1137 Budapest, Szent István körút 10. 3. em 8.

Sztármosoly titkai

Tartalomjegyzék

Porcelán héj – a sztármosoly titkai

A teljes porcelánhéj elsőrendű választás a kisebb formai hibák, elszíneződések, esztétikai hibák elrejtésére. A porcelán héj az esztétikai fogászat legelegánsabb vívmánya. Gondos tervezést, extrém precíz fogelőkészítést kíván meg az orvostól és tökéletesen esztétikus munkát a fogtechnikustól.

A beléfordított rengeteg munka és energia azonban megtérül – csodálatosan ragyogó, természetes hatású gyönyörű fogakat nyerünk. Természetesen nem elhanyagolható, hogy mindehhez nem kell az egész fogkoronát lecsiszolni, eltávolítva ezzel rengeteg értékes foganyagot, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség.

Az IMAX porcelán héj technológia mind esztétikai, mind fizikai paramétereiben kimagaslik a fogászatban ismert porcelán héj megoldások közül. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően extrém vékony méretben is készíthető, így formai átalakításra akár csiszolás nélküli változatban is megvalósítható!

Miért lehet a legjobb választás az Ön problémájára az IMAX porcelán héj?

Sem fogfehérítéssel, sem hagyományos technikákkal (direkt kompozit héj, hagyományos fémkerámia koronák) nem lehet elérni azt a fehérségű és szépségű tökéletes fogsor, mint amelyet a porcelán héjak felragasztásával elérhetünk. Ezért választják a közéleti személyiségek, sztárok is ezt a megoldást amennyiben valóban ragyogó fogsort szeretnének.

A porcelán héj elkészítésének lépései:

  • Amennyiben jóval fehérebb fogakat szeretnénk, a héjkészítés előtt szükséges valamelyik típusú fogfehérítést alkalmazni
  • A héjak helyének előkészítése érzéstelenítésben történik – ugyan az előkészítés az érzékeny dentin felszínt lényegében nem érinti, a fogra érkező hideg levegő-víz keverék pár perc után érzékennyé tenné a fogat
  • Az orvos előkészíti a héj helyét – kb. 0,6 – 1 mm felszíni zománc speciális formájú eltávolításával
  • Még ugyanabban az ülésben megtörténik a lenyomatvétel is
  • Az előkészített fogakra ideiglenes héjak kerülnek – ezekre azonban a végleges héjak elkészültéig érdemes jobban odafigyelni, hiszen csak ideiglenes ragasztással rögzülhetnek, könnyen leválhatnak.
  • A páciens az orvossal, vagy speciális esetben közvetlenül a fogtechnikussal kiválasztja a leendő fogszínt, meghatározva a speciális festéseket, az átlátszó zománcél formáját, vastagságát, a kívánt formát
  • Kb. egy héttel később elkészül a porcelán héj, melyet beragasztás előtt a páciens is ellenőriz
  • A ragasztás talán a leghosszadalmasabb és legnehezebb művelete a héjak elkészítésének, nagy odafigyelést, gondos előkészítést igényel. A ragasztás kémiailag odaköti a porcelán héj belső felszínét a foghoz, hogy a leválás esélye minimális legyen.
  • A végső polírozás után a páciens már csillogó gyönyörű fogaival mosolyoghat
Send this to a friend