Tudnivalók a fogak orvosi fehérítése után

Az elért eredmény megtartása érdekében pár dologra érdemes odafigyelni a rendelői fogfehérítés befejezése után. Nem mindegy milyen ételeket, italokat eszünk, és ha a fehérítés során, vagy ez után érzékenységet tapasztaltunk, jól jöhet, ha tudjuk, milyen módos segíthetünk ezen a legkönnyebben.

Instrukciók fogfehérítés után

A fogfehérítés napján esetleg másnap érzékenyek lehetnek a fogak, de a legtöbb esetben ez nem jellemző, többnyire a fogfehérítés után nincs kellemetlen panasz.

Nagyon hideg-meleg étel fogyasztását kerülni kell pár napig, és az olyan ételeket is, amik festékanyagot tartalmaznak – pl. bor, tea, kávé, paradicsom, kóla, magyaros, paprikás ételek, ételfestéket vagy színezéket tartalmazó élelmiszerek. Kerülni kell a színes szájvizek használatát is! A színes ételek, italok fogyasztása negatív irányba módosíthatják a kialakult fogszínt.

Ha a kávéról nem tudunk lemondani, jó praktika szívószállal inni, az ételeket pedig pár napig a színűk alapján is figyelni kell. Világos színű, kevés festékanyagot tartalmazó ételek, mint pl. habarásos főzelékek, szárnyasok, kesudió, tejtermékek, fehér húsú gyümölcsök megfelelő táplálékok lehetnek fogfehérítés után.

Érdemes fogérzékenység ellen ható fogkrémet használni, még akkor is ha nem volt ilyen jellegű panaszunk. Legmegfelelőbbnek erre a célra a különböző Sensodyne márkák, illetve az Elmex márkájú fogkrémek bizonyultak. A fogkrémeket minimum egy hétig érdemes használni, de az sem árt, ha tovább. Elmex gél is használható, mely magasabb fluorid tartalmú, mint a normál fogkrémek, így lenyelni nem szabad.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Prémium Beyond Bleaching: Peroxidos fogfehérítés A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

85 000 Ft120 000 Ft

Peroxidmentes fogfehérítés a legérzékenyebb pácienseknek is! A HÓNAP 40% kedvezménnyel!

29 500 Ft49 900 Ft

Komplex szájhigiéniai csomag fogkőleszedéssel, fogfehérítéssel! A HÓNAP VÉGÉIG 30% KEDVEZMÉNNYEL!

55 500 Ft79 800 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Teendők fogínyvérzés esetén

Milyen fogszabályozókat érdemes választani

Bízza a tündöklő mosolyt szakemberre!

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”