Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
Budapest Dentál 13. kerület
Szájsebészet

Szájsebészet - Budapest Dental Fogászat

Szájsebészet fájdalom nélkül, Önre figyelve!

A szájsebészet a fogászat azon szakterülete, amelytől az általános fogászati beavatkozásokhoz képest is nagyobbak a félelmek. Pedig ma már olyan eljárások léteznek, amelyekkel valóban fájdalommentessé válik a kezelés. Mi Ultracain DS Forte érzéstelenítőt használunk, ami négyszer erősebben hat, mint a közismert Lidocain.
Fogeltávolítás
19 000-35 000 Ft
Bölcsességfog eltávolítása
25 000-49 000 Ft
Gyökércsúcs rezekció
42 000 Ft-tól

Szájsebészet. Műtétek, kezelések, foghúzás során feltett leggyakoribb kérdések

A modern érzéstelenítővel végzett szájsebészeti kezelés nem fáj, de érdemes a műtétre felkészülni, hogy a gyógyulás is könnyű legyen!
Mikor lehet enni foghúzás után és mit?

A szájsebészeti műtét után, a szájba gézgombóc kerül. Ezt fél órán át javasolt finoman szorítani.

Az érzéstelenítő hatása kb. a beadástól számított három órán át tart, egyéni különbségek vannak. Addig nem szabad enni, inni! A szájsebészeti érzéstelenítés után ugyanis félrenyelhet, vagy felsértheti a fogínyt, illetve nem jól érzékeli az ételek hőfokát. A fogeltávolítás napján szénsavas, forró, ill. alkoholos italokat ne fogyasszon!

A seb teljes begyógyulásáig ne egyen mákot, szezámmagot stb. tartalmazó ételeket. Ha ezek bekerülnek a nehezen tisztítható sebbe, ott akár gyulladást is okozhatnak. Híg tejtermékek fogyasztását három napig érdemes mellőzni.

Lehet e dohányozni szájsebészeti műtét után?

A saját érdekében javasoljuk, egy napig ne dohányozzon! A dohányfüst nagyon ártalmas a sebgyógyulásra nézve, nemhogy csökkenti, fokozza a gyulladási hajlamot és terheli az immunrendszert. Ha tovább meg tudja állni, még jobb, sokat segít önmagának, a szervezetének és a gyors és szövődménymentes sebgyógyulásnak!

Mit tegyen ha fáj a műtét után a műtött terület?

Ha duzzanatot észlel, vagy fájdalmat a seb körül, kívülről jegelje a területet. Legjobb a célra a patikákban kapható jégzselé. Ezt érdemes már a műtétre készülve a foghúzás előtt a mélyhűtőbe készíteni és hazaérve már ott a jéghideg segítség. Fontos, egyszerre maximum 10 percig jegeljen, majd 15 perc szünet! A túlzottan sok jegelés is káros lehet, a felső fogaknál akár arcüreggyulladást is okozhat! Itt is fontos a szabály, figyeljen magára és annyit tartsa ott a jeget, ameddig érezhetően jól esik, majd tartson szünetet. Általában az első nap szükséges a jegelés, később nem, de ebben egyéni eltérések vannak. Az esetleges duzzanat nagyon jól reagál a jegelésre.

 

Hogyan kell tisztítani a sebet a szájsebészeti műtét után?

Az a jó, ha a foghúzás helyének megfelelően véralvadék alakul ki, hiszen később ebből lesz majd a csont. Fogeltávolítás után nem szabad öblögetni, a sebet szívogatni.  A beavatkozás napján csak a fogait mossa meg, a sebet ne, azért, hogy az eltávolított fog helyén lévő értékes és fontos vérrög ne sérüljön meg!

A foghúzás utáni napon már a sebet is tisztítani kell. Erre puha fogkefét javaslunk. A tisztítás legyen alapos, de egyben igen kíméletes. Nem szabad kipiszkálni a véralvadékot! Ez zárja le a sebet, helyben kell maradnia. A seb tisztítása fájdalmas lehet, vérzéssel járhat, ez normális!

 

 

Mi a helyzet a sporttal foghúzás vagy műtét után?

A szájsebészeti műtétet következő három napban uszoda, szauna, szolárium használata, intenzív sport, erős fizikai megterhelés kerülendő. Ezek a seb szétnyílásához, fertőzéshez vezethetnek. Ez a 3 nap még akkor is betartandó, ha a műtéti sebet varrat zárja le. (Varrat akkor szükséges, ha eleve túl nagy volt seb!)

Három nap után fokozatosan el lehet kezdeni a sportot, de figyelje meg magát, és semmi olyat ne tegyen, ami nem esik jól a seb területen. Egyéni érzékenységek vannak!

Milyen gyógyszert szedjek szájsebészet után?

Fájdalomcsillapítót szükség esetén vegyen be az előírt dózis betartásával. A diclofenak tartalmú gyógyszerek a legjobbak a szájsebészeti fájdalom kezelésére, de az Algopyrin, Algoflex stb. is hatásosak! Aspirin bevétele TILOS! Vérzést indíthat el!

Antibiotikumot csak orvosi rendelésre vegyen be! Az antibiotikum nem rutin gyógyszer a foghúzás, vagy szájsebészeti műtét után! Az orvos csak akkor ír antibiotikumot, ha valamilyen komplikációnak, vagy szövődménynek nagyobb az esélye, az általános egészségi állapot vagy a műtét helyi jellege alapján. Normál esetben teljesen szükségtelen az antibiotikumos kezelés!

“ A műtéteknél a legfontosabb a nyugalom. Ezért mindenre alaposan felkészülök. A műtét előtt még egyszer átnézem a röntgeneket. Az alsó bölcsességfog műtéteknél vagy komolyabb szájsebészeti beavatkozásoknál nagy adomány, hogy most már 3D CBCT felvételt is kérhetek, így a műtéteket még nagyobb biztonság mellett végezhetem el. “

Dr. Nagy Zoltán

Dento-alveoláris szájsebész szakorvos

BudapestDental

Fájdalommentesség

Az érzéstelenítést Ultracain DS Forte érzéstelenítővel végezzük, amely négyszer erősebben zsibbaszt, és hatása kétszer tovább tart, mint a sokak által ismert Lidocain érzéstelenítőé. Fogászatunkon két tapasztalt, ügyes kezű, empatikus szájsebész doktor dolgozik, a műtéteket gyorsan, precízen, fájdalommentesen végzik.

Modern diagnosztika

Az állapotfelmérés szerves része a digitális panoráma röntgen. A kapott kép pontos, az átlagosnál kiemelkedőbb diagnosztikai lehetőséget biztosít. Bölcsességfog eltávolítás, gyökércsúcs rezekció, vagy komolyabb szájsebészeti műtét tervezése esetén készíthetünk 3-dimenziós CBCT röntgenfelvételt is, amennyiben az indokolt.

Különleges szakértelem

A szájsebészet a fogorvoslás egyre komplexebbé váló területe. Rendelőnk szájsebész szakorvosai nem csak magánrendelői, de kórházi szájsebész tapasztalattal is rendelkeznek. Nap, mint nap rengetegen keresnek meg minket szájsebészeti igényekkel, és pácienseink véleményei alapján orvosainkat a páciensek 97,4%-a ajánlja tovább!

Fogorvosfrász helyett szakértelem

Ha az Ön fogászati problémájának megoldásában kikerülhetetlen állomás a szájsebészeti kezelés, akkor mindenképp érdemes szakértőhöz fordulnia a témában. Segítségére tudunk lenni abban, hogy magabiztosan, nyugodt szívvel ülhessen be a fogorvosi székbe még abban az esetben is, ha a szájsebészeti műtét gondolata negatív érzéseket kelt Önben.

Ne várja meg az utolsó utáni pillanatot!

Jöjjön el és válasszon tapasztalt, empatikus szájsebész szakorvost! Egy fogeltávolító műtétet halogatni nem csak felesleges, de veszélyes is, hiszen a fog gyulladása gócos elváltozás, mely az egész szervezetre káros hatással van.

Ferde? Fekszik? Keresztben nőtt?

A szájsebészeti kezelések nagy részét teszik ki a bölcsességfog műtétek. Míg a felső bölcsességfogak eltávolítása aránylag egyszerű, az alsó bölcsességfogak a kemény alsó állkapocscsontban bizony okozhatnak meglepetéseket. Ferde, fekvő, vagy keresztben álló bölcsességfogak eltávolítása időt és tapasztalatot igényel érdemes tehát ezt a kezelést tapasztalt szájsebészre bízni.

Műtét előtti felkészülés, 3D CBCT röntgen

Az alsó bölcsességfogműtétek egyik nagy rizikója az alsó állkapocsban futó érzőideg megközelítése. Sokszor a kétdimenziós panoráma röntgen nem elegendő a biztos felkészüléshez. Ezért komplikált esetben a szájsebész az eltávolítandó bölcsességfogról 3-dimenziós CBCT felvételt kér.

Gyökércsúcs rezekció

A fog megmentésére tett utolsó kísérlet a fogeltávolítás előtt a gyökérkezelés. Számos esetben találjuk, hogy a gyökércsúcson a csatornák elágazóak, így a gyökér nem kezelhető végig, a fertőző kórokozók a gyökér csúcsi részében levő csatornákban megmaradnak. A rezekciós műtéttel a foggyökér csúcsi részét távolítja el a szájsebész.

Csontpótlás, arcüregemelés, fogbeültetés

A fogeltávolítás után fél-egy éven belül optimális a fogbeültetés, hiszen a hiányzó fogat mindenképp pótolni érdemes. Ha az optimális időn belül nem történik meg a fogbeültetés, a csont a hiány helyén sorvadni kezd. Később már sok esetben csak csontpótló műtéttel lehet elegendő csontot építeni.

A szájsebészeti kezelések lépései

Rendelőnkben több fogászati szakterület orvosa egy csapatként dolgozik együtt szájsebészeinkkel. A rendelő modern felszereltsége támogat minket abban, hogy a tudásunk legjavát adhassuk Önnek. Válasszon tapasztalt szájsebészt, ahol valóban Ön és a problémája van a középpontban!
Állapotfelmérés

Akut probléma esetén igyekszünk a lehető leghamarabb időpontot adni állapotfelmérésre. A vizsgálatot általános fogorvos végzi, és panoráma röntgenfelvétel készül. Bölcsességfog műtét esetén 3-dimenziós CBCT felvétel is készülhet.

Időpont egyeztetés

Szájsebészeti rendeléseinkre Ön az állapotfelmérés után kapott kezelési terv alapján tud időpontot egyeztetni. Amennyiben konkrét kérdései vannak a szájsebészhez, a műtét előtt lehetőség van külön szájsebészeti konzultációra is.

Kezelési terv

Amennyiben Önnek a kezelési terve fogeltávolítást, vagy egyéb szájsebészeti műtétet tartalmaz, a terv minden esetben javaslatot is tesz az eltávolított fog pótlására vagy a további szükséges kezelésekre. Minden hiányzó fogat érdemes pótoltatni!

Felkészülés a műtétre

Az állapotfelmérés után Ön a kezelési tervét a személyes MyBudapestDental fiókjába kapja, ahol a röntgenfelvételeit is megtekintheti. A fiókból a szájsebészeti műtét előtt és után javasolt teendők listáját és további tájékoztató anyagokat tölthet le.

Fájdalommentes kezelés

A hagyományos fogeltávolító fogók mellett rendelőnkben speciális szájsebészeti felszerelés áll szájsebész szakorvosaink rendelkezésére, hogy a műtéteket minél gyorsabban és precízebben végezhessék el, a legnagyobb biztonsággal.

Bölcsességfog műtétek

A szájsebészeti kezelések jó részét a bölcsességfog műtétek teszik ki. Sokszor az alsó állkapocsban a bölcsességfogak rendellenesen nőnek, eltávolításuk komoly beavatkozást igényel. Ilyenkor a műtét előtt 3D CBCT felvétel is készül.

Mennyibe kerülnek a szájsebészeti kezelések?
A foghúzás vagy a szájsebészeti műtét ára elsősorban az adott szituációtól függ. Egy fog eltávolítása 15 perctől több óráig is tarthat. Az Ön szájsebészeti kezelésének áráról a kezelési terv ad pontos tájékoztatást. Az alábbi szájsebészeti kezelés árak tájékoztató jellegűek.

Fogeltávolítás

19 000-35 000 Ft
Fájdalommentes foghúzás

Tapasztalt szájsebészek

Ultracain DS Forte érzéstelenítés

Modern műtéti technológia

Bölcsességfog eltávolítása

25 000-49 000 Ft
Fájdalommentes műtétek

Tapasztalt szájsebészek

Ultracain DS Forte érzéstelenítés

Modern műtéti technológia

Gyökércsúcs rezekció

42 000 Ft-tól
Fájdalommentes műtétek

Tapasztalt szájsebészek

Ultracain DS Forte érzéstelenítés

Modern műtéti technológia

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.