Tudnivalók a fogak orvosi fehérítése előtt

Amennyiben fogfehérítésre készülünk, a fogfehérítés előkészületeket igényelhet. Az orvosi fogfehérítő kezelés csak olyan esetben végezhető el, mikor a fogak és az íny teljesen egészségesek. Egyéb esetben az orvosi fogfehérítés kontraindikált (azaz tilos). Amennyiben Ön gyors, fogászati állapotfelmérés nélküli fogfehérítést szeretne, válassza a kozmetikai fogfehérítést, melyet rendelőnkben dentalhigiénikus szakemberek végeznek!

Fogíny védelme

Az orvosi fogfehérítéshez csak egészséges fogínnyel lehet nekikezdeni. A gyulladt, esetenként vérző, váladékozó fogínyre a fogfehérítést megelőzően szükséges, fényre keményedő folyékony ínyvédő lakkot képtelenség lenne felhelyezni. Az ínyvédő fontos eszköz, megakadályozza, hogy a fogfehérítő gél a fogínnyel érintkezhessen. A fogfehérítő gél ugyanis a zománcot nem károsítja, a finomszerkezetű, lágy fogíny szövetet azonban igen. A sorrend tehát: először az egészség, csak ezután a fehérség.

Jobb eredmény

Az elszíneződések lehetnek felszíni felrakódások, vagy a zománcszövetben levő színanyagok. Ha a felszíni felrakódásokat, elszíneződéseket fent hagynánk a fogfehérítés előtt, kevésbé jó eredményt érnénk el. A fogfehérítő anyag ugyanis ebben az esetben nem a fogfelszínnel érintkezne, hanem a felrakódást próbálná fehéríteni. Ennek semmi értelme – a felrakódásokat először el kell távolítani.

Szájhigiéniai kezelés a fogíny védelmében és a kedvezőbb eredményért

A szájhigiéniai kezelés egyszerre gyógyítja az ínyt és távolítja el a felszíni felrakódásokat, fogköveket. A rendelői, fogorvosi vagy otthoni fogfehérítés előtt tehát a legtöbb esetben megelőző dental higiéniai kezelés javasolt. A rendelői orvosi vagy otthoni fogfehérítés előtt mindig szükséges fogorvosi állapotfelmérés. Állapotfelméréskor az orvos mindig megvizsgálja az íny állapotát, az elszíneződések típusát, így tud javaslatot tenni arra, hogy szükség van e megelőző szájhigiéniai kezelésre, vagy minden rendben, jöhet a fogfehérítés.
Amennyiben Ön az egyszerű, gyors megoldások híve, válassza a Kozmetikai szájhigiéniai csomagunkat!

Fogszuvasodás mellett nincs fogfehérítés

A fogíny vizsgálata mellett természetes, hogy a fogakat is alaposan meg kell vizsgálni, amúgy is, de a fogfehérítés szempontjából is. Szuvas fogat nem lehet fehéríteni. A fogfehérítő anyag a szuvas fogba befolyhat, ott károsodásokat, fájdalmat okozhat. Tehát fogfehérítés előtt fogtömésre van szükség, ha a fogorvos lyukas fogat talál.
Amennyiben a szuvas fogat is fehérítjük, úgy a tömés első körben csak a szuvasodás eltávolítására, majd a fog ideiglenes tömésére korlátozódik. Ezután megtörténhet a fogfehérítés, majd az elért, új fehér fogszínhez választjuk ki az új fogtömés színét. Rendelői fogfehérítés esetén, mivel a fogfehérítő kezelés csupán egy óra időtartamú, a fogba rövid távú ideiglenes tömés kerül. Otthoni fogfehérítés választása esetén azonban hosszú távú ideiglenes tömést kell, hogy készítsen a fogorvos. A hosszú távú ideiglenes tömés többlet költségekkel jár, erre érdemes felkészülni.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Komplex mosolyszépítő beavatkozások

Tegyünk porcelánt a fogakba

Szebb fogakat szeretnék

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”