Menü

+36 1 315 4545 | 1137 Budapest, Szent István körút 10. 3.em 8. | My Budapest Dental
| Dr. Pattogató Rita

Tudnivalók a fogak orvosi fehérítése előtt

Tudnivalók a fogak orvosi fehérítése előtt
Amennyiben fogfehérítésre készülünk, a fogfehérítés előkészületeket igényelhet. Az orvosi fogfehérítő kezelés csak olyan esetben végezhető el, mikor a fogak és az íny teljesen egészségesek. Egyéb esetben az orvosi fogfehérítés kontraindikált (azaz tilos). Amennyiben Ön gyors, fogászati állapotfelmérés nélküli fogfehérítést szeretne, válassza a kozmetikai fogfehérítést, melyet rendelőnkben dentalhigiénikus szakemberek végeznek!

Fogíny védelme

Az orvosi fogfehérítéshez csak egészséges fogínnyel lehet nekikezdeni. A gyulladt, esetenként vérző, váladékozó fogínyre a fogfehérítést megelőzően szükséges, fényre keményedő folyékony ínyvédő lakkot képtelenség lenne felhelyezni. Az ínyvédő fontos eszköz, megakadályozza, hogy a fogfehérítő gél a fogínnyel érintkezhessen. A fogfehérítő gél ugyanis a zománcot nem károsítja, a finomszerkezetű, lágy fogíny szövetet azonban igen. A sorrend tehát: először az egészség, csak ezután a fehérség.

Jobb eredmény

Az elszíneződések lehetnek felszíni felrakódások, vagy a zománcszövetben levő színanyagok. Ha a felszíni felrakódásokat, elszíneződéseket fent hagynánk a fogfehérítés előtt, kevésbé jó eredményt érnénk el. A fogfehérítő anyag ugyanis ebben az esetben nem a fogfelszínnel érintkezne, hanem a felrakódást próbálná fehéríteni. Ennek semmi értelme – a felrakódásokat először el kell távolítani.

Szájhigiéniai kezelés a fogíny védelmében és a kedvezőbb eredményért

A szájhigiéniai kezelés egyszerre gyógyítja az ínyt és távolítja el a felszíni felrakódásokat, fogköveket. A rendelői, fogorvosi vagy otthoni fogfehérítés előtt tehát a legtöbb esetben megelőző dental higiéniai kezelés javasolt. A rendelői orvosi vagy otthoni fogfehérítés előtt mindig szükséges fogorvosi állapotfelmérés. Állapotfelméréskor az orvos mindig megvizsgálja az íny állapotát, az elszíneződések típusát, így tud javaslatot tenni arra, hogy szükség van e megelőző szájhigiéniai kezelésre, vagy minden rendben, jöhet a fogfehérítés. Amennyiben Ön az egyszerű, gyors megoldások híve, válassza a Kozmetikai szájhigiéniai csomagunkat!

Fogszuvasodás mellett nincs fogfehérítés

A fogíny vizsgálata mellett természetes, hogy a fogakat is alaposan meg kell vizsgálni, amúgy is, de a fogfehérítés szempontjából is. Szuvas fogat nem lehet fehéríteni. A fogfehérítő anyag a szuvas fogba befolyhat, ott károsodásokat, fájdalmat okozhat. Tehát fogfehérítés előtt fogtömésre van szükség, ha a fogorvos lyukas fogat talál. Amennyiben a szuvas fogat is fehérítjük, úgy a tömés első körben csak a szuvasodás eltávolítására, majd a fog ideiglenes tömésére korlátozódik. Ezután megtörténhet a fogfehérítés, majd az elért, új fehér fogszínhez választjuk ki az új fogtömés színét. Rendelői fogfehérítés esetén, mivel a fogfehérítő kezelés csupán egy óra időtartamú, a fogba rövid távú ideiglenes tömés kerül. Otthoni fogfehérítés választása esetén azonban hosszú távú ideiglenes tömést kell, hogy készítsen a fogorvos. A hosszú távú ideiglenes tömés többlet költségekkel jár, erre érdemes felkészülni.
Fogorvosi fogfehérítés
69 000 Ft99 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés STANDARD csomag
19 900 Ft28 500 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
46 900 Ft67 000 Ft
Kozmetikai szájhigiéniai csomag fogfehérítéssel
46 900 Ft67 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés PRÉMIUM, LESS PAIN csomag
42 500 Ft
Fogorvosi fogfehérítés (peroxid tartalmú) 60 perc
99 000 Ft
Teljes szájhigiéniai kezelés SILVER csomag
15 400 Ft22 000 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink


Éppen olvassák...

“Az első fogorvosi rendelő
ahová félelem nélkül megyek!”

Union Dental
Szakértelem, tradíció, tapasztalat.
Budapest Dental több mint 15 éve.
Rendelőnk
1137 Budapest,
Szent István körút 10. 3.em 8.
Útvonaltervezés
Elérhetőségeink
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 1 315 4545
Nyitvatartás
  • Hétfő – Péntek
    08:00 – 20:00 
  • Szombat
    zárva
  • Vasárnap
    zárva
Információk
Kövessen minket

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.
© Budapest Dental Kft. Minden jog fenntartva.
Site by Meraki.

BUDAPEST DENTAL
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.