Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Teljes fogatlanság kezelése

Teljes fogatlanság kezelése

Amikor már egyetlen fog sincs a szájban, három fő lehetőség van a fogpótlások tárházában. A legegyszerűbb, a hagyományos kivehető fogsor lényegében mindenki számára elkészíthető. Sokan azonban nem szeretnének kivehető műfogsort, más alternatívák után érdeklődnek. A teljes fogatlanság megoldására a fogbeültetés, és a beültetett műgyökerekre készíthető fogpótlás ad lehetőséget. Itt is van kivehető vagy teljesen fix fogsor. Az, hogy kinek melyik készülhet, elsősorban a meglévő csont mennyiségének, magasságának és vastagságának függvénye. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a csont, annál nagyobb esély van a fix fogsor készítésére. Minél vékonyabb és laposabb a csont annál inkább szűkülnek a fogbeültetés lehetőségei, és egyre inkább a kivehető fogsor felé billen a mérleg nyelve.

Teljes fogatlanság kezelése hagyományos kivehető fogsorral

A hagyományos kivehető fogsor műanyagból készül, és a helyben maradása csak a száj adottságaitól függ. Minél több olyan anatómiai részlet van a szájban, amelyet fel lehet használni a fogsor helyben tartására, annál stabilabb lesz a fogsor. Ha a csont nagyon elsorvadt, nagyon kevés lehetőség van arra, hogy a fogsor egy helyben maradjon a fogsor a rágáskor. A klasszikus fogsort ezért sok esetben műfogsor ragasztóval kell a szájban rögzíteni. Minél régebben húzták ki a fogakat, a csont annál inkább sorvadt. Ezért fontos, hogy amennyiben Ön még nem teljesen fogatlan, védje, óvja a fogait, hogy azok minél tovább a szájában maradhassanak. Ha pedig nem lehetséges a fogakat megmenteni, minél előbb gondoskodjon fogpótlásról, ha lehet, fogbeültetésről, hiszen a beültetett foggyökér mellett

Teljes fogatlanság kezelése mini implantátumokon rögzíthető, kivehető fogsorral

A mini implantátumokkal kombinált kivehető fogsor szintén műanyagból készül, de speciális kiegészítőket tartalmaz, melyek segítségével a fogsor felpattintható az implantátumokra, így az elmozdulása, lötyögése nagyban csökkenthető. A mini implantátumok olyan esetben javasoltak, amikor még valamennyi csont van, de az már nem elegendő a hagyományos, vastagabb méretű és ezért jobban terhelhető implantátumok behelyezésére. A vékony csontba vékonyabb implantátumok ültethetőek be. A vékony implantátumok azonban nem bírják olyan jól a rágóterhelést, így azt el kell osztani az implantátumokon és a fogatlan csonton. Ezért a megoldás szintén kivehető fogsor, de a mini implantátumok, mint kis patentok fogják a fogsort a szájban, ahol az stabilan marad. A mini implantátumokhoz rögzíthető kivehető fogpótlás nagyon sok idősebb páciensnek nyújt megnyugtató, élvezhető, esztétikailag is kedvező megoldást a hagyományos műfogsor helyett. Árát tekintve a hagyományos műfogsor árának körülbelül a duplája.

Teljes fogatlanság kezelése implantátumokon fixen rögzülő fogakkal

Teljes fogatlanság esetén fix fogpótlás csak abban az esetben készíthető, ha megfelelően vastag és erős csont áll rendelkezésre. A rágóterhelést ugyanis csak hagyományos, vastag implantátumok bírják elviselni, ezek beültetéséhez pedig vastag csontra van szükség. Az alsó állcsontban minimálisan 6 míg a felső állcsontban minimálisan 8 implantátum beültetésére van szükség ahhoz, hogy egy 10-12 fogból álló fogsor (híd) rögzíthető legyen az implantátumokon. A fogbeültetés után 6 hónapig, míg az implantátumok megfelelően csontosodnak, kivehető fogsort kell viselni. A csontosodási periódus lejára után bekerülnek az implantátum fejek, majd elkészül a fogpótlás. Az új fogsor csavarozással kerül fel az implantátum fejekre. A fogpótlást évenként minimum egyszer a fogorvos eltávolítja a fejekről, teljes tisztítás történik, majd újra csavarozás. Így az implantátumok és a rájuk rögzített fogak hosszú távon biztonsággal viselhetőek. Ez a megoldás teljesen a fix fogak kényelmét és esztétikáját képes visszaadni viselőjének.

AlphaBio®  fogászati implantátum
129 000 Ft145 000 Ft
Neo Biotech® titanium fogászati implantátum
139 000 Ft155 000 Ft
Nobel Biocare Replace CC® titanium fogászati implantátum
169 000 Ft185 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott CBCT
8 900 Ft
3 dimenziós Cone Beam CT röntgenfelvétel
12 000-20 000 Ft
Részleges ultrahangos fogkőeltávolítás
11 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.