozás. Ez a gyengéd technika, a fogakat csillogóan tisztává és természetesen fehérré varázsolja. A kezelés alatt érezhető kellemes bizsergés és az üde citromos íz után pedig felfrissül a száj minden szeglete!

Páciensek kedvence – „Doktor! Randi előtt kérek egy gyors sópolírt!”

Ritkán találni fogászati rendelőben olyan kezelést, melyet a Páciensek maguk kérnek, vagy sűrűn keresnek. Az Air-Brush fogfehérítés talán az egyedüli kivétel. Jó érzés a kezelés, jó ízű, tiszta utána a száj, és fehéren csillognak a fogak. Kell ennél több?
A sópolírozás önálló kezelésként is igénybe vehető, ha a fogak, és az íny egyébként egészséges, egy-egy sópolírozásra érdemes beugorni a rendelőbe. Mit szól hozzá? Randi előtt?…

Fogfehérítés gyengéden – ultrahangos fogkőeltávolítás után is

Amikor a kisebb-nagyobb fogkövek eltávolítása véget ért, érdemes kiegészítésként Air-Brush só polírozással zárni a fogtisztítást, hogy minden apró, fogközökben ragadt szemcsét maradéktalanul el tudjunk távolítani. A tökéletes tisztaság mellett a só polírozás másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy elképesztő hatékonysággal képes eltüntetni a színes ételek, italok, illetve a cigarettázás okozta elszíneződéseket, így gyengéd fogfehérítőként alig néhány perc alatt visszaadja a fogak eredeti, természetes színét.

Sok esetben a rendelői, vagy otthoni fogfehérítést professzionális fogtisztítás előzi meg, így a fogfehérítő anyagnak tényleg csak a fogzománccal kell kapcsolatba lépnie. Az így előkészített fogfehérítés hatásfoka sokkal jobb, mint az előkészítés nélküli esetben.

Hosszabb ideig sima fogfelszín, kevesebb fogkő, tartósabb hatás!

Az Air-Brush sópolírozás nem csak esztétikai okokból a professzionális fogtisztítás része. A kezelés gyógyászati jelentősége, hogy a tükörsimára polírozott fogfelszínen a lepedék sokkal nehezebben tapad meg, így később keletkezik fogkő is. A kezelés kellemes, masszírozó hatást fejt ki a fogínyre is, így annak vérkeringése fokozódik. Sópolírozás után tehát tovább számíthatunk gyulladásmentes, egészséges ínyre.

Hogyan történik a sópolírozás?

A kezelés során a dentalhigiénikus szakember víz és citromos ízesítésű porlasztott só rendkívül finom keverékével polírozza végig mindkét fogívet. A fogközök megtisztulnak a lerakódott lepedék és fogkő eltávolítása után, a fogíny pedig felpezsdül a kellemes, élénkítő masszázst követően.
A kezelés nem tart tovább 10 percnél. Az ultrahangos fogtisztítás után, igazi felüdülés.

Hogyan őrizhetjük meg fogaink fehérségét és a tiszta üde érzést a szánkban?

Ennünk kell, ez nem kérdés, így a fogak állandóan „piszkolódnak”. Fogaink egészségének megőrzéséért azonban sokat tehetünk, fogmosás és fogápolás közt hatalmas különbségek lehetnek.
A legfontosabb teendő a napi rendszeres és alapos fogmosás. A helyes technikájáról, illetve a fogkefe és a fogkrém mellett ajánlatos kiegészítő fogápolási eszközökről dentalhigiénikus munkatársunk, a fogtisztítás után nagy szeretettel beszél Önnek, forduljon hozzá bizalommal!

Miért nem elég az ultrahangos fogkőeltávolítás, miért javasolt még a polírozás is?

Bizonyos esetekben elég, ez függ a fogak torlódottságától, a lepedék, fogkő, elszíneződés típusától is. Azonban vannak olyan esetek – főleg torlódott fogazat esetén – mikor az ultrahangos fogkőeltávolítás után apró fogkőszemcsék, elszíneződések, fogközökbe lerakódott színanyagok még maradhatnak a fogakon. Ilyenkor az ultrahang után polírozás szükséges, hogy a legapróbb felrakódást is eltüntessük, ezáltal a lehető legjobb eredményt érjük el.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Gumicukrot eszik? Használjon fogköztisztítót!

Csonttal kapcsolatos műtét lépései

Csapos fog felépítés lényege

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”