Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Tömés utáni fájdalom

Tömés utáni fájdalom

Probléma a fogtöméssel – érzékeny, kiesett, megmozdult, letört, fáj

A fogtömés a fog elveszett szövetét pótolja, ezzel védi a mélyebben levő szöveteket. Egy fogtömés akkor van rendben, ha eszünkbe sem jut. Ha bármilyen módon jelez, az azt jelenti, ideje felkeresnünk a fogorvost! A legjobb, ha a fogtöméseket rendszeresen ellenőriztetjük, így többnyire megelőzhető a rettegett fogfájás!
Fogtömés után még mindig érzékeny a fogam, új utófájdalom nélküli tömést szeretnék
történhet meg az a ”baleset”, hogy egy frissen betömött fog újra fájdalmat okoz? Amennyiben a tömés mérete túlságosan nagy, az esztétikus fehér tömés anyagösszetételének és technológiai adottságainak köszönhetően feszültséget okozhat a fogban és ez sajnos a fogtömés után fájdalommal járhat. Ez a kellemetlen érzés általában pár nap alatt megszűnik, vannak azonban olyan esetek, amikor a tömés kicserélésére van szükség. És ez igazán bosszantó. Hogyan kerülhető el ez a kellemetlen jelenség? A Budapest Dental Fogászat Magyarországon szinte egyedülálló módon kiemelt figyelmet fordít ennek a jelenségnek a kiküszöbölésére és olyan innovatív technológiát tömési alkalmaz, amellyel ez a jelenség teljes mértben elkerülhető. Az SDR technológiának köszönhetően jelentősen csökkenthető a tömések belső feszültsége, így az nem is okoz utólagos érzékenységet. Szeretnénk, hogy a fogtömése tökéletes legyen, ezért a korszerű SDR technológia alkalmazása semmilyen többletköltséget nem jelent az Ön számára!

Esetbemutatások előtte utána képekkel

Munkáink színvonalát, szakmai hozzáértésünket leghitelesebben az esetbemutatások adják vissza. Az alábbiakban számos előtte utána típusú fényképet mutatunk be. A képre kattintva elérheti az esetbemutatás leírását. A képek és fogászati esetleírások segítséget nyújthatnak abban, hogy Ön is megtalálja saját fogászati helyzetére a legjobb megoldást!

Fogtömés után egyre erősödő fájdalmat érzek, mi lehet a baj?

Ha a fogtömés után érzékenység lép fel, mely néhány napon túl sem múlik, egyre erősödik, vagy komoly fájdalom alakul ki, a legtöbb esetben ez a fogbél érintettségét jelzi. Elsősorban mély szuvasodások ellátása után alakul ki, mikor a fogtömés segítsége már késve érkezett, a folyamat túl mélyre haladt, a fertőzés a fogtömés ellenére már elérte a fogideget. Érdemes mielőbb fogorvoshoz fordulni, előfordulhat, hogy gyökérkezelésre lesz szükség.

Régen tömték a fogamat. Nem fáj semmi, de kiesett a tömés

A fogtömés általában két okból eshet ki a fogból: Ha a tömés túlzottan nagy, vagy kedvezőtlen formájú, a rá ható rágóerőnek hosszú távon nem mindig tud ellenállni. Ez az egyszerűbb eset, a fogszövet ilyenkor rendszerint nem sérül, ha időben fogorvoshoz fordulunk a fogtömés sok esetben pótolható. Ilyenkor a fogorvosnak érdemes átgondolnia a szituációt az erők és formák szempontjából, sokszor új forma kialakítására van szükség, vagy nagy tömés esetén a rágóerőnek jobban ellenálló fogbetétet vagy akár fogkoronát is javasolhat. Ha a fogtömés valamely okból alászuvasodott, úgy az eredeti forma már nem tartja a tömést, így az kieshet. Ha szerencsénk van, és a szuvasodás nem mély, a szövetek kitisztításával és egy új fogtöméssel a probléma megoldható. Ha a szuvasodás túl mélyre hatol, eléri a fogbelet, ebben az esetben a fogtömés előtt már gyökérkezelésre lehet szükség. A fogbél elhalása nem mindig jár fájdalommal. Sokszor csak a fog feltárásakor vagy röntgenen lehet észrevenni a bajt, érdemes mihamarabb fogorvoshoz fordulni.

Komolyan elkezdett fájni egy tömött fogam

Ebben az esetben nincs mese, mihamarabb keressen egy Önnek szimpatikus fogorvost. A fájdalom jelezheti, hogy a fogbél begyulladt, sőt azt is, hogy elhalt, és már a fog alatti szövetek gyulladása miatt fáj a fog. A terápia legtöbb esetben gyökérkezelés.

Mennyibe kerül az esztétikus fogtömés a Budapest Dental Fogászaton?

Az esztétikus fogtöméseket fényre kötő, modern nanokompozit tömőanyagból készítjük, mely tartós, kiváló funkciót biztosít, emellett tökéletesen fogszínű. A nagyméretű fogtömések mélyére gyógyszeres alábélelés, és SDR tömőanyag kerül, mely a tömés utáni utófájdalom esélyét csökkenti. Az Önnek szükséges fogtömésekről egy személyes állapotfelmérés és panoráma röntgenfelvétel után pontos kezelési terv és árajánlat alapján tud tájékozódni.

Hogyan jelentkezhetek be esztétikus fogtömésre a Budapest Dental Fogászatra?

Az első lépés a fogászati állapotfelmérés. Természetesen, ha Önnek fájdalma van, már az első alkalommal sürgősségi ellátásban részesítjük. Az állapotfelmérés során digitális röntgenfelvétel is készül a fogakról, így a mélyebb szöveteket is biztonsággal leellenőrizhetjük. A vizsgálat alapján részletes, pontos és átgondolt kezelési terv és árajánlat készül, melyet legkésőbb 3 napon belül juttatunk el az Ön részére. A kezelési terv megvalósítása és a kezdés már az Ön kezében van.
Frontfog esztétikus fogtömés
18 900 Ft21 900 Ft
Kisőrlő fog esztétikus fogtömés
19 900 Ft22 900 Ft
Nagyőrlő fog esztétikus fogtömés
20 900 Ft23 900 Ft
Fognyaki esztétikus fogtömés
16 000 Ft18 000 Ft
Fogászati állapotfelmérés csomag
10 900 Ft
Konzultáció, kezelési terv hozott röntgen alapján
8 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.