Budapest Dentál 13. kerület

Porcelánhéj

Erről tényleg csak Ön és a fogorvosa fog tudni!

Az IPS e.max Ivoclar technológiával készített porcelán héj megtévesztésig hasonlít az ép, egészséges fogzománchoz. Ez technika a csillogó, egészséges mosoly elérésének egyik legexkluzívabb módja.

IPS E.max Ivoclar porcelán héj

84 900 Ft

Az IPS e.max Ivoclar porcelán
héj elkészítésének lépései

Ha Ön a kompromisszumok nélküli szép és szabályos mosolyt szeretné megvalósítani, kérje fogorvosától a porcelán héj kezelést!

Tájékozódjon!

Első lépés az állapotfelmérés. Az esztétikai konzultáción fogorvosa alaposan ki értékeli a lehetőségeket. A porcelán héj készítésének szigorú szabályai vannak, a siker csak akkor garantálható, ha minden fogászati vonatkozás teljesül.

Esztétikai tervezés

A kezelési terv elfogadása után elindulhat a mosolytervezés. A várható fogformákat felviaszolt mintán előre lehet modellezni (wax-up), sőt a kész porcelán felhelyezése előtt műanyag ideiglenes héjakkal szájban modellezni lehet az új fogakat (mock-up).

Érzéstelenítés

A kezelés, a fogak előkészítése egy ülésben elvégezhető folyamat és természetesen érzéstelenítésben zajlik. Még abban az esetben is, amikor csiszolásmentes változat készülhet, hiszen a lenyomatvétel során a fogak és a fogíny érzékenyek lehetnek.

Fogszuvasodás ellen

A porcelán héjak előkészítéséhez minimális foganyag eltávolítás szükséges. A fogszínt a saját fogakhoz választja a fogorvos. Amennyiben fehérebb színt szeretne, érdemes előzetesen professzionális fogfehérítést kérni fogorvosától.

Rövid várakozás

A lenyomatvétel után a munka a fogtechnikai laboratóriumban folytatódik. A porcelán héjak elkészülésére kb. 5 munkanapot kell várni. A fogak addig sincsenek fedetlenül. Vagy az előzetes ideiglenes próbahéjak, vagy egyszerű ideiglenes takarás védi őket.

Önfeledt mosoly

A porcelán héjak felragasztása érzéstelenítésben történik. A ragasztás után kb. 4 órával az új fogak már tökéletesen úgy használhatóak, mint az eredeti fogak, csak annál sokkal szebbek és csillogóbbak. Az önfeledt mosoly többé nem akadály.

Többet hozna ki a mosolyából? Ismerje meg a porcelán héjat!

Extrém vékony

IPS e.max Ivoclar lithium diszilikát, vagy üvegkerámia az esztétikai fogászati helyreállítás szakértője. Ez az anyag maximális keménységet jelent, minimális falvastagság mellett. Szürke, tömött, elhalt fogakra is készíthető, mert megfelelő takarást biztosít a természetes hatáshoz. No. 1 esztétika!

Csiszolásmentesen is

A líthium diszilikát nem csak esztétikus, de egyben erős anyag is, vékony kivitelben is ellenáll a rágóerőnek. Ez lehetőséget ad arra, hogy bizonyos esetekben akár csiszolás nélkül is el lehessen készíteni a héjakat. Ha csiszolni kell, az is maximum 0,8 mm a fog elülső felszínéből.

Akár 5 nap alatt

Az IPS e.max Ivoclar porcelán héj akár egy hét alatt elkészülhet. Az előkészítés napján megtörténik a színválasztás, majd 5 nap múlva felragaszthatóak a vadonatúj porcelán héjak. Amennyiben fehérebb fogakat szeretne, az összhatás kedvéért a kezelés előtt professzionális fogfehérítés kérhető.
A mosoly megérdemli a legjobbat

Esztétikából ötös

Az üvegkerámia különleges fizikai tulajdonságokkal bír. Ez az anyag valóban képes utánozni a természetes fogzománc csillogását és fényét. De a fogászatban ez nem elegendő, hiszen a rágás és harapás erőit is viselni kell.

Stabilitásból jeles

Szerencsére itt sem kell csalódnunk. Az üvegkerámia maximális keménységet biztosít, akár egészen vékony falvastagság mellett is, így megfelelő indikáció mellett a törés vagy repedés veszélye nélkül hordható.
Mikor válasszon porcelán héjat?

Ha Ön a szürke, tömött, csúnya, rossz alakú vagy enyhén torlódott fogai helyett szabályos és szép mosolyra vágyik, a porcelán héj tökéletesen alkalmas lehet, amennyiben Ön normál harapással rendelkezik és nincs komolyabb fogívszűkülete.

A porcelán héjat mindenképp a mosolyzónában javasolt készíteni, azaz az első fogaknál. A rágófogakra korona szükséges, hiszen ott a fogakat sokkal nagyobb terhelés éri, mint a front terület fogait.

A porcelán héj csak meglévő fogak esztétikai megújítására használható, foghiány pótlására nem alkalmas. Gyökérkezelt fogak esetén inkább korona szükséges.

Milyen alternatívája van a porcelán héjnak?

A líthium diszilikát anyagból készülő IPS e.max Ivoclar porcelán héjnak nincs esztétikai alternatívája, ezzel lehet a mosolyt a legszebben és leginkább élethűen átalakítani. Aki kompromisszumok nélküli, szép mosolyt szeretne és a fogászati szituáció megengedi, mindenképp válassza ezt a megoldást. Gyökérkezelt fog esetén az üvegkerámia korona lehet a megoldás. Amennyiben Önnek foghiánya is van a mosolyzónában, akkor valóban alternatív megoldásra van szükség. Ilyen esetekben a fémmentes, és szintén prémium minőségű esztétikai élményt nyújtó cirkónium porcelán korona és híd a megfelelő választás.
“ A porcelán héjat a páciensek első helyen választják, ha esztétikai hibáikat szeretnék elrejteni a mosolyzónában. Előnytelen színű és formájú fogak esetén szabályos és természetesen szép mosoly alakítható ki! Ennél a technikánál ráadásul nem szükséges az egész fogkoronát lecsiszolni, sőt bizonyos esetekben csiszolás nélkül is elkészíthető. “

Dr. Déry Judit

Fogorvos

Mennyibe kerül az IPS e.max porcelán héj?

A páciensek véleményei alapján, az első helyen választott fogínykezelési technika a Guided Biofilm Therapy, hiszen nem csak fájdalommentes, de kényelmes és a ma elérhető leghatékonyabb fogíny terápiás módszer.

Nézze meg, miből mi lett porcelánhéj kezeléssel!

Porcelánhéj

Porcelánhéj

Porcelánhéj