Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Segítség klaffog a fogsorom

Segítség klaffog a fogsorom

Éjszaka a pohárban, avagy a klaffogó fogsor rövid története

Ha Önnek megvan minden foga, és nincs szüksége fix all-on-4 fogsorra ne olvasson tovább! Az alábbi történet a nyugalom megzavarására alkalmas részletet tartalmaz egy 73 és ¾ éves, kedves nyugdíjas néni naplójából: “A máskor barátságosnak tűnő kivehető fogsorom, mely éjjel a vizespohárban pihent, nappal komoly kellemetlenségek okozója volt. Tegnap például fájdalmat okozva mozdult el rágáskor, majd őrjítően klaffogott beszéd közben. A délutáni kártyaparti közben hirtelen, minden előzetes bejelentés nélkül, megszégyenítően lecsúszott, majdnem kiesett a számból... Hogy mikre nem képes! Teljesen el vagyok keseredve…” Lehetünk dühösek a fogsorra, az életre, az öregségre vagy az ügyetlen fogorvosra, de az igazság az, hogy a kivehető fogsor, fogak nélkül, a vékony, lapos csonton nem sok kapaszkodót talál. Ügyes fogorvos-fogtechnikus páros még ilyen helyzetekben is kihozza a helyzetből a lehető legtöbbet, megkeresi a szájban a legapróbb kis felületet, ahol a fogsor ügyesen megkapaszkodhat, de bizony sokszor ez sem elég a megfelelő stabilitáshoz. A gyógyszercégek kapva kapnak a lehetőségen, fogsorragasztót ajánlanak segítségül, hogy legalább az ünnepi ebédek, fontos események könnyebbek legyenek, de a hétköznapokra ez sem nyújt mindig kényelmes megoldást.

A mini fogimplantátumok sem adják vissza a természetes fogak eredeti erejét, de óriási segítséget jelentenek a fogsornak!

Ezeket az implantátumokat azon páciensek részére fejlesztették ki, akik az évek során az összes fogukat elvesztették és kivehető fogpótlást kénytelenek viselni. A mini fogimplantátumok kapaszkodót nyújtanak a műfogsornak, így az lényegesen stabilabbá válik evéskor és beszédkor is. Minél több fogát, és minél régebben veszíti el az ember, a csont annál laposabbá és vékonyabbá válik. A mini fogimplantátumok kifejlesztésekor alapvető cél volt, hogy ezt a tipusú implantátumot a vékony és gyenge csontba is be lehessen ültetni, ráadásul a lehető legkisebb műtéti trauma mellett. Maga a műtét kb. 30-60 percet vesz igénybe. A fogínyt nem kell felvágni, a vékony mini fogimplanátumokat egy rutinos szájsebész aránylag könnyen és gyorsan elhelyezi a csontban. A régi fogsor ideiglenes módon ugyan de a műtét után néhány nappal ismét hordható, a végleges fogpótlás pedig 2 hónap múlva készülhet el. A mini implantátumok akkor is beültethetőek, ha nem készül új fogsor. Van ugyan ennek is költsége a régi fogsor belső részét ugyanis át kell alakítani, de ez mégsem annyi, mint egy új fogsor ára. A mini fogimplantátumok ára a normál fogimplantátumokhoz képest pedig jóval kedvezőbb.

Milyen változásokra számíthatunk a mini fogimplantátumok beültetése után?

A fogsor kényelmesebbé válik Mind az alsó, mind a felső fogsort minimum 2, jobb esetben 4 db mini fogimplantátum fogja stabilizálni. Ez a 4 kis fogimplantátum, mint egy kabát négy patentja szorosan fogja a fogsort, így az beszéd és rágás közben már jóval kevésbé fog elmozdulni, klaffogni. Többféle, az addig túl keménynek vagy ragacsosnak bizonyuló étel rágható már meg elmozdulás nélkül, beszéd közben pedig a fogsor szinte egyáltalán nem moccan meg. Szép megjelenés A mini implantátumok nem látszódnak a fogsor viselésekor. A mini implantátumos fogsorral a “fogsoros megjelenés” megszűnik, környezete egyáltalán nem szerez tudomást arról, hogy Ön műfogsort visel. Biztonság a fogínynek A mini implantátumokkal rögzített fogsor nem lazul meg, nem csúszik el, így nem irritálja és nem töri fel a fogínyt. Könnyen kezelhető A mini implantátumokból a fogíny felett csak kicsiny gömböcskék látszódnak. Ezekre a pici gömbökre, mint patentokra kell rápattintani a fogsort. A felpattintott fogsor az implantátumfejeken stabilan rögzül. A műszaki érzékkel nem rendelkezők is simán megoldják a fogsor ki és behelyezését. Kisebb csontveszteség A hagyományos kivehető fogpótlásnáll, ahol nincs mini fogimplantátumokkal stabilizálva a fogsor, a csontvesztés szinte elkerülhetetlen jelenség, ami a viselés során jelentősen csökkenti a műfogsor stabilitását. A beültetett mini implantátumok ezzel szemben hasonlóan viselkednek, mint a természetes foggyökér, így rágáskor a fogsor és az implantátumok terhelése a csontra jótékony hatással bír. Élvezhetőbb rágás, jobb emésztés A mini fogimplantátummal megsegített fogsor segítségével az ételt alaposabban meg lehet rágni. A jobban megrágott, alaposan felaprított étel pedig könnyebben emészthető.
AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.