Tegyünk porcelánt a fogakba

Esztétikus inlay

Esztétikus, azaz a fogat nem csak formájában, hanem színében, transzparenciájában is tökéletesen helyreállító inlayt készíthetünk porcelánból, vagy műanyagból, más néven módosított kerámiából fogtömés helyett.

Esztétikus porcelán inlay

A Budapest Dental rendelő, porcelán betét kapcsán a Zirkonzahn egyik testvérére a Prettau cirkon porcelán márkára szavaz, ha a porcelán rendszerek közül kell választani. A Prettau esztétikus cirkon porcelán inlay alapja az erős cirkon, ennek felszínét borítja az élethű porcelán leplezés. Erős, strapabíró és tökéletes esztétikájú anyagról van szó. A fog színe és transzparenciája megszólalásig utánozható. Keménysége, szakítószilárdsága a zománcéhoz nagyon hasonló, így funkciójában is jó választás az elveszett foganyag pótlására. A zománccal körülbelül hasonlóan kopik, talán kicsit keményebb, így a harapás beállítására oda kell figyelni. Igényes, biztonságos megoldás, hosszú távra tervezték.

Gradia módosított kerámia inlay

A Gradia márka mikrohybridcomposit, más néven módosított kerámia rendszerek. Az anyag, három polimerizációs lépcsőn keresztül éri el végleges szerkezetét – nyomás, fény, és hő. A fogtechnikus maga készít minden munkafázist – így egy kézben van az egész folyamat, mely biztosítja az elkészült fogpótlás tökéletességét.

A fogpótlás élethű színhatását a különböző színárnyalatokból való réteges felépítés adja. Végső lépésként a kályhában ég ki 140 Celsius fokon és ekkor veszi fel azokat a fizikai tulajdonságokat, amelyek visszaadják az élő fog érzését. Az anyag nem változtatja formáját, hő tágulása a fogéval azonos, így a széli záródás is tartós marad. Keménységére jellemző, hogy a fogéval azonos, és így nem koptatja a saját fogat.

A módosított kerámia inlay a betétek között a kedvezőbb árkategóriát képviseli. Betétek készítésekor leggyakrabban ezt az esztétikus inlay típust javasoljuk Pácienseinknek.

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Fogak fehérítése otthon és az orvos tanácsai

Strand Buli Szerelem És a fogaid hogy vannak

Hogyan válasszunk számunkra előnyösen fogkoronát

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”