Budapest Dentál 13. kerület

Szájsebészet

Szájsebészet fájdalom nélkül, Önre figyelve!

A szájsebészet a fogászat azon szakterülete, amelytől az általános fogászati beavatkozásokhoz képest is nagyobbak a félelmek. Pedig ma már olyan eljárások léteznek, amelyekkel valóban fájdalommentessé válik a kezelés. Mi Ultracain DS Forte érzéstelenítőt használunk, ami négyszer erősebben hat, mint a közismert Lidocain.

Fogeltávolítás

19 000-35 000 Ft

Bölcsességfog eltávolítása

25 000-49 000 Ft

Gyökércsúcs rezekció

42 000 Ft-tól

Fogeltávolítás

19 000 Ft

Bölcsességfog eltávolítása

25 000 Ft

Tejfog eltávolítása (gyermeknek)

12 000 Ft

Szájsebészet. Műtétek, kezelések, foghúzás
során feltett leggyakoribb kérdések

Páciensek szinte egybehangzó véleménye alapján hitelesen állítjuk, hogy a helyi érzéstelenítés miatt a fogbeültetés ma már egyáltalán nem fájdalmas. Ha nagy eséllyel Önnek is fogbeültetésre lehet szüksége, vagy csak szeretné felmérni fogazata állapotát, kérjen időpontot mielőbb specialistáinkhoz!

A szájsebészeti műtét után, a szájba gézgombóc kerül. Ezt fél órán át javasolt finoman szorítani.

 

Az érzéstelenítő hatása kb. a beadástól számított három órán át tart, egyéni különbségek vannak. Addig nem szabad enni, inni! A szájsebészeti érzéstelenítés után ugyanis félrenyelhet, vagy felsértheti a fogínyt, illetve nem jól érzékeli az ételek hőfokát. A fogeltávolítás napján szénsavas, forró, ill. alkoholos italokat ne fogyasszon!

 

A seb teljes begyógyulásáig ne egyen mákot, szezámmagot stb. tartalmazó ételeket. Ha ezek bekerülnek a nehezen tisztítható sebbe, ott akár gyulladást is okozhatnak. Híg tejtermékek fogyasztását három napig érdemes mellőzni.

A saját érdekében javasoljuk, egy napig ne dohányozzon! A dohányfüst nagyon ártalmas a sebgyógyulásra nézve, nemhogy csökkenti, fokozza a gyulladási hajlamot és terheli az immunrendszert. Ha tovább meg tudja állni, még jobb, sokat segít önmagának, a szervezetének és a gyors és szövődménymentes sebgyógyulásnak!

Ha duzzanatot észlel, vagy fájdalmat a seb körül, kívülről jegelje a területet. Legjobb a célra a patikákban kapható jégzselé. Ezt érdemes már a műtétre készülve a foghúzás előtt a mélyhűtőbe készíteni és hazaérve már ott a jéghideg segítség. Fontos, egyszerre maximum 10 percig jegeljen, majd 15 perc szünet! A túlzottan sok jegelés is káros lehet, a felső fogaknál akár arcüreggyulladást is okozhat! Itt is fontos a szabály, figyeljen magára és annyit tartsa ott a jeget, ameddig érezhetően jól esik, majd tartson szünetet. Általában az első nap szükséges a jegelés, később nem, de ebben egyéni eltérések vannak. Az esetleges duzzanat nagyon jól reagál a jegelésre.

Az a jó, ha a foghúzás helyének megfelelően véralvadék alakul ki, hiszen később ebből lesz majd a csont. Fogeltávolítás után nem szabad öblögetni, a sebet szívogatni. A beavatkozás napján csak a fogait mossa meg, a sebet ne, azért, hogy az eltávolított fog helyén lévő értékes és fontos vérrög ne sérüljön meg!

 

A foghúzás utáni napon már a sebet is tisztítani kell. Erre puha fogkefét javaslunk. A tisztítás legyen alapos, de egyben igen kíméletes. Nem szabad kipiszkálni a véralvadékot! Ez zárja le a sebet, helyben kell maradnia. A seb tisztítása fájdalmas lehet, vérzéssel járhat, ez normális!

A szájsebészeti műtétet következő három napban uszoda, szauna, szolárium használata, intenzív sport, erős fizikai megterhelés kerülendő. Ezek a seb szétnyílásához, fertőzéshez vezethetnek. Ez a 3 nap még akkor is betartandó, ha a műtéti sebet varrat zárja le. (Varrat akkor szükséges, ha eleve túl nagy volt seb!)

 

Három nap után fokozatosan el lehet kezdeni a sportot, de figyelje meg magát, és semmi olyat ne tegyen, ami nem esik jól a seb területen. Egyéni érzékenységek vannak!

Fájdalomcsillapítót szükség esetén vegyen be az előírt dózis betartásával. A diclofenak tartalmú gyógyszerek a legjobbak a szájsebészeti fájdalom kezelésére, de az Algopyrin, Algoflex stb. is hatásosak! Aspirin bevétele TILOS! Vérzést indíthat el!

 

Antibiotikumot csak orvosi rendelésre vegyen be! Az antibiotikum nem rutin gyógyszer a foghúzás, vagy szájsebészeti műtét után! Az orvos csak akkor ír antibiotikumot, ha valamilyen komplikációnak, vagy szövődménynek nagyobb az esélye, az általános egészségi állapot vagy a műtét helyi jellege alapján. Normál esetben teljesen szükségtelen az antibiotikumos kezelés!

A szájsebészeti kezelések lépései

Rendelőnkben több fogászati szakterület orvosa egy csapatként dolgozik együtt szájsebészeinkkel. A rendelő modern felszereltsége támogat minket abban, hogy a tudásunk legjavát adhassuk Önnek. Válasszon tapasztalt szájsebészt, ahol valóban Ön és a problémája van a középpontban!

Állapotfelmérés

Akut probléma esetén igyekszünk a lehető leghamarabb időpontot adni állapotfelmérésre. A vizsgálatot általános fogorvos végzi, és panoráma röntgenfelvétel készül. Bölcsességfog műtét esetén 3-dimenziós CBCT felvétel is készülhet

Időpont egyeztetés

Szájsebészeti rendeléseinkre Ön az állapotfelmérés után kapott kezelési terv alapján tud időpontot egyeztetni. Amennyiben konkrét kérdései vannak a szájsebészhez, a műtét előtt lehetőség van külön szájsebészeti konzultációra is.

Kezelési terv

Amennyiben Önnek a kezelési terve fogeltávolítást, vagy egyéb szájsebészeti műtétet tartalmaz, a terv minden esetben javaslatot is tesz az eltávolított fog pótlására vagy a további szükséges kezelésekre. Minden hiányzó fogat érdemes pótoltatni!

Felkészülés a műtétre

Az állapotfelmérés után Ön a kezelési tervét a személyes MyBudapestDental fiókjába kapja, ahol a röntgenfelvételeit is megtekintheti. A fiókból a szájsebészeti műtét előtt és után javasolt teendők listáját és további tájékoztató anyagokat tölthet le.

Fájdalommentes kezelés

A hagyományos fogeltávolító fogók mellett rendelőnkben speciális szájsebészeti felszerelés áll szájsebész szakorvosaink rendelkezésére, hogy a műtéteket minél gyorsabban és precízebben végezhessék el, a legnagyobb biztonsággal.

Bölcsességfog műtétek

A szájsebészeti kezelések jó részét a bölcsességfog műtétek teszik ki. Sokszor az alsó állkapocsban a bölcsességfogak rendellenesen nőnek, eltávolításuk komoly beavatkozást igényel. Ilyenkor a műtét előtt 3D CBCT felvétel is készül.

Fájdalommentesség

Az érzéstelenítést Ultracain DS Forte érzéstelenítővel végezzük, amely négyszer erősebben zsibbaszt, és hatása kétszer tovább tart, mint a sokak által ismert Lidocain érzéstelenítőé. Fogászatunkon két tapasztalt, ügyes kezű, empatikus szájsebész doktor dolgozik, a műtéteket gyorsan, precízen, fájdalommentesen végzik.

Modern diagnosztika

Az állapotfelmérés szerves része a digitális panoráma röntgen. A kapott kép pontos, az átlagosnál kiemelkedőbb diagnosztikai lehetőséget biztosít. Bölcsességfog eltávolítás, gyökércsúcs rezekció, vagy komolyabb szájsebészeti műtét tervezése esetén készíthetünk 3-dimenziós CBCT röntgenfelvételt is, amennyiben az indokolt.

Különleges szakértelem

A szájsebészet a fogorvoslás egyre komplexebbé váló területe. Rendelőnk szájsebész szakorvosai nem csak magánrendelői, de kórházi szájsebész tapasztalattal is rendelkeznek. Nap, mint nap rengetegen keresnek meg minket szájsebészeti igényekkel, és pácienseink véleményei alapján orvosainkat a páciensek 97,4%-a ajánlja tovább!
Foghúzás fájdalommentesen

Fogorvosfrász helyett szakértelem

Ha az Ön fogászati problémájának megoldásában kikerülhetetlen állomás a szájsebészeti kezelés, akkor mindenképp érdemes szakértőhöz fordulnia a témában. Segítségére tudunk lenni abban, hogy magabiztosan, nyugodt szívvel ülhessen be a fogorvosi székbe még abban az esetben is, ha a szájsebészeti műtét gondolata negatív érzéseket kelt Önben.

Ne várja meg az utolsó utáni pillanatot!

Jöjjön el és válasszon tapasztalt, empatikus szájsebész szakorvost! Egy fogeltávolító műtétet halogatni nem csak felesleges, de veszélyes is, hiszen a fog gyulladása gócos elváltozás, mely az egész szervezetre káros hatással van.

Bölcsességfog műtétek

Ferde? Fekszik? Keresztben nőtt?

A szájsebészeti kezelések nagy részét teszik ki a bölcsességfog műtétek. Míg a felső bölcsességfogak eltávolítása aránylag egyszerű, az alsó bölcsességfogak a kemény alsó állkapocscsontban bizony okozhatnak meglepetéseket. Ferde, fekvő, vagy keresztben álló bölcsességfogak eltávolítása időt és tapasztalatot igényel érdemes tehát ezt a kezelést tapasztalt szájsebészre bízni.

Műtét előtti felkészülés, 3D CBCT röntgen

Az alsó bölcsességfogműtétek egyik nagy rizikója az alsó állkapocsban futó érzőideg megközelítése. Sokszor a kétdimenziós panoráma röntgen nem elegendő a biztos felkészüléshez. Ezért komplikált esetben a szájsebész az eltávolítandó bölcsességfogról 3-dimenziós CBCT felvételt kér.
Szájsebészeti műtétek

Gyökércsúcs rezekció

A fog megmentésére tett utolsó kísérlet a fogeltávolítás előtt a gyökérkezelés. Számos esetben találjuk, hogy a gyökércsúcson a csatornák elágazóak, így a gyökér nem kezelhető végig, a fertőző kórokozók a gyökér csúcsi részében levő csatornákban megmaradnak. A rezekciós műtéttel a foggyökér csúcsi részét távolítja el a szájsebész.

Csontpótlás, arcüregemelés, fogbeültetés

A fogeltávolítás után fél-egy éven belül optimális a fogbeültetés, hiszen a hiányzó fogat mindenképp pótolni érdemes. Ha az optimális időn belül nem történik meg a fogbeültetés, a csont a hiány helyén sorvadni kezd. Később már sok esetben csak csontpótló műtéttel lehet elegendő csontot építeni.

“ A műtéteknél a legfontosabb a nyugalom. Ezért mindenre alaposan felkészülök. A műtét előtt még egyszer átnézem a röntgeneket. Az alsó bölcsességfog műtéteknél vagy komolyabb szájsebészeti beavatkozásoknál nagy adomány, hogy most már 3D CBCT felvételt is kérhetek, így a műtéteket még nagyobb biztonság mellett végezhetem el. “

Dr. Nagy Zoltán

Dento-alveoláris szájsebész szakorvos

Mennyibe kerülnek a szájsebészeti kezelések?

A foghúzás vagy a szájsebészeti műtét ára elsősorban az adott szituációtól függ. Egy fog eltávolítása 15 perctől több óráig is tarthat. Az Ön szájsebészeti kezelésének áráról a kezelési terv ad pontos tájékoztatást. Az alábbi szájsebészeti kezelés árak tájékoztató jellegűek.

Fogeltávolítás

19 000 Ft
Fájdalommentes foghúzás

Tapasztalt szájsebészek

Ultracain DS Forte érzéstelenítés

Modern műtéti technológia

Bölcsességfog eltávolítása

25 000 Ft
Fájdalommentes műtétek

Tapasztalt szájsebészek

Ultracain DS Forte érzéstelenítés

Modern műtéti technológia

Tejfog eltávolítása (gyermeknek)

12 000 Ft