Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Részleges kivehető pótlások

Részleges kivehető pótlások

Részleges kivehető fogpótlás

Nagyon gyakran a megmaradt fogak száma nem elegendő egy rögzített pótláshoz (hídhoz) vagy a meglévő fogak annyira meggyengülnek (pl. fogágybetegség, csontsorvadás miatt), hogy ezek a fogak hosszú távon már nem bírnak el egy hidat. Ilyenkor a megmaradt fogakat felhasználhatjuk a kivehető rögzítésére. Minden ilyen fog kincs, hiszen egy jól elhorgonyzott és kellőképpen megtámasztott kivehető fogpótlások nagymértékben növeli a beteg komfortérzetét. Még egyetlen egy megmaradt fog is hatalmas előnyt biztosít a teljes fogatlan esethez képest. Sok esetben a betegek arról számolnak be, hogy rágás vagy beszéd közben észre sem veszik, hogy protézist hordanak. Teleszkópos kivehető fogsor Amennyiben egy-két maradó fogunk van és a fogbeültetés nem jöhet szóba, úgy a maradó fogak védelme érdekében a leginkább esztétikus és funkcionálisan is megbízható megoldás a teleszkópos műfogsor. Nézze meg az esetbemutatást. Kapocs nélküli kivehető fogsor Amennyiben több fog hiányzik, de még jópár fogunk megmaradt és a fogászati implantációval kombinált fogpótlás nem jöhet szóba, esztétikus és funkcionálisan is kielégítő megoldás a rejtett patentokkal ellátott, fix és kivehető részt tartalmazó fogsor. Kapcsos kivehető fogsor Amennyiben több fog hiányzik és a leginkább költségtakarékos megoldást szeretnénk megtalálni foghiányunk pótlására, akkor a fix és kivehető elemeket egyaránt tartalmazó kapcsos kivehető műfogsort javasoljuk. Nézze meg az esetbemutatást.

A részleges kivehető fogpótlás elemei

 • A részleges kivehető fogpótlás több részből áll:
 • rögzített rész (ez általában híd vagy korona),
 • alaplemez – ez fekszik fel az ínyre,
 • műfogak és műíny
 • kapcsok vagy rejtett elhorgonyzó elemek
A meglévő fogakra csiszolás után híd vagy korona kerül, ez képezi a pótlás rögzített (ragasztott) részét. Ha a munka elkészül, ez lesz a pótlásnak az a része, amit nem kell kivenni tisztításkor. Ez a híd rögzíti majd kivehető részt, ami egy alaplemezből és a hozzá illesztett műanyag fogakból áll. A részleges kivehető fogpótlások alaplemeze készülhet fémből vagy műanyagból. A fém alaplemezes fogsorok számos előnnyel rendelkeznek:
 • tartósabbak, hiszen fémből vannak kiöntve, s nagyon ritkán törnek el
 • kényelmesebbek, mivel vastagságuk jóval kisebb, mint a műanyag alaplemezé, így sokkal könnyebb hozzászokni.
A komfortérzetet az is növeli, hogy ezek felülete is lényegesen kisebb, így a szájpadlás felületét sem takarja olyan nagymértékben, mint a műanyag alaplemez. Ez esetben az ízérzékelésben sem lesznek jelentős változások. Az alaplemezhez illesztett fogak minden esetben műanyagból készülnek. Kiválasztásukkor minden esetben szem előtt kell tartani a beteg esztétikai igényeit: a fogak úgy formailag¸ mint színben egyezniük kell az előző fogakkal. Némely páciens úgy hallotta hogy szebbek a porcelán fogak a fogsoron és olyat szeretnének. Ez nem igaz, a műanyag fogak nagyon szépek és esztétikusak és nagy előnyük, hogy nem nehezítik el a fogsort illetve nem pattannak és törnek el olyan könnyen mint egy porcelán fogsor. A fogsor rögzítésére több megoldás is lehetséges: öntött fémkapcsok – ezek aránylag olcsóbbak, csak nem túl esztétikusak
 • teleszkóprendszerek – esztétikusan elbújtatott rögzítés, 2-3 megmaradt fog esetén alaklmazható, a teleszkóprendszer technikájából adódóan elsősorban aranyötvözetből készítendő
 • finommechanikai (rejtett) rögzítőelemek – speciális rejtett patentok, zárak, melyek esztétikailag kiváló megoldásként rögzítik a kivehető részt.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
 • Hétfő – Péntek
  08:00 – 20:00 
 • Szombat
  zárva
 • Vasárnap
  zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.